واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۹:۵۳ب.ظ)
آيتالله صافي گلپايگاني: بشريت مديون نهضت علمي امام صادق (ع) است موج-يکي از مراجع تقليد در قم در نوشتاري به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: علوم امام جعفر صادق (ع)، بلاد و مجامع علمي اسلامي را فرا گرفت و علماي عراق، حجاز، خراسان و شام از ايشان اخذ علم کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، آيتالله لطفالله صافي گلپايگاني از مراجع تقليد در نوشتاري به مناسبت شهادت امام صادق (ع) آورده است: امام جعفر صادق (ع) در نيمه اول قرن دوم هجري، مدرسهاي افتتاح فرمود که در تا آن زمان در اسلام سابقه نداشت و پس از آن عصر نيز نظير آن ديده نشد؛ اين مکتب و مدرسه آن حضرت بود که بزرگترين علماي علوم قرآن، فقه، کلام، شيمي و... را به دنيا تحويل داد.
در بخشي ديگر از نوشتار تصريح شده است: فقه شيعه که متضمن هزارها ماده قانوني و تعليمي و برنامهاي عملي و اخلاقي اسلامي است در بيشتر و بلکه تقريباً در تمام موارد، مديون علوم بيپايان امام صادق (ع) است.
در اوضاع و احوال سياسي کشورهاي اسلامي در آن زمان، حضرت صادق (ع) مجال و فرصتي مهم پيدا کرد تا بزرگترين نهضت علمي را رهبري فرمايد و مدرسهاي افتتاح کند که معروفترين علماي اسلام در آن تلمذ و شاگردي کرده و اخذ حديث و علم کنند.
در بخشي ديگر از اين نوشتار خاطرنشان شده است: علوم حضرت امام جعفر صادق (ع)، بلاد و مجامع علمي اسلامي را فرا گرفت و علماي عراق، حجاز، خراسان و شام از ايشان اخذ علم کرده و در مشکلات علمي و معضلات مسائل اسلامي تنها آن حضرت حلال مشکلات و دفاع معضلات بود.
آنچه که بيشتر شايان توجه و تأمل است اين است که رهبري آن حضرت در علوم اسلامي منحصر نيست، بلکه در ساير دانشهاي متنوعه مانند نجوم، هيئت، رياضي، طب، تشريح، معرفة النفس، شيمي، نباتشناسي و علوم ديگر از اين قبيل نيز شاگرداني تربيت کرد که در اين فنون معروف و مشهورند و همان مقالات، احاديث و کتابهايي که از ايشان در صفحه روزگار باقي مانده و زينتبخش کتب مسلمين است، مانند توحيد مفضل و رساله اهليلجه و مباحثات آن حضرت با ملاحده، همه شاهد اين گفتار است که مکتب حضرت مانند يک دانشگاهي بود که دانشکدههاي عمده در علوم مختلفه در آن تأسيس شده باشد و در هر مکتب، دانشکده مباحثه، درس و تحقيق راجع به علم خصوصي تعقيب و دنبال شود.
در بخشي ديگر از اين نوشتار ذکر شده است: يکي از شاگردان امام صادق (ع) همان جابر بن حيان است که يکي از کارهاي بزرگ او که نبوغ فکري و علمي او را ثابت ميکند، اختراع مداد نوري براي امکان قرائت در تاريکي است که در کتابت کتب مهم و با ارزش از آن استفاده ميشد.
بدون ترديد اين چه مدرسه و دانشگاه بزرگي بود که موافقان و مخالفان را به تعجب و حيرت واداشت و به مرور زمان نشان داد اينکه پيغمبر اکرم (ص) بارها ميفرمود: عترت من و اهل بيت (ع) من؛ براي همين مقامات و علوم و درجاتي بود که اينها داشتند و اما متأسفانه سياست به سمت ترک رجوع به اهل بيت (ع) پيش رفت تا آنجا که مثل بخاري از حضرت امام جعفر صادق (ع) يک روايت هم نقل نکرده است.
در بخش پاياني اين نوشتار تصريح شده است: بايد قدر اين مکتب و اين گنج گرانبها و معارف ناب را دانست و همگان در اين دانشگاه بزرگ، زانوي تلمذ و شاگردي بزنند و در ايام شهادت آن امام همام عليه السلام، همانند سابق در مجالس عزاي آن حضرت شرکت کنند و با شکوه هر چه بيشتر اين ايام را تجليل و احترام کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]