واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۸ق.ظ)
شکوفايي صنايع دستي در فضاي پساتحريم موج-شرايط اقتصادي کشور از يک سو و تاکيدي که همه مسوولان دولت و نظام بر ضرورت خروج اقتصاد کشور از درآمد اتکا به نفت و ساير منابع زيرزميني دارند، نشانگر آن است که بايد بيش از پيش به حوزه صنايع دستي به عنوان يکي از محورهاي اصلي خود اشتغالي و خودکفايي اهميت داد.
به گزارش خبرگزاري موج،با عنايت به عزم و اراده ويژه اي که در جهت خروج اقتصاد کشور از رکود بعد از سالها تحريم در بين تک تک مسوولان وجود دارد و با توجه به ابلاغ و تدوين مباني اقتصاد مقاومتي توسط مقام معظم رهبري که رويکرد جديد و تعيين کننده اي را در برنامه ريزي اقتصادي کشور مشخص کردهاند، همچنين نظر به عزم و اراده رئيس جمهور و تک تک اعضاي دولت براي رونق اقتصادي کشور، عرصه اي روشن فراروي آينده صنايع دستي کشور قرار ميگيرد و بي شک همه بايد در اين مسير مهم حرکت کنيم.
براي استفاده از چارچوب مباني اقتصاد مقاومتي براي رسيدن به رشد و شکوفايي اقتصادي، افزايش درآمدها، بهبود وضعيت معيشت و افزايش رفاه عمومي، اجماع ويژه اي در بين تمامي اعضاي دولت و مجموعه مجلس شوراي اسلامي وجود دارد، و تمامي اين تلاشها، هماهنگيها، تمرکزها و ارادهها همانطور که در دو سال گذشته شاهد بوديم، نشان داد حتي در زماني که تحريمهاي ناعادلانه عليه کشورمان اعمال شده است، کشور به سمت رونق و رشد اقتصادي حرکت کرده و بدون شک حوزه صنايع دستي و سهم آن در ايجاد اشتغال پايدار و توسعه صادرات در اين مسير تأثير بسياري داشته است.
در واقع با وجود کم شدن درآمدهاي کشور به دليل محدوديتهاي درآمدي ناشي از مهمترين منبع درآمدي، يعني نفت، توانستهايم با رعايت اصول اقتصاد مقاومتي و تدابير دولت تدبير و اميد، با ژرف انديشي، ژرف نگري و دورانديشي به سمتي حرکت کنيم که روز به روز بر مشکلات فائق آييم، سرعت تورم را کاهش و سرمايه گذاري و توليد ناخالص ملي را افزايش دهيم و براي نسل جديد کشور شرايط بهتري فراهم کنيم.
در حوزه صنايع دستي خوشبختانه طي دو سال گذشته اتفاقات خوبي افتاده است؛ اگر چه به آن چيزي که به وقوع پيوسته قانع نيستيم و بايد تلاش و تمرکز بيشتري در اين حوزه داشته باشيم و از ظرفيتها و مشارکتهاي مردمي و بخش خصوصي در اين حوزه بيش از گذشته استفاده کنيم.
صادرات بخش صنايع دستي اگرچه در سال 93 نسبت به سال 92، 42 درصد رشده داشته، اما من بر اين باور هستم که ظرفيت در اين بخش چند برابر وضعيت فعلي است. در بخش بازرگاني و فروش با ايجاد زيرساختها و امکانات مختلف و بازارچههاي محلي و ملي و حضور در نمايشگاههاي بين المللي دستاوردهاي خوبي داشتيم و اعتقاد دارم در بخش فعاليتهاي هنري و اقتصادي ما ظرفيتي چند ده برابر خروجي کنوني داريم.
اگرچه توانستيم با اختصاص تسهيلات مختلف و همکاري که با سيستم بانکي داشتيم، بيش از 2 هزار کارگاه صنايع دستي جديد را فعال کنيم و جلوي از مدار خارج شدن کارگاههاي در حال رکود را بگيريم، اما باور ما اين است که ظرفيت در اين بخش براي ايجاد اشتغال در مناطق روستايي بسيار زياد است. بر اين اساس در سال 94 و 95 فعاليتها و برنامه ريزيهاي ما در حوزه صنايع دستي در چند بخش اصلي متمرکز است تا صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران را به دوران اوج و افتخار برگردانيم.
نخستين اولويت ما که خواسته بسياري از توليدکنندگان و هنرمندان است، افزايش کيفيت توليدات صنايع دستي ايران است، چرا که ادعا داريم يکي از سه قدرت بزرگ صنايع دستي در دنيا هستيم پس بايد به لحاظ کيفيت هم حرف اول را بزنيم.
نکته دوم که بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است که نياز دنياي جديد و خواستههاي مصرف کنندگان را در نظر بگيريم و در توليد آثار نوآوري داشته باشيم. بسياري از عرصههاي توليد صنايع دستي ما توليدات مربوط به چند دهه گذشته است که اگرچه اولويت و اصالت دارد، اما زمان آن فرا رسيده است که ضمن حفظ اصالتها نوآوري نيز داشته باشيم و با استفاده از نبوغ و خلاقيت،خواستهها، تمايلات و گرايشهاي نسل جديد را در توليد و عرضه محصولات براي داخل و خارج از کشور در نظر بگيريم.
نکته پاياني که به نظرم در حوزه صنايع دستي يکي از چالشهاي مهم محسوب ميشود، بخش بازرگاني است. حرکتهايي که در اين بخش در سال گذشته انجام شد آثار و عوارض مثبتي در پي داشت که به بهبود وضعيت هنرمندان و افزايش کيفيت توليدات صنايع دستي منجر شد، ليکن معتقدم با کمک همه سازمانها و وزارتخانهها و با محوريت بخش خصوصي ميتوانيم به نتايج و دستاوردهاي شگفتي در اين حوزه برسيم.
اگر سال گذشته در 7نمايشگاه خارجي شرکت کرديم امسال ميتوانيم اين حضور را به چند برابر برسانيم، اگر سال گذشته بيش از 60 نمايشگاه در داخل کشور بر پا شده است اين تعداد را ميتوانيم به هزار نمايشگاه برسانيم و همچنين در روشهاي جديد عرضه کالا و بازرگاني به تقويت حوزه صنايع دستي بپردازيم.
در نهايت شعار، باور و حرف ما اين است که صنايع دستي را بايد بيش از گذشته باور کنيم و جدي بگيريم و بي شک تحقق تمامي آنچه گفته شد در سايه همدلي و همراهي دولت و ملت، دور از دسترس نيست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]