واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: هر چند دولت یازدهم طی دو سال اخیر تلاش کرده که به روشهای مختلف بازار مسکن را فعال کند اما عملا در این مسیر موفق نبوده است و حالا در حالیکه با توافق هسته ای، امیدها برای رونق بازار مسکن افزایش یافته به نظر نمی رسد دولتی ها هنوز هم برنامه مدونی برای مسکن بعد از تحریم داشته باشند.
به گزارش تراز ، اقتصاد ایران دچاره بیماری مزمنی است که در چند وقت اخیر خودی نشان داده و عوارض بیماری را بیشتر نمایان کرده است. در واقع می توان گفت، اقتصاد ایران طی سه سال اخیر یکی از سنگینترین رکودهای اقتصادیاش را تجربه کرده است. یک رکود تورمی بلندمدت که ترکشهای آن به همه حوزههای بازار اصابت کرده است. از جمله بازارهایی که طی این مدت شدیدا تحتتاثیر این رکود قرار گرفت، بازار مسکن بود و تمام تلاش دولتمردان برای تحرک دادن به آن تاکنون بیاثر بوده است. قیمتهای بالا و تقاضای پایین، عملا خرید و فروشها را در حداقل قرار داده و از ایجاد هر گونه موج رونق جلوگیری کرده است.
هر چند دولت یازدهم طی دو سال اخیر تلاش کرده که به روشهای مختلف بازار مسکن را فعال کند اما عملا در این مسیر موفق نبوده است و حالا در حالیکه با توافق هسته ای، امیدها برای رونق بازار مسکن افزایش یافته به نظر نمی رسد دولتی ها هنوز هم برنامه مدونی برای مسکن بعد از تحریم داشته باشند.
در این میان، افزایش وام مسکن یکی از راهکارهای دولت فعلی برای رونق بازار مسکن بوده است؛ افزایشی که در دو مرحله، بار اول در نیمه دوم سال 1392 از 20 میلیون به 35 میلیون تومان و بار دوم نیز به میزان 80 میلیون تومان تصویب شده است. البته این برنامه به دلیل محدودیتهای اقتصادمان و همچنین مشکل نقدینگی بانکها تا اندازهای با محافظهکاری بسته شده و هنوز هم جور کردن 40 میلیون تومان و سپرده گزاری یک ساله ان برای دریافت وام 80 میلیونی عملا برای بسیاری غیر ممکن است.
از سوی دیگر در پرداخت این تسهیلات تلاش شده که از ورود دلالان به محدوده آن جلوگیری شود. سپردهگذاری یکساله و تایید خانه اولی بودن از جمله شروط پرداخت این وام است که به نظر نمی رسد چندان موفق عمل کرده باشد.
زمزمه افزایش وام مسکن به ۱۵۰ میلیون تومان
حالا هم به تازگی نایبرئیس کمیسیون عمران مجلس اعلام کرده: قرار است که سهم دولت در خانهدارکردن مردم بیشتر شود بهگونهای که با رایزنیهای صورتگرفته مقرر شده این سهم به۱۲۰ یا ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یابد.
محمدرضا رضاییکوچی، از انجام رایزنیهای لازم جهت رشد میزان تسهیلات مسکن به 120 یا 150 میلیون تومان خبرداده و گفته: افزایش تسهیلاتمسکن باید با کنترل تورم و جلوگیری از جهش قیمتی در بازار همراه باشد.
وی با اشاره به اظهارات وزیر راهوشهرسازی مبنی بر استقبال گسترده مردم از دریافت وام مسکن، افزوده: طبق گفته وزیر راه و شهرسازی روزانه 300 متقاضی برای ثبتنام وام ازدواج داریم که اگر دولت بتواند به کنترل تورم بپردازد و ارزش پول طی زمانی که پول به عنوان سپرده نزد بانکهاست کاهش نیابد طرح خانهدارکردن مردم با وام 80 میلیونی مسکن قابل عملیاتی است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه قیمت مسکن باید کنترل شود، تصریح کرده: در صورت رها کردن بازار مسکن به حال خود و با جهش نرخ آن کسی با 80 یا 100 میلیون تومان تسهیلات خانهدار نخواهد شد.
وی ادامه داده: هر چند در حال حاضر برای خانهدار شدن مردم با وام مسکن نیمی از سهم را دولت و نیم دیگر را مردم متقبل میشوند اما قرار است که سهم دولت در خانهدار کردن مردم بیشتر شود بهگونهای که با رایزنیهای صورت گرفته مقرر شده این سهم به 120 یا 150 میلیون تومان افزایش یابد.
با این حال تجربه ثابت کرده است که افزایش وام مسکن نمی تواند دوای درد بی خانه ها باشد و یا حداقل دوای درد دایمی بازار مسکن نیست و در بلند مدت تورم زا و عامل گرانی است. این در حالی است که بانک ها هم اکنون نیز برای پرداخت وام 80 میلیونی مشکل دارند و باید منتظر ماند و دید در نهایت چه آینده ای برای بازار مسکن رقم خواهد خورد؟
منبع: شفاف
زمانبندی انتشار: 17 مرد 1394 - 12:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]