تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854990002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترانه هایی که هیت نمی شوند.


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ترانه هایی که هیت نمی شوند.




«تیتراژ پایانی» و ترانه و آواز آن از ویژگی های مهم سریال ها است. این ویژگی در ماه رمضان اعتبار و اهمیت دو چندان پیدا می کند و اگر باب طبع سلیقه عمومی باشد خیلی زود سر زبان ها می افتد و این جا و آن جا به گوش می رسد.











روزنامه هفت صبح - احمد رنجبر: «تیتراژ پایانی» و ترانه و آواز آن از ویژگی های مهم سریال ها است. این ویژگی در ماه رمضان اعتبار و اهمیت دو چندان پیدا می کند و اگر باب طبع سلیقه عمومی باشد خیلی زود سر زبان ها می افتد و این جا و آن جا به گوش می رسد. چند سالی است غیر از برنامه «ماه عسل» تیتراژ سریال ها هیت نشده و مورد اقبال قرار نگرفته اند. یعنی این طور نیست که مثلا با شنیدن صدای عطاران و مدرس و خواجه امیری بی درنگ یاد ماه رمضان بیفتیم. این اتفاق امسال رخ می دهد؟ با بررسی وضعیت سریال ها چنین امری بعید به نظر می رسد. در این مطلب دیدگاه مهران مهام و رضا انصاریان دو تهیه کننده ای که ماه رمضان امسال سریال روی آنتن دارند و هم چنین رضا یزدانی را درباره جایگاه تیتراژ در سریال ها را بررسی کرده ایم.


ترانه هایی که هیت نمی شوند.



تیتراژهای رمضان امسال

پیش از این که وارد بحث کلان شویم؛ موضوع را جزئی تر ببینیم تا بدانیم امسال چه خبر است و قرار است چه صدایی در تیتراژ پایانی سریال های ماه مبارک رمضان بشنویم. نام «پایتخت» با موسیقی فولکوریک «یار نارنجی جونم» گره خورده و احتمال زیاد در سری چهارم از همان استفاده می شود. پیگیری برای اطمینان از چنین تصمیمی به سرانجام نرسید و تهیه کننده پاسخ تماس ها را نداد. با این حال چون این آهنگ شناسنامه سریال شده تغییر آن بعید است. مازیار میری برای تیتراژ «گاهی به پشت سر نگاه کن» هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده. رضا انصاریان تهیه کننده سریال مناسبتی شبکه دو می گوید: «فعلا خواننده مشخص نشده.»

 انصاریان این را هم اضافه می کند که «خوانندگی تیتراژ را در برنامه داریم ولی اگر نرسد یا خوب نباشد آن را کنار می گذاریم.» در این فرصت کم بعید است اتفاقی برای تیتراژ «گاهی به پشت سر نگاه کن» بیفتد. «دردسرهای عظیم 2» از همان آواز فصل اول برای تیتراژ پایانی با صدای میثم ابراهیمی استفاده می کند. مهران مهامتهیه کننده سریال درباره این تصمیم می گوید: «تیتراژ را نمی توانم دست بزنم چون تجربه آن را دارم.

برای «دلنوازان» دو کار از آقای لهراسبی به دستم رسید که هر دو خوب بود. از شب سوم تصمیم گرفتم آن ها را یکی در میان پخش کنم. شب دوم که ترانه را عوض کردم تعداد بالایی تماس و تلفن از طرف بیننده ها رسید که چرا تیتراژ را عوض کرده اید» «تنهایی لیلا» دیگر سریالی است که گفته می شود روی آنتن شبکه آی فیلم می رود اما هنوز این تصمیم قطعی نشده و در کنداکتور آی فیلم دیده نمی شود. با این حال خواننده تیتراژ پایانی سریال اعلام نشده.


ترانه هایی که هیت نمی شوند.



تیتراژها کم اهمیت شده اند؟

و حالا بخش دوم گزارش، اولین سوالی که مطرح می شود این است که تیتراژها کم اهمیت شده اند؟ چرا سازندگان سریال ها خیلی سراغ خواننده های مطرح نمی روند؟ رضا یزدانی با یک مقدمه شروع می کند: «پاسخ به این سوال خیلی راحت نیست که بتوان در وقت و فرصت اندک درباره اش صحبت کرد.» بعد هم می گوید در موفق شدن تیتراژ عوامل زیادی دخیل هستند. «بستگی به سریال، کستینگ، کارگردانی و... دارد. به این بستگی دارد که تیتراژ توانسته حرف سریال را بزند یا نه. چه قدر توانسته به سریال کمک کند.

بعضی وقت ها تیتراژ نتیجه عکس می دهد. این ها همه موثر است.» به نظر یزدانی پشت یک تیتراژ موفق باید یک اکیپ موفق حضور داشته باشد، ترانه سرا، آهنگساز، تنظیم کننده و خواننده باید خوب باشند تا نتیجه به بار بنشیند. این مسئله را با رضا انصاریان هم در میان می گذاریم و می پرسیم در ماه رمضان معمولا تیتراژ سریال ها گل می کند. به عنوان یک تهیه کننده این مسئله چقدر برای تان جذاب است؟ پاسخ می دهد: «من چون تاحالا برای ماه رمضان کاری تهیه نکرده ام نمی توانم پاسخی دقیق بدهم؛ ضمن این که در سریال های خودم هم هیچ وقت خواننده نداشته ام ولی اگر سریالی تیتراژ مناسب داشته باشد خوب است؛ ما هم دنبال این هستیم که داشته باشیم.»

چرا سراغ چهره ها نمی روند؟

معمولا در طول سال (و نه الزاما ماه رمضان) سازندگان برای تیتراژ کمتر سراغ خوانندگان مطرح می روند. سوال بعدی که با یزدانی در میان می گذاریم همین نکته است: «چهره ها ارزان نیستند؛ شاید تهیه کننده حاضر نباشد بحث مالی را تقبل کند. در حالی که این نگرش خیلی اشتباه است. چون تیتراژ برای یک سریال خیلی تاثیرگذار است و باید بودجه از سوی تهیه کننده لحاظ شود.» یزدانی این را هم اضافه می کند که خواننده اگر گزیده کار باشد جواب بهتری می گیرد: «من خودم کلا چهار تیتراژ برای تلویزیون خوانده ام. جاده چالوس، یادآوری، رازهای یک خانه و مرگ تدریجی یک رویا. در سینما سالی حداقل سه تیتراژ می خوانم ولی برای سریال باید گزیده کار کرد.»


ترانه هایی که هیت نمی شوند.



دغدغه تیتراژ بین سازندگان هست؟

قاعدتا سازندگان و در راس آن کارگردان باید خودش علاقه مند به تیتراژ باشد؛ اگر نه که اصلا کاری گل نمی کند. از یزدانی می پرسیم فضار را چطور دیده اید، این دغدغه هست؟ «بعضا دیده ام برای کارگردان ها تیتراژ دغدغه است ولی سر یکی از کارها این تجربه را داشته ام که برای تهیه کننده خیلی مهم نبوده و پشت آن نایستاده و در نهایت کارگردان حمایت کرده.»

مهام هم تاکید می کند که همیشه دغدغه تیتراژ داشته: «من خودم چون قبلا کار آهنگسازی کرده ام برایم موسیقی  و خواننده تیتراژ خیلی اهمیت دارد. خوشبختانه تیتراژهای سریال های من جایزه هم گرفته اند.» بعد هم به تیتراژهای موفق «خانه به دوش»، «متهم گریخت» و «دلنوازان» اشاره می کند: «چون خودم قبلا آهنگساز بوده ام موسیقی را خوب می فهمم و موقع انتخاب خیلی دقت می کنم. یادم هست تیتراژ «متهم گریخت» یا «ترش و شیرین» زنگ موبایل شده بود و این برای من لذت بخش است.»

هزینه تیتراژ زیاد است؟

حتما این سوال پیش می آید که تهیه کنندگان به خاطر هزینه بالای خواننده تیتراژ قید آن را می زنند. رضا یزدانی اما معتقد است هزینه ای که برای تیتراژ درنظر گرفته می شود در کل سریال رقم بسیار پایینی است. «نمی توانم مبلغ آن را بگیم ولی در یک سریال پول خرد است.» یزدانی این جا نقبی به مشکلات دیگری هم می زند: «تازه مسئله مالی یک بحث است؛ وقتی کار روی آنتن می رود کلمات پس و پیش می شود و ممیزی خودش داستانی است...» این هم دیدگاه رضا انصاریان درباره بحث قیمت و شائبه بالابردن هزینه تیتراژ: «خیلی مطرح نیست، مهم این است که درام ما به آواز نیاز دارد یا نه.»


ترانه هایی که هیت نمی شوند.



چرا تیتراژها سر زبان نمی افتند؟

چند سال است تیتراژها سر زبان نمی افتد دلیلش به نظر شما چیست؟ مهران مهام به این سوال این طور پاسخ می دهد: «بستگی به انتخاب دارد؛ ملودی و موسیقی باید در خدمت کل سریال باشد. من هم قبول دارم بعضی وقت ها موسیقی ها جا نمی افتد. تیتراژ باید با حس مردم و شرایط اجتماعی درگیر شود.» بعد هم به نکته ای دیگر یعنی مشکلاتی که در وام گیری از موسیقی ملل وجود دارد، اشاره می کند: «نکته مهمی که متاسفانه وجود دارد بحث مشکلات اقتباس است.

آهنگی مثل «گل سنگم» در دنیا به چند زبان مختلف اجرا شده (فارسی، ترکی، فرانسوی، هندی). من برای «دردسرهای عظیم» یک ملودی هندی پیدا کردم و خواستم آن را ایرانیزه کنم چنان سروصدای راه انداختند که پشیمان شدم! اگر اقتباس نعل به نعل باشد، اعتراض درست است ولی اقتباس در مضمون همیشه بوده و دلیل اعتراض ها را متوجه نمی شوم.»

خواننده ای که تلویزیون را دوست دارد

مبحث پایانی گزارش را به دیدگاه رضا یزدانی اختصاص می دهیم. این که دوست دارد باز هم برای تیتراژ سریال ها بخواند. سوال این است: «از جانب شما به عنوان یک خواننده مطرح، جبهه و گاردی نسبت به تلویزیون وجود ندارد؟» این هم پاسخ یزدانی: «قطعا ما دوست داریم با تلویزیون کار کنیم؛ درست است موقع کارکردن اذیت می شویم و می گوییم دفعه آخر است که کار می کنم ولی این دلخوری زود فراموش می شود. بالاخره هنرمند دوست دارد کنار مردم باشد و هیچ کجا بهتر از تلویزیون نیست.»








تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن