واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس گمرك اعلام کرد : پنجره واحد تجارت فرامرزی، اولویت نخست خبرگزاری پانا: رئیسکل گمرک ؛ توسعه پنجره واحد تجارت فرامرزی را اولویت اول گمرکات سراسر کشور اعلام کرد.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۱ مرداد ساعت 16:16
به گزارش خبرگزاری پانا ؛ مسعود کرباسیان گفت : نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ماده 7 قانون رفع موانع تولید پذیرفتند که گمرک پیادهسازی پنجره واحد تجارت فرامرزی را برعهده بگیرد و دلیل آن هم مشخص است، چون این گمرک است کالاها را میبیند و باید بپذیریم که همه زیر یک پنجره تجمیع شوند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه قبل از مصوبه مجلس گمرک ایران اجرای طرح پنجره واحد تجارت فرامرزی را اغاز کرده بود، افزود: سامانه جامع گمرکی که در پنجره واحد تجارت فرامرزی تعریف شده است قبل از مصوبه مجلس در گمرکات سراسر کشور پیادهسازی شد. کرباسیان با اشاره به چگونگی اعمال قوانین و مقررات امور گمرکی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهارداشت: فرمان مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی تکلیف مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را روشن کرده است و مناطق آزاد باید پایگاههای صادرات و سرمایهگذاری باشد.
محمدرضا نادری معاون فنی و امور گمرکی نیز گفت : هماکنون مجموع واردات و صادرات کشورمان از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رقم بسیار بالایی است.
وی ادامه داد: گمرک قوانین متعددی را در این مناطق اجرا میکند که شامل برخی معافیتها نیز در این مناطق است.
معاون فنی و امور گمرکی در ادامه تأکید کرد: گمرک در این مناطق بر حسن اجرای قوانین و مقررات نظارت میکند و باید این نظارت افزایش یابد.
همچنین شرکت بین المللی IMQ ایتالیا بر اساس استاندارد ISO9001:2008 به گمرک ایران گواهی نامه بین المللی مدیریت کیفیت داد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهبود فرآیندهای گمرکی با اعلام این خبر گفت: از ابتدای سال گذشته سند راهبردی گمرک جمهوری اسلامی ایران در افق 4 ساله در چارچوب اولویتهای راهبردی وزارت اقتصاد ازجمله افزایش توان ثروتآفرینی، بهبود فضای کسبوکار در شاخصهای تجارت فرامرزی، توسعه هدفمند سرمایه انسانی و افزایش شفافیت و انضباط اداری تدوین شد.
حسین کاخکی اظهارداشت: متعاقب این اقدام و با هدف جاریسازی مفاد این سند و همسو کردن، توانمندسازی، شکوفایی ظرفیتهای بالقوه و هماهنگ کردن فعالیتها در جهت اولویتهای راهبردی و اهداف تعریف شده «استقرار سیستم مدیریت کیفیت جامع (TQM)» در دستور کار قرار گرفت و با رویکرد سیستمی و فرآیندی پس از تحلیل، شناسایی و مستندسازی نظامنامه، خطمشی کیفیت و روشهای اجرایی کلیه واحدها؛ ورودی و خروجی فرآیندها، دستورالعملها و روشهای اجرایی مدون شد و از طریق سامانه یکپارچه در دسترس کارکنان قرار گرفت. همزمان با این اقدام خواستهها و انتظارات ذینفعان کلیدی سازمان با بهرهگیری از مدل تخصصی چرخه تعالی مدیریت گمرک (Customs Management Excellence Cycle Model) مشخص شد و در جلسات متعدد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با حرکتی نظام یافته همراه با آموزش در همه سطوح سازمانی و جلب مشارکت کارکنان (با استقرار نظام پیشنهادها و تیمسازیها) و پس از ایجاد نظام آراستگی محیط کار (5S) استقرار چرخه بهبود مستمر (PDCA) در سازمان میسر شد.
کاخکی افزود: از دستاوردهای این اقدام مهم میتوان به ایجاد نظم فراگیر و افزایش مهارت و کارایی کارکنان، آگـاهی بیشـتر نسبـت به انتظـارات و توقعات ذینفعان، کاهش هزینهها از طریق حذف موازیکاریهـا و سرعت بخـشیدن به امـور، ارتقای بهـرهوری، ایجاد ارزش افزوده در سازمان، تشویق بیشتر به نظام خود کنترلی از طریق تعریف و بکارگیری شاخصهای قابل اندازهگیری و ممیزیهای داخلی برای پایش مستمر فرآیندها، ارتقاء عملکرد عمومی سازمان و آمادهسازی زمینه برای اجرای سایر سیستمها اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه اقدامات انجام شده منجر به واجد شرایط شدن گمرک جمهوری اسلامی ایران جهت صدور گواهینامه بینالمللی براساس استاندارد ISO 9001:2008 در شرکت بینالمللی IMQ ایتالیا شد و شرکت مذکور پس از بررسی مستندات ارسالی و انطباق آن با شرایط استاندارد، گواهینامه مدیریت کیفیت را برای گمرک جمهوری اسلامی ایران صادر کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]