تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803280508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا نباید حتی از تعطیلی «9 دی» خوشحال بود؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا نباید حتی از تعطیلی «9 دی» خوشحال بود؟
با چنین نگاهی نمی‌توان حتی از تعطیلی «9ی دی» خوشحال بود و اتفاقاً باید از هر فرصتی ولو تعطیلی چنین هفته‌نامه‌ای بهره برد و کوشید تا با اصلاحاتی معقول در قانون مطبوعات، توقیف نشریات را از متن قانون خارج و یا بسیار محدود نمود و به جای مجازات‌های معمول مطبوعات، همچون دیگر کشورها از جرایم نقدی در متن قانون بهره برد.
کد خبر: ۵۲۲۶۸۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵ - 08 August 2015


توقیف هفته نامه جنجالی «9 دی» برای چهارمین بار در طول دوره چند ساله انتشارش توقیف شد و این اتفاق با واکنش‌های مثبتی از سوی برخی فعالان رسانه‌ای گره خورد؛ واکنشی که به مواضع اخیر این رسانه در قبال مسائل ملی نظیر توافق وین بازمی‌گشت اما چرا از تعطیلی موقت یا دائم هر نشریه‌ای، نباید خوشحال بود؟

به گزارش «تابناک»؛ هفته‌نامه «9ی دی»  به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی حمید رسایی که به شخصه چهره‌ای جنجالی است، در طول چهار سال اخیر فعالیت پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و مجموعاً چهار بار توقیف شده که رکوردی قابل توجه محسوب می‌شود.

این نشریه نخستین بار در 23 خرداد 1390 به دلایل انتشار مطالب اقتصادی که در مجوز نشریه نیست و انتشار کاریکاتوری از روحانیت (رئیس جمهور اسبق) توقیف شد و دوباره پس از مدت کوتاهی انتشار خود را از سر گرفت.

در دی ماه سال 1392 نیز حمید رسایی، در مقام مدیرمسئول این هفته‌نامه به دلیل انتشار یادداشتی علیه علی لاریجانی به حبس و شلاق محکوم شد و مجدداً این نشریه یک بار دیگر در اسفند ماه همان سال توقیف شد تا حمید رسایی در دوم اردیبهشت 1393 با انتشار مطلبی در سایت شخصی خود از رفع توقیف هفته نامه‌اش خبر دهد.

این هفته نامهدر 27 بهمن 1393 برای سومین بار در طول دوران فعالیتش توقیف شد و مجدداً در دوم اردیبهشت 94 رفع توقیف شد و مدتی بعد فعالیتش را با همان رویه پیشین از سر گرفت و حال مستند به موارد هیات نظارت با مصادیق عدم رعایت مصوبات شورای امنیت ملی و توهین به مقامات ارشد، با چهارمین توقیف مواجه شده است.

از توقیف این نشریه کمتر از یک هفته سپری شده و واکنش‌های متفاوتی را در پی داشته است؛ از نامه نگاری‌های بی‌ثمر حمید رسایی تا واکنش‌های طرف مقابل در خصوص مستندات قانونی این توقیف. با این حال آنچه در میان واکنش‌های معمول، غیرمعمول می‌نمود، خرسندی برخی از فعالان رسانه‌ای از این اتفاق و بروز دادن بخشی از این خرسندی بود.

هرچند شاید نقدهایی نسبت به این رسانه مطرح باشد و مشی «9 دی» مورد تایید طیفی از افکارعمومی قرار نگیرد اما خرسندی از تعطیلی چنین رسانه‌ای نیز چندان قابل هضم نیست، به ویژه آنکه چنین خرسندی از سوی برخی فعالان رسانه‌ای مطرح شود.

حقیقت آن است که تعطیلی یک رسانه چه از جریان چپ، چه جریان راست و چه جریان میانه رو، سوای آثار سیاسی و تبعاتش که در سطح ملی نیز قابل بررسی است، منجر به بی‌کاری گروهی از اهالی رسانه می‌شوند که عمدتاً نقش مستقیمی در انتشار مطلبی که منجر به تعطیلی رسانه شده، نداشته‌اند.

با چنین نگاهی نمی‌توان حتی از تعطیلی «9ی دی» خوشحال بود و اتفاقاً باید از هر فرصتی ولو تعطیلی چنین هفته‌نامه‌ای بهره برد و کوشید تا با اصلاحاتی معقول در قانون مطبوعات، توقیف نشریات را از متن قانون خارج و یا بسیار محدود نمود و به جای مجازات‌های معمول مطبوعات، همچون دیگر کشورها از جرایم نقدی در متن قانون بهره برد.

به نظر می‌رسد این روش با منطق نیز سازگارتر باشد، چرا که بر فرض اینکه نشریه‌ای به مقامات یا حتی شخص عادی توهین کرده باشد، توقیف آن نشریه یا در نظر گرفتن حبس برای نویسنده یا مدیرمسئول نشریه مذکور، تاثیر عمیقی در جبران آسیب آورده به حیثیت دیگران اما جریمه‌های مالی سنگین ضمن افزایش بازدارندگی واقعی، غرامتی منطقی برای شخص آسیب دیده از قبال یک اتهام رسانه‌ای است. آیا مسئولان دولت یازدهم در پی اصلاح بزرگ قانون مطبوعات و چنین جهت دهی خواهند رفت؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن