واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۶ق.ظ)
دورههاي کمنوسان شاخص کل بررسي شد: نشانههاي خيز سوم بورس موج - ساير رسانه ها؛ بعد از گذشت 10 روز، طلسم حبس نماگر شاخص روي سطح 66 هزار واحد شکست و شاخص با افت 04. 0 درصدي به يک پله پايينتر نزول کرد.
دنياي اقتصاد نوشت:
بورس تهران که در هفتههاي گذشته بيتحرکتر از هميشه و با نوسان محدود فعاليت ميکند، روز گذشته نيز با نزولي کوچک همراه بود تا همچنان موجي از رخوت را در ميان سرمايه گذاران اين بازار حفظ کند.
دماسنج بازار سهام با افت ضعيف 0.04 درصدي، پس از 10 روز معاملاتي از سطح 66 هزار واحدي عبور کرد. بررسي ها نشان ميدهد طي يک سال اخير، در دو دوره ديگر نيز شرايط مشابهي را شاهد بوديم؛ يعني نوسانات محدود شاخص و کاهش قابل توجه حجم معاملات. نکته مشترک اين سه دوره، قرار داشتن نسبت بنيادي P/E در محدوده 5/5 مرتبهاي است. در دورههاي پيشين، رشد قابل توجه قيمتها، مسير بعدي بورس بوده است، بنابراين در شرايط کنوني نيز يک محرک جديد ميتواند چنين سناريويي را تکرار کند.
بررسي تاريخي روند شاخص نشان ميدهد که رفتار کنوني بورس تهران و حبس بر سطح 66 هزار واحدي در دو بازه زماني مختلف و در سطوح ديگر تکرار شده است. بر اساس نمودار تغييرات شاخص، از تاريخ 18 شهريور تا 23 مهر سال گذشته نماگر شاخص کل طي 28 روز معاملاتي بر سطح 71 هزار واحدي قرار داشته که اين دوران را دوران قبل از ضربالاجل توافق ژنو (3 آذر) مينامند، ايستگاه دوم نوسان محدود شاخص به روزهاي ابهامات در نتيجه مذاکرات لوزان برميگردد که از تاريخ 21 ارديبهشت تا 17 خرداد است؛ در اين مقطع نيز بازار سهام شاهد نوسان محدود 18 روزه بر سطح 63 هزار واحد بود که با اين حساب، سومين مقطع را ميتوان دوره نوسان کوتاه شاخص در 11 روز گذشته ودرسطح 66 هزار واحد ناميد. در اين سه بازه زماني سه وجه مشترک قابل مشاهده است که ميتواند اثر بعد از اين توقفها را به يکديگر نزديک کند. اولين وجه تشابه، نوسانات محدود يا حبس بازهاي است.
در اين سه دوره؛ نماگر شاخص شاهد تغييرات بسيار کوچکي است که باعث ميشود از جذابيت بازار در اين دوره کاسته شود و معاملهگران کمتري را به سوي خود بکشاند. از سوي ديگر توجه به حجم و ارزش معاملات در اين سه دوره حاکي از آن است که بازار سهام با يکي از کمرمقترين ادوار درخصوص حجم و ارزش معاملات به سر ميبرد و بسياري از معاملهگران در انتظار محرکي جدي در خصوص تغيير جهت حرکت بازار، در حالت انتظار به سر ميبرند. از سوي ديگر توجه به تحليلهاي تکنيکال در اين دوران بيانگر اين موضوع است که برخلاف نظر تکنيکاليستها معيارهاي بنيادي نزديکي بيشتري به يکديگر دارند. به عنوان مثال تغييرات روند نسبت قيمت به درآمد (p/ e) در اين سه دوره رقم 5/ 5 بوده است و اين امر نشان ميدهد برخلاف رقم شاخص (که بهعنوان معيار تحليل تکنيکال است) نقطه مشترک دوران متعادل بازار يک معيار بنيادي است.
با اين حال آخرين نقطه مشترک دو بازه زماني قبل، صعود رقم شاخص بعد از دوران رکودي است که در سطح شاخص صورت گرفته است، بهطور مثال در بازه زماني سال 93، تنها 4 روز کاري بعد از 18 روز توقف، شاخص کل از سطح 71 هزار به سطح 74 هزار واحد رسيده است يا بعد از 15 روز کاري حد فاصل ارديبهشت تا خرداد سال جاري؛ شاخص از سطح 63 هزار به حوالي سطح 65 هزار واحد رسيده است. حال با توجه به رفتار شاخص در دو دوره گذشته، به نظر ميرسد بازار تحت تأثير محرکهايي که در روزهاي آينده وجود دارد، با رشد در روزهاي بعد از حبس بازهاي همراه باشد.
تحليلگران اقتصادي بر اين باورند که اگر در کوتاهمدت eps شرکتها تغيير چنداني نداشته باشد، احتمال رشد بازار خيلي بيشتر است زيرا در اين حالت نوسانگيريها در بازار کم شده و امکان افزايش حجم و ارزش معاملات در بازار افزايش مييابد. از سوي ديگر در شرايط کنوني، نه محرک جدي در بازار وجود دارد و نه عامل فشار سنگيني مشاهده ميشود، بهطوريکه قيمتهاي ايدهآل تمايل براي فروش را کاهش داده و باعث شده بازار کمرمقتر از گذشته باشد.
به اين ترتيب و با توجه به انتظاري که درخصوص راستيآزمايي توافق جامع هستهاي در مجلس سنا و کنگره آمريکا وجود دارد درصورت تأثير برجام ميتوان انتظار داشت که شاخص کل براي سومين بار بعد از توقفهاي طولاني با رشدي قابل قبول همراه باشد. اما در اين بين، پيشبيني سود و تعديل منفي بسياري از شرکتها در گزارشهاي 6 ماهه مطرح است که با توجه به عملکرد 3 ماهه ضعيف اين شرکتها دور از انتظار نيست و همين امر ميتواند بهعنوان شوک منفي در بازار روند رو به رشد شاخص را با اختلال همراه کند. با تفسير اين شرايط، به نظر ميرسد که وزنه صعود بازار در روزهاي آينده محتملتر از ادامه روند نزولي آن باشد و بازار در آينده رفتاري متفاوت تر از روزهاي گذشته از خود نشان دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]