تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815574640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سبك معماری گوتيك در قديمی‌ترين كتابخانه‌ اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سبك معماری گوتيك در قديمی‌ترين كتابخانه‌ اروپا




معماري ساختمان اصلي كتابخانه بادلين در آكسفورد به قرن چهاردهم ميلادي بازمی گرداند؛ ساختماني به سبك معماري گوتيك كه حالا يكي از قديمي‌ترين كتابخانه‌هاي اروپا به حساب مي‌آيد.






برترین مجله اینترنتی ایران

مجله منزل - مينا نويدي: اصلا مهم نيست كه چقدر طرفدار كتاب خواندن در زندگي‌تان هستيد. فقط كافي است از كتابخانه‌ای با شكل و شمايلي شبيه «بادلين» سر دربياوريد تا ناخودآگاه دل‌تان براي كتاب‌ خواندن ضعف برود. وقتي توماس بادلي در سال 1598 تصميم گرفت مرمت ساختمان قديمي كتابخانه دانشگاه آکسفورد را شروع كند، هيچ نمي‌دانست كه تا قرن‌ها بعد اسمش روي كتابخانه آکسفورد خواهد ماند و علاوه بر دانشجويان گردشگراني هم از سراسر دنيا به آكسفورد مي‌آيند تا سري به اين مجموعه قديمي بزنند؛ مجموعه‌ای با دالان‌هاي بزرگ و قفسه‌هاي عريض و طويل كه كتاب‌ها را تا جايي در نزدیكي سقف رسانده است.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



مرمت‌هاي بادلي و جمع‌آوري كتاب براي كتابخانه تا سال 1602 ادامه داشت و در اين سال در كتابخانه با مجموعه‌ای حدود دو هزار جلد كتاب به صورت رسمي روی دانشجويان باز شد. اما در سال 1910 كتابخانه با كمبود جا مواجه و قرار شد چندين ساختمان به ساختمان اصلي اضافه شود. در سال 1939 هم ساخت ساختمان جديد كتابخانه تمام شد و مجموعه اصلي و خدمات فني كتابخانه به اين ساختمان منتقل شد. حالا بادلين كتابخانه‌ای است با چندين ساختمان قديمي و جديد كه فكر قدم زدن لابه‌لاي اين قفسه‌ها و كتاب خواندن در اتاق مطالعه دل هر كسي را مي‌برد.

تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



كتابخانه بادلين كتابخانه اصلي دانشگاه آكسفورد انگلستان و يكي از قديمي‌ترين كتابخانه‌هاي جهان است. سبك معماري اين كتابخانه گوتيك انگليسي است؛ سبكي مذهبي كه از قرن دوازدهم تا پانزدهم در اروپا طرفداران زيادي داشته است. گوتيك سبكی هنري‌ است كه هميشه در خدمت كليسا بوده است. با تماشاي دالان‌هاي كتا‌بخانه و اتاق‌هاي مطالعه ساختمان مركزي متوجه شباهت معماري آن به كليسا مي‌شويد. يكي از ويژگي‌هاي معماري گوتيك، قوس تيز است. طاق‌هايي از اين نوع، قبل از اينكه در معماري قرون وسطي استفاده شود، در شرق نزديك، پيش از اسلام و در معماري اسلامي هم كاربرد داشته است.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



شهرت كتابخانه بادلين فقط به دليل كتاب‌هايي نیست كه در قلبش نهفته است، بلكه به دليل ساختمان و اتاق‌هاي چندوجهي آن است؛ اتاق‌هايی با تم مذهبی و  در عين حال اشرافي كه نمايي ادبي و فاخر دارند.

توماس بادلين منابع شرق‌شناسي فراواني را براي كتابخانه جمع‌آوري كرد. در ميان اين كتاب‌ها، نسخه‌هاي خطي و نگارگري ايراني و هندي زيادي وجود داشت.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



كتابخانه حالا شامل پنج ساختمان است كه در خيابان برود قدعلم كرده‌اند. هر ساختمان نام خود را دارد؛ از ساختمان قرون وسطي دوك هامفري گرفته تا ساختمان جديد كتابخانه بادلين كه در سال 1930 ساخته شده است.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



موسس اين كتابخانه سِر توماس بادلين فيلسوف و سياستمدار بود. از سال 1602 در اين كتابخانه روي دانشجويان و محققان باز شد. در طول سال‌ها ساختمان كتابخانه گسترده شد و در طول صدوپنجاه سال تبديل به گنجينه عظيمي از كتب و نسخه‌ها خطي بسيار گرانبها و نفيس شد. همين گنجينه باعث شد تا غير از دانشجويان پاي گردشگران هم به كتابخانه باز شود.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



پنجره‌هاي آلومينیومي كتابخانه عمر خارق‌العاده‌اي داشته‌اند. اين پنجره‌ها را 70 سال پيش گايل اسكات طراحي كرده و بين سال‌هاي 1937 تا 1939 نصب شده اند.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



شايد در نگاه اول فضاي داخلی كتابخانه دلگير و تاريك به نظر برسد اما بناي كتابخانه چه در زمان خودش و چه حالا بعد از قرن‌ها همچنان منحصربه‌فرد به حساب مي‌آيد. این كتابخانه قانون‌هاي سفت و سخت زيادي داشت. يكي از اين قانون‌ها اين بود كه هيچ آتشي نبايد در كتابخانه روشن شود. اين قانون كه چندان هم بي‌ربط به نظر نمي‌رسيد، باعث شده بود تا فضاي داخلي كتا‌بخانه هميشه مشكل نور داشته باشد.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



 البته در پاييز و زمستان مشكل سرما هم به كمبود نور اضافه مي‌شد تا اينكه در دوره ويكتوريا مهندسي با جريان آب گرم زيرزميني توانست مشكل سرماي كتابخانه را حل كند. اما كتابخانه تا سال 1929 همچنان مشكل كمبود نور داشت. به همين دليل ساعت كار كتابخانه با مدت زمان نور طبيعي تغيير مي‌كرد و اين باعث شده بود كه ساعت‌هاي استفاده مطلوب از كتابخانه در زمستان بيشتر از چهار تا پنج ساعت در روز نباشد.

معماري كتابخانه باعث شده فضاي داخلي آن به لوكيشن مورد علاقه خيلي از فيلمسازان تبديل شود.  مهم‌ترين حضور كتابخانه هم در سري فيلم‌هاي «هري پاتر» بوده است. مدرسه الهيات به عنوان بيمارستان هاگواتز و كتابخانه دوك هامفري هم به عنوان كتابخانه هاگواتز در فيلم آمده است.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



 صندلي‌هاي كتابخانه را ادوارد باربري و جوي اوزگرباي كه برندگان مسابقه طراحي صندلي براي كتابخانه هستند، طراحي كرده‌اند. طراحي صندلي‌هايي كه در حال حاضر در كتابخانه مورد استفاده قرار مي‌گيرد، همچنان وامدار فضاي كهن كتابخانه است.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!



  كتابخانه فقط مجموعه‌ای از كتاب‌ها و نسخه‌هاي خطي نيست. علاوه بر اينها مجموعه‌ای از تابلوهاي نقاشي، مجسمه‌، ظروف تاريخي، مدال، سكه و حتي چيزهاي عجيب و غريب شبيه كوركوديل تاكسیدرمي شده‌اي از جامايكا هم در تالارهاي اين كتابخانه پيدا مي‌شود.


تيرهاي سقف را بالاتر بگذارنجار عزیز!









تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن