تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838074418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغاز پژوهش‌هاي قوم گياه شناسي و باغ گياه شناسي دارويي فيروزه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
آغاز پژوهش‌هاي قوم گياه شناسي و باغ گياه شناسي دارويي فيروزه موج- پژوهشگران پژوهشکده مردم شناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري به منظور بهره مندي از تجارب اداره کنندگان باغ گياه شناسي دارويي فيروزه، برخوردار از 400 گياه دارويي و به کار گيري آن‌ها در پژوهش‌هاي قوم گياه شناسي از اين باغ بازديد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي فرخويي بنيان گذار باغ گياه شناسي دارويي فيروزه در نشست علمي قوم گياه شناسي که ديروز در اين باغ برگزار شد گفت: باغ گياه شناسي دارويي فيروزه از 400 نوع گياه دارويي تشکيل شده است که تمامي خواص شگفت انگيزي دارند.
اوبا اشاره به اهميت وجودي باغ فيروزه تصريح کرد: 11 اقليم آب و هوايي از مجموع 13 اقليم در ايران وجود دارد که اين خود زمينه اي مستعد را براي کشت گياهان دارويي ناياب فراهم مي‌کند.
فرخويي اظهارداشت: باغ گياه شناسي دارويي فيروزه با محوريت گياهان سمي و دارويي در مرکز و 4 حلقه به نام‌هاي چهار فصل در اطراف آن طراحي شده است.
وي با اشاره به استفاده 80 درصدي مردم جهان از گياهان دارويي تصريح کرد: سه سال پيش با توجه به علاقه شخصي و ضرورتي که براي آموزش، تحقيق و ترويج استفاده از گياهان دارويي مي‌ديدم اين باغ را تأسيس کردم.
بنيانگذار باغ فيروزه با اشاره به اين که متأسفانه آن طور که فکر مي‌کردم اين باغ با اقبال عمومي مواجه نشد خاطرنشان کرد: ابتدا در نظر داشتم در اين باغ يک پژوهشکده ايجاد کنم که در آن کارشناسان گياه شناسي با حضور در آن به تبادل نظرهاي علمي بپردازند که اين امر تا کنون محقق نشده است.
وي افزود: امروزه کشورهاي توليد کننده داروهاي شيميايي به سراغ گياهاني مي‌روند که بيشترين ماده مؤثر را داشته باشند که خوشبختانه گياهان دارويي کشور ما اين ويژگي را دارند اما داروهاي توليدي ايران تنها 5/0 منشأ گياهي دارند.
فرخويي يکي از اهداف راه اندازي اين باغ را بهره گيري از گياهان دارويي و سنتي اعلام کرد و گفت: قصد داريم با گسترش فعاليت‌هاي به شکلي فرهنگ سازي کنيم که مانند گذشته مردم گياهي را نکارند مگر اين که خاصيتي داشته باشد در اين صورت است که متوجه مي‌شوند گياهان دارويي قبل از اين که معالجه کننده باشند نقش پيشگيرانه دارند.
وي در ادامه با اشاره به موضوع قوم گياه شناسي گفت: مردم ايران با قوميت‌هاي متفاوت به روش‌هاي مختلف از گياهان دارويي بهره مي‌گيرند و اين شايد به دليل کشت گياهان دارويي در اقليم‌هاي متفاوت است که بر خاصيت گياهان تأثير مستقيم دارد.
بنيانگذار باغ فيروزه تصريح کرد: به طور مثال زعفران در بيشتر نقاط ايران و حتي خارج از کشور کشت مي‌شود اما زعفران قائنات بهترين کيفيت زعفران را در اين ميان دارد.
فرخويي اظهار اميدواري کرد: در آينده نزديک با تعاملي که ميان باغ فيروه و پژوهشکده مردم شناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، بر قرار خواهد شد بتواند در کنار شناساندن باغ گياه شناسي دارويي به مردم فرهنگ استفاده از گياهان دارويي را نيز گسترش دهد.
ترويج استفاده از گياهان دارويي
نادر سوري مدير باغ گياه شناسي دارويي فيروزه نيز در حاشيه بازديد پژوهشگران از اين باغ گفت: باغ گياه شناسي دارويي فيروزه پس از مطالعه باغ‌هاي مشابه در دنيا به شيوه اي منحصر به فرد با جمع آوري گياهان دارويي در بهار سال 91 گشايش يافت.
به گفته وي باغ گياه شناسي دارويي فيروزه در فصل‌هاي مختلف از سال جلوه‌هاي مختلفي از گياهان دارويي و شفا بخش را به نمايش مي‌گذارد.
سوري با بيان اين که طراحي باغ گياه شناسي دارويي فيروزه و چيدمان گياهان در آن با الهام از نظام طبيعت شکل گرفته است تصريح کرد: بازديد از باغ گياه شناسي دارويي فيروزه براي عموم علاقمندان آزاد است.
وي با بيان اين که هم اکنون 20 نوع از گياهان دارويي اين باغ را بصورت گلدان آماده فروش داريم خاطر نشان کرد: سعي داريم در آينده مقدمات راه اندازي يک رستوران گياه خواري را در اين باغ فراهم کنيم.
او گسترش آگاهي و فرهنگ استفاده از گياهان دارويي، توليد و عرصه گياهان دارويي، ترويج استفاده از گياهان دارويي و...را از اهداف ايجاد باغ گياه شناسي فيروه اعلام کرد.
به کار گيري محتواي فرهنگي در کنار محتواي زيستي براي معرفي باغ فيروزه
عليرضا حسن زاده، رئيس پژوهشکده مردم شناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري نيز با اشاره به اين که پژوهشکده مردم شناسي در نظر دارد کتاب‌هايي را در زمينه قوم گياه شناسي منتشر کند تصريح کرد: اين بازديد با هدف آشنايي پژوهشگران حوزه مردم شناسي با نحوه فعاليت کارشناسان در باغ فيروزه و ايجاد ارتباط با حوزه قوم گياه شناسي انجام شد.
وي افزود: باغ گياه شناسي دارويي فيروزه يک فضاي زيست محيطي فوق العاده است که مي‌توان با پيوند زدن ويژگي‌هاي آن با فرهنگ قدم‌هاي بزرگي در معرفي و شناساندن آن برداريم.
حسن زاده با بيان اين که به منظور اين کار ابتدا بايد مخاطب شناسي صورت گيرد خاطر نشان ساخت که اين باغ مخاطباني در گروه‌هاي مختلف نظير گياه شناسان، علاقه مندان به منابع طبيعي، افراد با رويکرد ميان رشته اي و افرادي که از مبناي هويتي به باغ نگاه مي‌کنند دارد.
رئيس پژوهشکده مردم شناسي تصريح کرد: براي معرفي و شناساندن اين باغ به مردم بايد محتواي فرهنگي کنار محتواي زيستي مورد توجه قرار گرفته و به اين باغ هويت روايي بخشيد.
وي با اشاره به اين که هر کدام از اين گياهان در روايت‌ها کاراکترهاي خاصي دارند که از ويژگي و تأثير گذاري آن‌ها نشأت مي‌گيرد تصريح کرد: براي پيوند زدن ويژگي‌هاي اين باغ با مقوله مردم شناسي بايد اين کاراکترها در کنار خاصيت گياهان معرفي شوند.
اهميت تغذيه طبيعي در سلامت جامعه
سونيا هاشمي متخصص تغذيه ورژِيم درماني نيز در ادامه آموزش و بهره گيري از رسانه‌هاي گروهي را عاملي مؤثر در شناساندن گياهان دارويي و خواص آن‌ها دانست و گفت: با به کار گيري اين دو مقوله مي‌توان گياهان دارويي موجود در باغ گياه شناسي دارويي فيروزه را به مردم معرفي کرد.
وي با اشاره به اهميت تغذيه طبيعي در سلامت جامعه افزود: بايد با آگاهي بخشي گياهان دارويي را به سر سفره‌هاي مردم بياوريم تا مانند گذشته استفاده از آن‌ها مرسوم شود.
او با اشاره به تأثير دم نوش‌هاي گياهي در تأمين سلامت خاطر نشان ساخت که بايد شيوه اي را پيش بگيريم که با استفاده از ظرفيت‌هاي گياهي اين باغ استفاده از دم نوش‌ها را بين مردم رواج دهيم.
گردآوري بخشي از اطلس «مردم گياه درماني»
هما حاج علي محمدي پژوهشگر پژوهشکده مردم شناسي نيز در ادامه به بيان گوشه اي از فعاليت‌هاي اين پژوهشکده در حوزه قوم گياه شناسي پرداخت و گفت: پژوهشکده مردم شناسي از سال 82 فعاليت خود را در اين زمينه آغاز کرده است.
او افزود: پژوهشگران پژوهشکده مردم شناسي در زير مجموعه مردم شناسي زيست محيطي به فعاليت در حوزه طب عامه که در اصل گياه درماني هم بخشي از آن است مي‌پردازند.
حاج علي محمدي با اشاره به اين که دراين حوزه مشخصاً به تحقيق در اتنوبوتاني آغاز شد که نتيجه آن به گرد آوري بخشي از «اطلس مردم گياه درماني» انجاميد.
وي يکي ديگر از پژوهش‌هاي پژوهشکده مردم شناسي در حوزه قوم گياه شناسي را اتنوبوتاني روستاي ميمند اعلام کرد که در آن پژوهشگران به ارتباط انسان و گياه در ساخت خانه، خوراک، صنايع دستي، اقتصاد، طب سنتي و...پرداختند.
او تصريح کرد: در حال حاضر پژوهشکده مردم شناسي اجراي طرح‌هاي مختلفي را با همکاري مراکز پژوهشي مرتبط در دست اقدام دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن