واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در شهر سائوپائولو برزیل تنها دو مغازه عربی وجود دارد. اولین مغازه مخصوص فروش گوشت حلال است و مغازه دوم یک قلیان فروشی است!
به گزارش تراز ، برخی منابع در تغییر کاربری قلیان از مصرف دارویی به مصرف تفریحی می نویسند: «یکی از روش های درمانی که کاربرد زیادی در طب جامع ایران داشته است، هدایت دارو از طریق قلیان به موضعی است که درد و بیماری در آنجا ریشه دوانده است. اما در اواخر دوره قاجار، استعمار پیر با شناسایی آنها و استفاده از ترفند همیشگی و کاری خود، یعنی تغییر در ماهیت عناصر به جای رد موضوع، مورد مصرف قلیان را عوض کرد و تنباکو را که به عنوان سم استفاده می شد، جایگزین ماده اصلی و جوهره قلیان کرد.» اما حالا بعد از قرن ها ورق برگشته است و حالا اروپا مقصد اصلی قلیان های عربی و ترک هستند.
موسسات بهداشتي اروپا طي بررسي هاي ميداني خود به اين نتيجه رسيده اند كه بیشترین گروهی که در اروپا قلیان میکشند، جوانان هستند و متوسط سنیشان از ۲۱ سال بیشتر نیست. در مقابل متوسط سن سیگاریها ۳۱ سال است.
براساس اين تحقيقات، کشیدن قلیان كه در مردان بیش از زنان اروپايي شايع است، بیشتر به خاطر حال و هوای شرقیاش در اروپا مد شده است.
قلیان به واسطه نفوذ کشورهای عربی در قلب اروپا و هندوها در آمریکا بسیار سریع مشتریان خود را پیدا کرده است. در اکثر شهرهای بزرگ اروپا میتوان قهوهخانههای عربی و سفرهخانههای سنتی و رستورانهای شرقي مجهز به قلیان را که با غذا قلیان نیز سرو میکنند پیدا کرد.
تا پيش از اين بیشتر مشتریان این مراکز، مهاجران شرقي، اعراب و ایرانیها بودند، اما طي سالهاي اخير میتوان گروههای چند نفره پسران و دختران مو طلایی را در قلب تفرجگاه شرقیها دید كه با اشتياق فراوان سفارش قليان مي دهند.
كشيدن قليان اكنون در بسياري از مناطق دنيا رواج يافته است و حتي در يكي از محلههاي لندن كه بيشتر محل اسكان خاورميانهاي تباران انگليس است و آثار فرهنگ كشورهاي اين منطقه در گوشه و كنار آن يافت ميشود، كشيدنقليان بهوفور بهچشم ميخورد.
سال گذشته مطالعات انجام شده در دانشگاه میشیگان آشکار کرده است که مصرف قلیان در میان دانش آموزان دبیرستانی ۲۱ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که تعداد دانش آموزانی که گفتهاند تا به حال سیگار نکشیدهاند از ۴۰ درصد در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۳۸ درصد در سال ۲۰۱۳ میلادی کاهش یافته است.
بر اساس آمارها قیمت یک قلیان در آلمان تقریبا هشت تا ده یورو است. این مبلغ تقریبا دو برابر قیمت یک بسته سیگار در این کشور است. البته در کنار قلیان برخلاف قهوه خانه های ایرانی دیگر چای سرو نمی شود. از نظر دکوراسیون، قهوه خانه های آلمانی هم صندلی های رستورانی دارند و هم تخت هایی که برای قلیان کشیدن.
در شهر سائوپائولو برزیل عرب ها تنها دو فروشگاه تاسیس کرده اند. یکی برای فروش گوشت حلال و دیگری برای فروش قلیان و تنباکو! بدون شک ترک ها، اعراب و هندوهای مهاجر اصلی ترین عامل ترویج و تبلیغ قلیان در اروپا و آمریکا هستند. قلیان در اروپا با نام های شیشا (Shisha) و یا هابل بابل (Hubble Bubble) نیز شناخته شده که هر روز بر خلاقیت و زیبایی های آن افزوده می شود تا بتواند جوان های بیشتری را برای استفاده از قلیان ترغیب کند.
منبع: مجله مهر
زمانبندی انتشار: 10 مرد 1394 - 11:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]