واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزارت اقتصاد: واقعی مالیات میگیریم، دلخور نشوید
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: تعدادی از مؤدیان در اظهارنامه مالیاتی خود اطلاعات خلاف واقع می دهند و درآمد خود را بسیار کمتر از درآمد واقعی خود اظهار می کنند اما ما بر اساس اطلاعات و درآمد واقعی، مالیات از آنها اخذ می کنیم و آنها نباید دلخور شوند.
کد خبر: ۵۲۳۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳ - 10 August 2015
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: تعدادی از مؤدیان در اظهارنامه مالیاتی خود اطلاعات خلاف واقع می دهند و درآمد خود را بسیار کمتر از درآمد واقعی خود اظهار می کنند اما ما بر اساس اطلاعات و درآمد واقعی، مالیات از آنها اخذ می کنیم و آنها نباید دلخور شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی عسگری در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه حدود 5 میلیون فعالیت شغلی داریم افزود: حدود یک میلیون و 500 تا یک میلیون و 600 هزار فعالیت در زمینه مشاغل خودرو است و 230 هزار شغل هم اشخاص حقوقی هستند.
وی ادامه داد : از حدود دو میلیون و 900 هزار فعالیت شغلی ، امسال پیش بینی شده است حدود سه هزار میلیارد تومان مالیات از 75 هزار میلیارد تومان مالیات پیش بینی شده را بگیریم.
عسگری گفت: در کشور حدود یک چهارم مؤدیان مشاغل ما بر اساس معافیت پایه از معافیت مالیاتی برخوردارند و حدود 10 درصد مؤدیان ما کسانی هستند که بیش از سه میلیون تومان به ما مالیات می پردازند و بقیه کسانی هستند که از صفر تا سه میلیون تومان مالیات می پردازند که بیش از 60 درصد آنها هم زیر یک میلیون تومان مالیات می دهند.
وی افزود: برخی از مؤدیان، سالها بر اساس توافق ، 500 هزار تا یک و نیم میلیون تومان به ما مالیات پرداخت کردند اما پس از بررسی فعالیت اقتصادی آنها مشخص شد که مالیات واقعی آنها ده ها برابر این مالیات است.
عسگری گفت: ممکن است عدالت ایجاب کند با توجه به فعالیت واقعی اقتصادی از برخی اصناف حتی ده برابر مالیات قبلی آنها، مالیات بگیریم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: البته نمی توانیم در مدت یکسال به همه اصناف رسیدگی کنیم و مجبوریم هر سال 15 درصد از مؤدیان را رسیدگی و مالیات آنها را نزدیک به واقعیت کنیم.
وی گفت: مشکل ما این است که اگر توافقی هم با اصناف می کنیم بسیاری از مؤدیان در اظهارنامه ، کم اظهاری می کنند بنابراین از توافق خارج می شوند و ما مجبوریم به آن رسیدگی کنیم.
عسگری افزود: در رسیدگی ها اطلاعاتی از بسیاری از مؤدیان به دست آوردیم که در مقایسه با سنوات قبل مالیات آنها بیش از صد برابر هم شده است زیرا آنها در اظهارات قبلی ، واقعیت های درآمدی خود را اعلام نکرده بودند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه در بخش مؤسسات غیرعمومی اشخاصی را داریم که فرار گسترده مالیاتی دارند، گفت: مجلس شورای اسلامی برای افزایش پایه مالیاتی گام برداشت و برخی از مؤسسات را که تاکنون مالیات نمی دادند موظف کرد مالیات بپردازند.
محمد حسین فرهنگی درباره افزایش نقدینگی در کشور هم گفت: این افزایش هم اثر رکودی و هم اثر تورمی دارد و عدد 490 هزار میلیارد تومان که بانک مرکزی در دو سال قبل اعلام کرده است اکنون به بیش از 800 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: روشی که از نظر علمی برای اخذ مالیات وجود دارد با روش عملی فاصله دارد اما ما به روش های ساده اخذ مالیات عادت کردیم و همین روش ، عمل می شود و اگر این روش اصلاح شود و به سمت روش های علمی برود ، مشکل حل می شود.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه سامانه نظام جامع اطلاعات مالیاتی کشور به طور کامل اجرایی نشده است گفت: به رغم تلاش سازمان امور مالیاتی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی بخش های پایانی این نظام، عملیاتی نشده و یکی از علل اختلاف مالیاتی در نظام صنفی کشور همین موضوع است.
وی افزود: برآورد ما این است بر اساس تولید ناخالص داخلی کشور، حدود نود هزار میلیارد تومان میزان مالیات بخش های مختلف کشور است.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای پول و اعتبار کشور اضافه کرد: اطلاعات مربوط به بخشی از ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی هم در میزان نقدینگی، گزارش شده و این یکی از علل اعلام افزایش غیرمنطقی نقدینگی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]