تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداشناس ترين مردم پر درخواست ترين آنها از خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819240665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه اندازي سايت راهنماي ويژه نابينايان در موزه ملي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۷ب.ظ)
راه اندازي سايت راهنماي ويژه نابينايان در موزه ملي ايران موج-سايت راهنماي ويژه نابينايان براي نخستين بار در ايران در موزه ملي به بهره برداري رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، مراسم راه اندازي سايت راهنماي ويژه نابينايان در موزه ملي ايران با حضورعلي صابري عضو شوراي شهر تهران، معيني مدير مسئول روزنامه ايران سپيد و ميهماناني از روشندلان برگزار شد.
صابري راه اندازي سايت راهنماي ويژه نابينايان در موزه ملي ايران را به عنوان گامي مؤثر در راه دسترس پذيري فرهنگي توصيف و اضافه کرد: دسترس پذيري آسان فرهنگي مدل بسيار خوبي است که جامعه جهاني امروز به نياز آن پي برده است.
او خاطر نشان کرد اين نياز نه فقط در اماکن فرهنگي و موزه‌ها بلکه در تمام جامعه ضرورت آن احساس شده و سال‌هاست به دو شيوه ارائه اطلاعات صوتي و لمس پذيري اجرا و باعث ايجاد تصوير و تفسيرسازي براي نابينايان شده است.
او ابراز اميدواري کرد: در آينده نزديک شاهد آن باشيم که «دسترس پذيري» پيوست تمام پروژه‌هاي شهري شود.
معيني مديرمسوول روزنامه ايران سپيد و مديرعامل شبکه تشکل‌هاي نابينايان و کم بينايان کشور نيز از اين حرکت «آشتي نابينايان با موزه» ياد کرد و گفت: چنين اقدامي موزه را از مکاني دور از دسترس براي نابينايان خارج و ديدن موزه را از طريق لمس کردن و شنيدن براي روشندلان امکان پذيرکرده است.
او گفت: سيستم شنيداري و لمس مولاژ اشيا و پرينت‌هاي برجسته در کنار شناسنامه آثار به خط بريل درک عيني و زنده براي بازديد کننده نابينا به همراه خواهد داشت.
معيني افزود: اميدواريم اين اتفاق شروع مسير و تجربه اي تازه براي ايجاد يک مجموعه راهبردي و قابل دسترس براي نابينايان کشور در همه موزه‌ها و امکان تاريخي–فرهنگي باشد.
سعيد صادقپور مسوول فني پروژه راهنماي ويژه نابينايان نيز در توضيح چگونگي فعاليت اين سايت گفت: در اين سايت روشندلان به سه روش مي‌توانند اطلاعات موزه و اشيا را دريافت مي‌کنند.
1-سيستم صوتي و بريل که به کمک آن مخاطب نابينا مي‌تواند اطلاعات را هم به صورت شنيداري دريافت کرده و يا بر روي صفحه ‌اي که جايگزين کيبورد بوده و با نوشته‌هايي به خط بريل طراحي شده مطالب مورد نظررا مطالعه کند. سيستم موردنظر اين ويژگي را دارد که در هر جاي برنامه کاربر مي‌تواند تغييرات دلخواه را وارد کرده و اطلاعات را به يکي از دو روش شنيداري يا مطالعه نوشته‌هاي خط بريل دريافت کند.
2-پرينت‌هاي برجسته اشيا که با لمس کردن حجم برجسته شي قادر به درک عيني از آثار خواهند بود همچنين شناسنامه اثر نيز در قسمت زيرين پرينت برجسته به خط بريل نوشته شده است.
3-مولاژ و کپي آثار که با لمس کردن آن نابينا مي‌تواند بازديدي عيني و واقعي از يک شئي باستاني در موزه داشته باشد.
بر اساس اين گزارش سايت راهنماي ويژه نابينايان براي نخستين بار در ايران در موزه ملي و به دستور معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در جهت تجهيز و بروز رساني موزه‌ها و اماکن تاريخي براي سهولت استفاده روشندلان راه اندازي شده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن