محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832912779
کلکسیونرهای خصوصی منتظر حمایت باشند |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کلکسیونرهای خصوصی منتظر حمایت باشند
کد خبر: ۵۲۳۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۹ - 10 August 2015
بر اساس این گزارش در ماه مبارک رمضان امسال طبق سنت سال های گذشته از بیش از بیست اثر نفیس خطی قرآنی ، علمی ، فرهنگی و هنری توسط مرکز دایره المعارف انسان شناسی موزه آثار نسخ خطی ، فرهنگی و هنری دکتر محمد صادق محفوظی رونمایی شد .
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سید احمد محیط طباطبایی در تشریح میراث فرهنگی گفت : میراث فرهنگی مشتمل از دو بخش میراث فرهنگی ملموس و غیرملموس تشکیل شده است که گاهی به غلط به آن مادی و غیرمادی گفته می شود.
میراث غیر ملموس ناشی از همان میراث ملموس می باشد یعنی افکار تا عقاید ، زبان همه میراث غیرملموس را تشکیل می دهد و آن میراث غیرملموس است که وقتی لباس مادی به تن می کند و بخواهد ماندگار شود شکل ملموس پیدا می کند.
این میراث ملموس خودش به دو بخش تقسیم می شود میراث ملموس منقول و میراث ملموس غیرمنقول که بیشتر به آثار معماری شهرت دارند. میراث فرهنگی صاحب اصلی اش خود مردم هستند یعنی همان فرهنگی که میراث را در اختیار داشته است و توانسته در طول دوران از آن استفاده و نگهداری کند .
به طور مثال زبان مادری ، زبان مادری توسط مادر خانواده است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود . در واقع می شود گفت در طی 7/8 دهه اخیر آن زمانی که بین گذشته ما و حال آن موقع یک نوع تفرقه به وجود آمده وگرنه ما 100 سال پیش موضوعی به نام میراث فرهنگی نداشتیم چرا که در خود میراث فرهنگی زندگی می کردیم و قابل لمس بود یعنی ما در تمامی ادوار تاریخ به طور مثال معماری ، ما در هر زمان از تاریخ دارای معماری آن تاریخ بوده ایم، همیشه دارای نوآوری بوده ایم اما این معماری مبتنی بر معماری دوره پیش خود بوده یعنی مثلاَ معماری دوره قاجار با دوره صفویه فرق دارد اما در معماری دوره قاجار بر پایه معماری صفویه شکل گرفته.
وی با تاکید بر این نکته که صاحب اصلی میراث فرهنگی مردم هستند گفت : خیلی جالب است بدانیم که اگر امروزه بیش از یک میلیون آثار منقول فرهنگی در موزه های عمومی و دولتی و خصوصی ما که در چند مرحله دوره بازدید و شناخته شده است ، ده برابر آن در اختیار مردم می باشد.
به طور مثال 10 الی 12 سال قبل سازمان اسناد ملی ایران در روز ملی اسناد در گیلان اعلام کرد هر کسی سند یا مدرکی دارد بیاورد تا ما آن را مرمت کنیم و یک نسخه از آن کپی کنیم و به آن ها برگردانیم که با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی منطقه تصور می کردیم کمترین میزان اسناد منقول قابل دسترس را داشته باشیم اما حدوداَ بیش از هزاران قطعه آن روز آمد و مورد مرمت قرار گرفت و باز پس داده شد و این نشان می دهد چه تعداد عظیمی آثار فرهنگی در نزد ما وجود دارد .
محیط طباطبایی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی رسیدگی و توجه به آثار فرهنگی در کشور به صورت جدی آغاز شده است گفت : هشتاد سال پیش اولین قانون عتیقات و آثار فرهنگی تاریخی توسط مرحوم ذکاالملک فروغی نگارش و نوشته شد و به عنوان قانون اول عتیقات در دوره پهلوی اول مدنظر قرار گرفته که در کاوش های باستان شناسی، حفاری ها تکلیف دولت و مردم را تا حدود زیادی در زمان خودش تعیین می کرد ، به طور مثال طبق این قانون کسانی که آثار نقره و طلا در زمین خودشان پیدا می کردند دو برابر ارزش طلا به لحاظ وزنی و بر اساس قیمت روز محاسبه می کردند و پرداخت می کردند .
متاسفانه در دوران پهلوی دوم به جای اینکه این قانون شرایط روز پیدا بکند مسکوت گذاشته شد ، انگار که دولت و متولیان امر، به این موضوع پشت کردند و این شرایط بحرانی فرصت را برای کسانی که به قاچاق غیرقانونی اموال می پرداختند فراهم آورد و در بدنه خود دولت وقت نیز نوعی اتهام وارد شد که این کار صورت می گیرد، به هر شکل وقتی قانون را شفاف نمی کنید شرایط برای امر غیرقانونی فراهم می شود .
بعد از این دوره که انقلاب شد مسائل مختلفی پیش آمد. یکی اینکه در دوران پهلوی میراث فرهنگی دچار مشکلات سیاسی شده بود و مورد صدمه قرار گرفت مثلاَ کسانی که کارشناس میراث فرهنگی بودند مورد اتهام قرار گرفته بودند که وابسته به نظام قبل هستند این آسیب مظلومیتی که برای میراث فرهنگی به وجود آمد فشار سنگینی را در این حوزه از بعد انقلاب ایجاد کرد.
اما به همت افرادی مثل مرحوم دکتر شیرازی و دیگران این مسائل را به تدریج پشت سر گذاشتیم و قانون تشکیل میراث فرهنگی در مجلس سوم تصویب شد و در سال 1367 سازمان میراث فرهنگی از ترکیب 11 سازمان متفرقه قبلی که به وجود آمده بود را منحل و بخش قانونی را به وجود آورد.
البته همزمان شد با تشکیل دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی بعد از جنگ که یک دولت انقباضی بود و سازمان میراث فرهنگی که تشکیل نشده بود مورد انقباض قرار گرفت و این صدمات جبران ناپذیر را وارد کرد چون یک سازمان نوپا بود و دچار آسیب و نورسایی می شد و همچنان در حوزه اموال منقول مثل دوره قبل برقرار بود تا حدود سال 76 به بعد و در زمان مهندس بهشتی در واقع یک نگرش جدید در سازمان به وجود آمد که طرز تلقی نسبت به سازمان میراث فرهنگی را در میان مردم، کارشناسان، بدنه دولت و کارشناسی میراث تغییر بکند و این تغییر در همین 6 الی 7 سال صورت گرفت و شکل جدیدی شد که دو آیین نامه اموال فرهنگی بعد از این قانون برای اولین بار تصویب شد .
محیط طباطبایی در رابطه با نقش سازمان میراث فرهنگی گفت : آیین نامه اموال منقول فرهنگی تاریخی بخش دولتی و عمومی مصوب زمستان سال 82 بود که باید یک سری دستور کار و آیین نامه در سال 83 به آن اضافه می شد ، در حین انجام این کار بودیم که دولت بعدی در سال 84 تشکیل شد و این کار متوقف شد .
طبق این آیین نامه اموال فرهنگی مثل قبل اموال دولتی حساب نمی شد بلکه اموال فرهنگی تاریخی مثل اموال مهمات ارتش جزء شرایط خاص و دارای آیین نامه خاصی می شد ، و اداره اموال فرهنگی سازمان میراث فرهنگی که در واقع متولی اموال فرهنگی کشور بود و تکلیف تمام اموال فرهنگی را در بخش عمومی و دولت روشن می کرد مثل شهرداری ها، اوقاف ، وزارت امور خارجه که دارای آثار تاریخی فرهنگی زیادی است که در واقع رها شده است و آنگونه که باید از آن ها نگهداری نمی شود ، مثلا در تمام سفارت خانه های ما چقدر اموال فرهنگی تاریخی نگهداری می شود در خود قوه قضاییه به طور مثال نهادی نیست که خودش یک میراث دارد و مسئول نگهداری اموال فرهنگی تاریخی خودشان هستند و سازمان امورخارجه مهمترین مرکز اسناد قدیم حداقل طی 100 سال گذشته است مثلاَ اسلحه ای که میرزارضای کرمانی با آن ناصرالدین شاه قاجار رو کشت یک زمانی سند یک پرونده جنایی بوده اما الان یک اثر تاریخی می باشد و این ها همه به صورت غیر مطلوب و غیرفنی در این مراکزوجود دارد که آن ها زمانی این نهاد می تواند نسبت به آن ها واکنش نشان دهد و بگوید شما باید به روش های خاص خودش نگهداری کنید.
متاسفانه توقف برنامه چهارم و عدم حضور میراث در برنامه پنجم که اصلاَ حذف شد باعث شد که این برنامه متوقف شود. و امیدواریم در برنامه ششم دوباره احیا شود و دوباره برگردیم به اول برنامه چهارم و در واقع دو برنامه تعطیلی مان را جبران کنیم .
طباطبایی تصریح کرد : اما در مورد اموالی که اول صحبت کردیم شاید در کیفیت پایین باشد و دست مردم است آیین نامه ای آمده به نام حمایت از مالکین اموال فرهنگی تاریخی بخش خصوصی که در تابستان 84 تصویب شد که کاملاَ مرتبط شد با دولت بعدی و نسبت به این آیین نامه باید یک آیین نامه دیگر تصویب می شد و باید برای آن بیشتر از 20 دستورالعمل در بخش های مختلف نوشته می شد که هنوز انجام نگرفته است .
وقتی برنامه های 5 ساله چهارم را نگاه می کنیم که اشاره به همین آیین نامه می کند در واقع سازمان میراث فرهنگی را مکلف می کند که همه ی نهادهای مختلف دولتی و عمومی را نه تنها حمایت بکند بلکه مکلف می کند که ما موزه های خصوصی داشته باشیم و در واقع سازمان میراث کمک می کند آثار خودشان را به معرض دید قرار بدهند و در واقع تعریف مجموعه دار شود و مجموعه دار آثار فرهنگی تاریخی را جمع آوری بکند .
محیط طباطبایی خاطر نشان کرد : دکتر محمد صادق محفوظی به عنوان یک مجموعه دار خصوصی بخشی از میراث فرهنگی ، تاریخی یا هنری را جمع آوری کرده است که ممکن بود امروز یا از بین رفته باشند و یا از کشور خارج شده باشند چه بسا که آثار زیادی را با هزینه شخصی به کشور بازگردانده است و در معرض دید عموم قرار داده است .
وی در پاسخ به این سوال که موزه های بخش خصوصی در نهایت چه تکلیفی پیدا می کنند گفت : در واقع اکثر مجموعه داران به لحاظ روحی و روانی در انتهای عمر خودشان به آن نتیجه می رسند که مجموعه خویش را در اختیار عموم قرار دهند یا وقف کنند یا موزه بکنند به همین دلیل است که بسیاری از موزه های معروف دنیا مثل مجموعه استیوسونیان یا دیگران ناشی از مجموعه دارانی هستند که طی عمری این مجموعه را جمع کرده و معرض عموم قرار می دهند . این آیین نامه باید کامل بشود اما اول خودش باید اجرا شود و این آیین نامه به نفع بخش یا ارگان یا شخصی نبوده و نفع کلی کشور را داشته که آثار فرهنگی تاریخی آن حفظ شود .
اموال فرهنگی تاریخی بخشی از آن دست دولت و بخشی از آن دست مردم می باشد. آیین نامه اول برای آن بود که بخش دولتی را مورد حفاظت قرار بدهد و آیین نامه دوم برای اینکه بخش خصوصی را مورد حمایت قرار دهد .
وی در پایان خاطر نشان کرد : اجرای آیین نامه اول صورت پذیرفت اما بلافاصله متوقف شد و دلیل آن دولت بعدی بود که آن را در اولویت کار خود قرار نداد. و اصلاَ اداره کل اموال فرهنگی شکل نگرفت و الان فکر می کنند اداره اموال فرهنگی سازمان میراث فرهنگی آن اداره می باشد که اینطور نمی باشد و قرار بود یک اداره کل تامین گردد. که حتی بر اموال فرهنگی تاریخی سازمان میراث فرهنگی را هم مورد بررسی قرار دهد. اما در دولت جدید این کار دوباره مطرح گردیده و دارد به اجرا می رسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
سياستمداران بايد الگو باشند نه هنرمندان |اخبار ایران و جهان
سياستمداران بايد الگو باشند نه هنرمندان سالهاست که از مسئولان توقع کار محیرالعقول ندارم شاید نا امید کننده باشد اما از این که چیزی بد تر نشود خوشحالم در جامعه ای که زندگی ميکنیم حرکت و موضع گیری اجتماعی مهمتر از موضعگيري سیاسی است عشق به تئاتر برای من طوری نمودپیدا کرد که سیاکران محمد رسول الله (ص) منتظر پاسخ مجیدی |اخبار ایران و جهان
اکران محمد رسول الله ص منتظر پاسخ مجیدی رئیس سازمان سینمایی گفت برای تصمیم گیری درباره اکران فیلم سینمایی محمد رسول الله ص منتظر اعلام نظر تهیه کننده و کارگردان این اثر هستیم کد خبر ۵۲۱۵۰۷ تاریخ انتشار ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۳ - 02 August 2015 رئیس سازمان سینمایی گفت برای تچرا نباید حتی از تعطیلی «9 دی» خوشحال بود؟ |اخبار ایران و جهان
چرا نباید حتی از تعطیلی 9 دی خوشحال بود با چنین نگاهی نمیتوان حتی از تعطیلی 9ی دی خوشحال بود و اتفاقاً باید از هر فرصتی ولو تعطیلی چنین هفتهنامهای بهره برد و کوشید تا با اصلاحاتی معقول در قانون مطبوعات توقیف نشریات را از متن قانون خارج و یا بسیار محدود نمود و به جای مجازحذف نام و تصویرمعتمدآریا از یک تیزر تلویزیونی |اخبار ایران و جهان
حذف نام و تصویرمعتمدآریا از یک تیزر تلویزیونی این روزها تیزر تلویزیونی فیلم سینمایی یحیی سکوت نکرد در حالی از تلویزیون پخش میشود که اثری از نام فاطمه معتمدآریا در این تیزر هست و نه نشانی از تصویر او کد خبر ۵۲۰۲۰۰ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۸ - 28 July 2015 این روزها ت«امیر تتلو» مقصر وضعیت فرهنگ و موسیقی ایران است؟ |اخبار ایران و جهان
امیر تتلو مقصر وضعیت فرهنگ و موسیقی ایران است اگر واقعاً حقیقتی به نام نگرانی برای موسیقی وجود دارد باید برای رفع نگرانی کوششهایی از این دست صورت پذیرد در غیر این صورت پنجه کشیدن به صورت و سلیقه بخشی از نسل جوان که ذائقه شان با ذائقه نسل پیشین تفاوت های چشمگیری دارد دردی ربرگزاري کنسرت در دانشگاهها ممنوع است |اخبار ایران و جهان
برگزاري کنسرت در دانشگاهها ممنوع است وزير علوم گفت هرگز اجازه برگزاري کنسرت در دانشگاهها را ندادهايم و نخواهيم داد اگر کنسرتي نيز برگزار شود برخورد ميکنيم کد خبر ۵۲۳۰۷۴ تاریخ انتشار ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۳ - 09 August 2015 وزير علوم گفت هرگز اجازه برگزاري کنسرت در دانشگاشماره جدید خط حزبالله منتشر شد |اخبار ایران و جهان
شماره جدید خط حزبالله منتشر شد شماره جدید نشریه خط حزبالله -رسانهی مکتوب پایگاه اطلاع رسانی -KHAMENEI IR منتشر شد کد خبر ۵۲۰۹۷۱ تاریخ انتشار ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۵۴ - 31 July 2015 شماره جدید نشریه خط حزبالله -رسانهی مکتوب پایگاه اطلاع رسانی -KHAMENEI IR منتشر شد بهمعرفي برترين اسباببازيهاي ايران |اخبار ایران و جهان
معرفي برترين اسباببازيهاي ايران برترين اسباببازيهاي توليدشده در ايران به همراه طرحهاي برگزيده طراحان داخلي از سوي اولين جشنواره ملي اسباببازي معرفي و تقدير شدند کد خبر ۵۲۲۸۴۵ تاریخ انتشار ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۴ - 08 August 2015 برترين اسباببازيهاي توليدشده در ايران بهآزمون بقای یک ایده با فصل پنجم «پایتخت» |اخبار ایران و جهان
آزمون بقای یک ایده با فصل پنجم پایتخت ایده معمول برای نگارش چنین سریالهایی در دیگر کشورها استفاده از گروهی از نویسندگان و تجمیع داستانها و داستانکهای این نویسندگان به عنوان پیرنگها و خطوط اصلی و فرعی سناریو است و بقای پایتخت نیز در حرکت به این سمت و تمرکز بر گروهی بزرگ انظر گردشگر آمریکایی درباره «حجاب» زنان ایرانی |اخبار ایران و جهان
نظر گردشگر آمریکایی درباره حجاب زنان ایرانی کد خبر ۵۲۱۹۶۹ تاریخ انتشار ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۰ - 04 August 2015 زنان مسلمان با حجاب چادر مشکی همیشه خشک جدی و با دافعه به نظرم میآمدند اما وقتی به آنها لبخند زدم و سلام کردم دیدم آنها نیز با لبخند سلام مرا پاسخ دادند و خوشعبور تراکتور از میان یک جاذبه تاریخی کشور |اخبار ایران و جهان
عبور تراکتور از میان یک جاذبه تاریخی کشور چشمهای که تنها سه نمونه آن در دنیا وجود دارد آن دو نمونه در حال حاضر در بهترین شرایط نگهداری قرار دارند اما نمونهای که در مازندران ایران واقع شده هیچگونه حفاظتی بر روی آن انجام نشده است کد خبر ۵۲۳۰۱۲ تاریخ انتشار ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸یک کارگردان:هنرمندان تئاتر برای فعالیت نباید منتظر حمایت دولتی باشند
یک کارگردان هنرمندان تئاتر برای فعالیت نباید منتظر حمایت دولتی باشند تهران- ایرنا- کارگردان نمایش رام کردن زن سرکش با تاکید بر مساله اجرای مستمر گروه های نمایشی برای ایجاد جریان سازی و معرفی تئاتر به عموم مردم گفت هنرمندان تئاتر برای فعالیت نباید منتظر حمایت دولتی باشند به گزهشدار به پایگاههای خبری فاقد شناسنامه |اخبار ایران و جهان
هشدار به پایگاههای خبری فاقد شناسنامه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد با صدور اطلاعیه ای از همه رسانه های خبری فضای مجازی خواست تا به منظور ایجاد شفافیت و تمایز آنها از شبنامه های الکترونیک نام صاحب امتیاز مدیرمسئول و آدرس پستی خود را در محل معینی از رسانه خودگشایش کارگاه بافت فرش عتبات در راور کرمان |اخبار ایران و جهان
گشایش کارگاه بافت فرش عتبات در راور کرمان نخستین کارگاه بافت فرش عتبات عالیات کرمان در شهرستان راور با حضور رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استاندار کرمان و نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی افتتاح شد کد خبر ۵۲۳۰۵۵ تاریخ انتشار ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۰ - 09 August 2015 نخستچرا سریالهای ماهوارهای همچنان بیننده دارد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا سریالهای ماهوارهای همچنان بیننده دارد ما که هیچ سرگرمیای نداریم دیدن سریال تنها تفریح و سرگرمی ماست که خود را با آن مشغول میکنیم این را نهتنها اکرم ٢٧ساله لیسانس مجرد با شغل آزاد میگوید که این نظر بیش از ٤٠ زن ایرانی است کد خبر ۵۲۱۷۰۸ تاریخ انتشار ۱۲ مردادبازیگر «ترمیناتور 2» و «پیشتازان فضا» درگذشت |اخبار ایران و جهان
بازیگر ترمیناتور 2 و پیشتازان فضا درگذشت اوانز بازیگر آمریکایی سینما تئاتر و تلویزیون درگذشت کد خبر ۵۲۳۰۲۴ تاریخ انتشار ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۰ - 09 August 2015 اوانز بازیگر آمریکایی سینما تئاتر و تلویزیون درگذشت به گزارش خبرآنلاین به نقل از ورایتی اوانز بازیگر فیلمهاییبازیگر پیشکسوت در وضعیت نیمه کما |اخبار ایران و جهان
بازیگر پیشکسوت در وضعیت نیمه کما دختر احمد علامه دهر- بازیگر پیشکسوت صدا و سیما - با اعلام این خبر که پدرش از ابتدای سال جاری در منزل تحت مراقبت های ویژه قرار دارد گفت با وجود سالم بودن قلب و کلیه ها مهمترین عارضه جسمی وی به مغز او و حالت نیمه کما رفتنش باز می گردد کد خبر ۵۲۱-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها