واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۲ق.ظ)
نگاه سنتي به صنايع دستي بايد تغيير کند موج - حسين زارع صفت گفت: نگاه سنتي به صنايع دستي بايد تغيير کند و براي اين که صنايع دستي توسعه بيشتري يابد، بايد به سبک زندگي ورود پيدا کند و صنايع دستي و هنرهاي سنتي بايد در خدمت سبک زندگي مردم قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين زارع صفت، مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، با بيان اين مطلب در مراسم اختتاميه ششمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي که عصر ديروز با حضور مسوولان ملي و استاني در تالار همايشهاي نمايشگاه بين المللي مشهد برگزار شد افزود: ما داراي برندهاي بزرگي در صنايع دستي هستيم که اين برندها بايد بزرگ تر شده و در دنيا بيش از پيش شناخته شوند.
وي با بيان اين که صنايع دستي نيازمند نگاه و توجه همگان است، گفت: برگزاري ششمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي در راستاي نگاه ويژه به اين هنر صنعت و حمايت از هنرمندان است.
زارع صفت در ادامه در خصوص جايگاه صنايع دستي در مشهد توضيحاتي را ارائه کرد و گفت: مشهد مزيتهاي بسيار بزرگي دارد به گونه اي که سالانه حدود دو ميليون گردشگر خارجي وارد مشهد مقدس ميشود که از اين تعداد 850 هزار نفر در سال گذشته از طريق ناوگان هوايي وارد اين کلانشهر شدند و مقصد 65 درصد مسيرهاي ريلي به سمت مشهد است.
وي گفت: آنچه که اهمتي دارد اين است که براي ماندگاري در حوزه فعاليتهاي اقتصادي بايد فرهنگ را اقتصادي کنيم و در اقتصاد نيز رفتار فرهنگي داشته باشيم.
وي افزود: اگر به دنبال توليدات اقتصادي با بار فرهنگي باشيم اين توليدات و محصولات برند فرهنگي ما خواهند شد.
زارع صفت ادامه داد: حمايتهاي دولتي از صنايع دستي به تنها کافي نيست و براي توسعه صنايع دستي بايد فعالان اين بخش و هنرمندان نيز فعاليت خود را دو چندان کنند؛ چراکه موضوع اصلي به توليد کنندگان باز ميگردد.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در ادامه صحبتهاي خود به بازار سوغات و صنايع دستي در مشهد اشاره کرد و گفت: حجم بالاي مبادلات مالي در بازار سوغات و صنايع دستي مشهد بيانگر اهميت اين کلانشهر و جايگاه صنايع دستي و سوغات در پايتخت معنوي ايران است.
وي خاطر نشان کرد: بايد به گونه اي برنامه ريزي کنيم که پرچم ما در حوزه صنايع دستي در دنيا همواره به اهتزاز درآيد.
در اين مراسم هم چنين کامران سبزه ميداني مشاور معاونت صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور نيز در سخناني با اشاره به اهميت صنايع دستي و جايگاه اين هنر صنعت گفت: درخواست و پيشنهاد من به هنرمندان وفعالان صنايع دستي اين است که فعاليت آنها تنها محدود به برگزاري نمايشگاه نباشد بلکه از اين فرصت استفاده کرده و به بازاريابي با نگاه نوآوري و خلاقيت در توليد محصولات بپردازند.
وي گفت: مسلماً نقش صنايع دستي در توسعه گردشگري نقش بسيار با اهميت است و اين اهميت در شهري مانند مشهد و استان خراسان رضوي با برخورداري از 1200 واحد اقامتي اهميت دوچنداني مييابد.
سبزه ميداني گفت: خوشبختانه مشهد داراي ظرفيتهاي بسيار بالايي در حوزه صنايع دستي و نيز گردشگري است و بايد از اين فرصت و ظرفيت به نحو مطلوب استفاده کرد.
وي در ادامه به برنامههاي معاونت صنايع دستي در خصوص حمايت از هنرمندان و فعالان صنايع دستي اشاره کرد و گفت: در سال گذشته تسهيلات 10 تا 500 ميليون توماني به 192 کارگاه صنايع دستي پرداخت شد و امسال با توجه به تفاهم نامه با صندوق کارآفريني اميد تسهيلاتي با کارمزد 4 درصد ارائه ميشود.
گفتني است در پايان اين مراسم غرفههاي برتر و هنرمندان فعال مورد تقدير قرار گرفتند.
بر اين اساس غرفه چيني مقصود به خاطر توليد زنده، غرفه پارسيس به خاطر غرفه آرايي، غرفه سفال خوزستان به خاطر اصالت و کيفيت، غرفه نگارگري اصفهان به دليل خلاقيت، غرفه سراميک اصفهان به دليل تنوع محصولات، عرفه زيورآلات سنتي مشهد بر خاطر بسته بندي، غرفه خاتم شيراز به خاطر ميزان فروش، غرفه باتيک البرز بر اساس قيميت مناسب و غرفه حصيربافي به خاطر استفاده از مواد اوليه بومي به عنوان غرفههاي برتر انتخاب و تقدير شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]