پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849849063
فناوری ارتباطات ایران در عصر پسا تحریم
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فناوری ارتباطات ایران در عصر پسا تحریم
فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک صنعت راهبردی، نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور در دوران پسا تحریم خواهد داشت و باید به ظرفیتهای آن، توجه ویژه ای صورت بگیرد.
برترین ها: امروزه در نشریات و رسانههای گروهی و مجازی، درباره دوران پسا تحریم، زیاد میشویم. این دوران، به عصری اشاره دارد که در آن، کشور بر اساس توافق هسته ای تیرماه ایران با گروه 5+1 بر سر مناقشه هسته ای 12 ساله، از قید و بند تحریمهای دوران پیش از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، رها میشود. رها شدن از این محدودیتهای بین المللی، یک توان افزایی مضاعف برای کسب و کار در عرصههای گوناگون علمی و صنعتی برای کشور در حال توسعه ای چون ایران میباشد. در دوران پسا تحریم، یعنی گذار از دوران تحریم به دورانی که چالشهای سیاسی و اقتصادی بین المللی علیه کشورمان، حداقل بر سر مساله مهم هسته ای وجود نخواهد داشت، افق جدیدی را در توسعه اقتصادی و سیاسی کشور، سبب میشود.
این دوران، که پس از 1 تا 2 دهه فراز و نشیب در روابط اقتصادی و دیپلماتیک ایران با کشورهای جهان، آغاز میشود، به زعم برخی از کارشناسان و تحلیل گران مسائل راهبردی، یک فرصت ایده آل و برای شناسایی و رفع نقاط ضعف ساختاری و عملیاتی بخشهای مختلف اقتصاد و صنعت ایران هست. اگر چه اقتصاد مقاومتی و نگاه به درون، یکی از مهمترین مؤلفههای خودکفایی برای سرزمین ایران تصور میشود، اما نباید از ضعفهای ساختاری و اداری در حوزههای مختلف، غافل شد. اگر ما قصد داریم در طی ماههای آینده که توافق هسته نهایی میشود و دوران پسا تحریم، به صورت رسمی آغاز میشود، فعالیت موثری را در دستور کار داشته باشیم، باید، ابتدا به تغییر برخی از رویههای ساختاری در داخل روی بیاوریم.
وزیر محترم اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی، از تلاش این مجموعهها برای جذب سرمایه گذاران خارجی به ویژه تأسیس شعب بانکهای خارجی منتخب در ایران خبر میدهند که قطعاً موجبات رشد و شکوفایی اقتصاد کشور را سبب میشود. اما پیش از آن، نظام بانکی کشور باید تلاش کند تا خود را از نظر ساختاری، همردیف بانکهایی کند که قرار است بر اساس آخرین استانداردهای و فناوریهای بانکداری، فعالیت خود را در آینده نه چندان دور در کشور آغاز کنند، قرار دهد. این قضیه، برای شرکتهای بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور نیز که علاقمند به راه اندازی کنسرسیومهای مشترک با شرکای بین المللی خود در دوران پسا تحریم هستند نیز، صادق است.
دوران پسا تحریم در ایران در زمانی شروع میشود که ما با بیش از 20 میلیون کاربر اینترنت و صدها هزار پرتال اینترنتی فعال ایرانی و شبکه قوی از بسترهای مخابراتی و ارتباطی در سراسر کشور، رو به رو هستیم. کشوری با منابع انسانی جوان و خلاق، که میلیونها نیروی پای کار فعال را شامل میشود و این خود، به تنهایی یک پتانسیل عظیم برای کسب موفقیتهای گوناگون در ابعاد بین المللی میباشد. به نظر میرسد، دوران پسا تحریم، به شدت به 2 مقوله نیازمند هست: یکی استفاده از ظرفیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران برای توسعه کسب و کار و دیگری، استفاده از منابع انسانی متخصص داخلی برای پیش برد پروژههای ملی و بین المللی مشترک با طرفهای غربی. این 2 مقوله، باید توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، به عنوان اولویتهای مهم در بودجه بندی دولت در سال 1395، در نظر گرفته شود تا بستر گسترش این دو بخش، در کشور تقویت شود.
فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران اگر چه پس از انقلاب و مخصوصاً در 1-2 دهه اخیر، رشد خیره کننده ای را تجربه کرده است، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله دارد. حضور احتمالی برترینهای کسب و کار و فناوری جهان در ایران، نیازمند سامانههای فناوری اطلاعات قوی در حوزههای پایین دستی و بالادستی میباشد و همطراز با کشورهای منطقه خلیج فارس هست. اینترنت پر سرعت و پوشش کلیه مناطق کشور به اینترنت نسل چهارم تلفن همراه و از بین بردن نقاط کور ارتباطی موبایلی در کشور، یکی از کارهای مهمی هست که وزارت ارتباطات با همکاری فعالان بخش خصوصی، باید توسعه این حوزه در دستور کار قرار دهند. هم چنین، شبکه بانکی کشور، برای تعاملات داخلی و بین المللی در دوران پس تحریم، ظرفیتهای جدیدی باید تعریف و بسترهای قبلی را اصلاح و به روز رسانی کند. این مساله در مقوله سویفت و بانکداری مجازی، بیش تر نمود دارد.
مساله منابع انسانی حرفه ای و کارآزموده، یکی دیگر از مواردی است که در دوران پسا تحریم به آن نیاز فراوانی داریم. رشد کشور، با منابع انسانی خلاق و زبده امکان پذیر است. اگر ایران بخواهد از ظرفیتها و فرصتهای به وجود آمده در دوران پسا تحریم برای رونق اقتصاد و صنعت و تولید استفاده کند، باید ارتباط دانشگاه با صنعت و شرکتهای خارجی فعال در ایران را بیش از قبل گسترش دهد. شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی (University spin-off Companies)، شرکتهایی هستند که با همکاری با کنسرسیومهای ایرانی و بین المللی دوران پسا تحریم، میتوانند بازدهی شکفت انگیز را تجربه کنند.
دانشگاههای فنی و مهندسی و حتی پزشکی کشور، میتوانند اکنون که طبق متن صریح توافق 150 صفحه ای ایران با گروه 5+1، محدودیتهای تعاملی قبلی را پیش روی نخواهند داشت، میتوانند دورههای کارآموزی و تعاملی مشترکتی را با همکاری کنسرسیومهای صنعتی، در دانشگاههای معتبر اروپا و آمریکا، ترتیب دهند تا نیروی علمی کشور، از ظرفیتهای بیش تر برخوردار شود. باید منابع انسانی درعصر پسا تحریم را جدی گرفت. سازمان فنی و حرفه ای، با همکاری وزارت آموزش عالی و وزارت رفاه، میتوانند در قالب سندهای چشم انداز و بالادستی موجود در کشور و در راستای تقویت اقتصادی مقاومتی، برنامههای خوبی را در دستور کار قرار دهند.
بر متخصصان صنعت تکنولوژی و حتی سایر بخشهای صنعتی پوشیده نیست که حوزه فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی (ICT) به همراه بخش انرژی کشور بیشترین تأثیرپذیری را در دوران تشدید تحریمها در داخل کشور داشتهاند و این تحریمها شامل ورود تکنولوژیهای جدید و نوسازی و نگهداری شبکههای موجود در بخش تلفن ثابت و سیار است. این تحریمها تا به حدی پیش رفت که شرکتهای چینی که در فضای خروج شرکتهای اروپایی و آمریکایی دریک دهه حضوری پررنگ و بدون رقیب در حوزه تأمین تجهیزات اپراتورهای داخلی داشتند به یکباره در سال 1392 بازار ایران را ترک کردند، اکنون که پس از تفاهم لوزان فروردین ماه و توافق وین تیر ماه، چشمانداز رفع تحریمها در ماههای آینده مثبت و امیدبخش است، لازم است که دستاندرکاران و مدیران این حوزه در بخش خصوصی و دولتی با تدوین یک راهبرد شفاف و منسجم محورهای ورود تجهیزات و تکنولوژیهای جدید را با نگرشی بر تقویت بخش خصوصی و تولیدکنندگان داخلی تعریف کنند.
قطعاً شرکتهای تولیدکننده تجهیزات داخلی، خود نیز مدعی توانمندی تولید تمام تجهیزات تکنولوژی محور سطح بالا در حوزه تلفن ثابت و سیار و دیتا نیستند اما با عزم و حمایت دولت و بخش خصوصی، شرکتهای داخلی تولیدکننده حوزه مخابرات میتوانند به رونق کسبوکار خود در آینده نزدیک امیدوار باشند. همان طور که روحانی در گفت و گوی تلویزیونی چند روز پیش اظهار داشت، سرمایه گذاری مشترک با طرفهای خارجی در دوران پسا تحریم، میتواند بنیه داخلی را تقویت کند و افقهای صادراتی بهتری برای کشور ایجاد کند که فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل پتانسیل فوقالعادهاش، میتواند در این اولویت بخشیها قرار بگیرد.
سیاستهای مدون وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات میتواند منجر به مشارکت شرکتهای خارجی و داخلی در مسیر افزایش سطح تولید داخلی در جهت تأمین نیاز اپراتورها باشد. ترغیب به سرمایهگذاری شرکتهای خارجی برای استقرار خط تولید، آموزشهای کاربردی و کنسرسیومهای چندگانه میتواند یکی از این استراتژیها قلمداد شود. برنامهریزی برای شروع مذاکرات هدفمند با شرکتهای خارجی برای انتخاب شرکای استراتژیک در یک برنامه پنج ساله با محوریت ورود تکنولوژی و فناوریهای جدید، سرمایهگذاری در داخل، تسهیلات مالی و فاینانس و کنسرسیومهای چندجانبه (اپراتورها، تولیدکنندگان داخلی تجهیزات و شرکتهای خارجی) میتواند بهعنوان اهداف اولیه این مذاکرات تا شروع عملیاتی رفع تحریمها باشد. همکاری سایر بخشهای مؤثر در این روند ازجمله گمرکات کشور و نهادهای مالی و پولی با هدف تسهیل فرآیندهای مورد نیاز نیز از الزامات تحقق برنامههای یاد شده است.
فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در دوران پسا تحریم، نقش کلیدی ایفا میکند. هم از نظر بستر سازی برای فعالیت ارتباطی و اطلاع رسانی و تعاملی فعالان دولتی و خصوصی فعال بین المللی در کشور، و هم از نظر توانمند سازی بدنه داخلی عرصه تولیدی و خدماتی ICT به جامعه اطلاعاتی ایران و منطقه خلیج فارس، صنعت فناوری اطلاعات ایران، میتواند با پروژههای مشترک، زمینه تصاحب فرصتهای تجاری و کسب و کار ict محور را در کشورهای کم تر توسعه یافته ای مانند افغانستان، عراق و پاکستان و حتی کشورهای مرزهای شمالی کشور، کسب کند.
فناوری اطلاعات و ارتباطات، توجه بیش تری را در دوران طلایی پسا تحریم نیاز دارد. توجهیی که فقط وظیفه وزارت ارتباطات و دولت تدبیر و امید نیست، و همه بخشهای باید برای بالندگی این صنعت، از هر کوششی فروگذار نکنند.
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
بیم و امید ترکیه از ایرانِ پسا تحریم |اخبار ایران و جهان
بیم و امید ترکیه از ایرانِ پسا تحریم پایگاه خبری حریت ترکیه با بررسی اثرات لغو تحریم ایران بر ترکیه نوشت هرچند به نظر می رسد که تجار ترک از پیوستن مجدد ایران به تجارت جهانی خشنودند اما شرایط واقعی ممکن است هم از نظر اقتصادی و هم از نظر دیپلماتیک متفاوت باشد کد خبر ۵۲۰۰۵۳ تاریوزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: جمعبندی مذاکرات هستهای پیروزی بزرگی برای ملت ایران است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمعبندی مذاکرات هستهای پیروزی بزرگی برای ملت ایران استوزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت بیانیه مشترک هسته ای ایران و کشورهای 1 5 پس از 12 سال مذاکرات پیروزی بزرگی را برای ملت ایران رقم زد به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد محمود واعظی امشب در جلدو روی سکه فرصت و تهدید دوران پساتحریم/ سرمایهگذاری خارجی منجی اقتصاد ایران؟
گزارش دو روی سکه فرصت و تهدید دوران پساتحریم سرمایهگذاری خارجی منجی اقتصاد ایران باید توجه داشت سرمایهگذاری در حوزههای مختلف توسط خارجیها به نتیجهای غیر از آنچه که تاکنون بوده منجر شود چراکه دیگر هیچ منطق اقتصادی مونتاژکاری و میزبانی بی حد و حصر از کالاهای خارجی را نمیپذمزیتهای بازار فناوری اطلاعات ایران پس از تحریم
مزیتهای بازار فناوری اطلاعات ایران پس از تحریم فناوری اطلاعات > ارتباطات - گزارش رسانه های امریکا و اروپا حاکی از آن است که بعد از اعلام توافق هسته ای بسیاری از شرکتهای بزرگ فناوری جهان به بازار ایران چشم دوختهاند گفته می شود این شرکت ها به طور مشخدارایی های بلوکه شده ایران در دوره پساتحریم در حوزه تولید هزینه شود
امام جمعه مرودشت دارایی های بلوکه شده ایران در دوره پساتحریم در حوزه تولید هزینه شود شیراز - ایرنا - امام جمعه مرودشت گفت پس از آزاد شدن دارایی های بلوکه شده ایران در دوره پساتحریم این وجوه باید در حوزه تولید ایجاد صنایع مادر و مولد هزینه شود به گزارش ایرنا حجت الاسلام قنبر علآغاز اقدامات آمریکا برای تشکیل اتاق مشترک با ایران / نگران فربه تر شدن دولت در پساتحریم هستیم
رییس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد آغاز اقدامات آمریکا برای تشکیل اتاق مشترک با ایران نگران فربه تر شدن دولت در پساتحریم هستیم تهران - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران با بیان آنکه آمریکایی ها اقداماتی را برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی با ایران آغاز کردجهان در شرایط پسا تحریم به دنبال توسعه همکاری ها با ایران است
مدیرعامل منطقه آزاد قشم جهان در شرایط پسا تحریم به دنبال توسعه همکاری ها با ایران است قشم - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت کشورهای بزرگ در شرایط پسا تحریم در پی ایجاد فضایی برای توسعه همکاری ها با ایران بویژه در طرح های مهم این منطقه آزاد هستند به گزارش روابط عمومیسعید لیلاز:تبلیغات دلواپسان در صداوسیما روی مردم بیتأثیر است/مشکلات اقتصاد و مدیریت در ایران پیچیدهتر از آن
سعید لیلاز تبلیغات دلواپسان در صداوسیما روی مردم بیتأثیر است مشکلات اقتصاد و مدیریت در ایران پیچیدهتر از آن است که با لغو تحریمها مسئله حل شود احتیاط پیرامون دامنزدن به مطالبات اجتماعی از یکسو و درعینحال حساسیت نسبت به کارآمدی روش دولت پس از لغو تحریمها در حوزههای مختلفبیتعهدی پژو در زمان تحریم و وفاداری ایران خودرو در پساتحریم
تراز در ماههای گذشته هیئتهایی به نمایندگی از خودروسازان ایرانی مذاکراتی را برای بازگشت گروه خودروسازی پژو به کشور ترتیب دادهاند با خبر آمدن فابیوس به تهران هم بازگشت پژو رنگ جدیتری به خود گرفته است به گزارش تراز گروه خودروسازی پژو از جمله مهمترین نقش آفرینان بازار خدبیرکل آ.سه.آن از توافق وین استقبال کرد/ تقویت همکاری ایران و اتحادیه آ.سه.آن در دوران پساتحریم
دبیرکل آ سه آن از توافق وین استقبال کرد تقویت همکاری ایران و اتحادیه آ سه آن در دوران پساتحریم کوالالامپور – ایرنا – دبیر کل اتحادیه جنوب شرق آسیا آ سه آن در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در این اتحادیه از توافق جامع هسته ای ایران و گروه 1 5 و تایید برنامه جامع اقدام مشترک بفارس گزارش میدهد بیتعهدی پژو در زمان تحریم و وفاداری ایران خودرو در پسا تحریم/ پژو بین 20 خودرو برتر جهان هم
فارس گزارش میدهدبیتعهدی پژو در زمان تحریم و وفاداری ایران خودرو در پسا تحریم پژو بین 20 خودرو برتر جهان هم نیستدر ماههای گذشته هیئتهایی به نمایندگی از خودروسازان ایرانی مذاکراتی را برای بازگشت گروه خودروسازی پژو به کشور ترتیب دادهاند با خبر آمدن فابیوس به تهران هم بازگشت پژجایگاه شرکت های آمریکایی در پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم / احیای بازار ایران در ینگه دنیا
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با ایرنا جایگاه شرکت های آمریکایی در پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم احیای بازار ایران در ینگه دنیا تهران – ایرنا- مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به امکان احیای بازار سابق محصولات پتروشیمی ایران در آمریکامصادره مفاخر علمی ایران درغفلت مسوولان/تولید بدون کارخانه، راهبردی کارآمد در فضای پساتحریم
پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۳ عضو شورای علمی سازمان جهانی علائم تجاری با اشاره به رویکرد شرکت های بزرگ دنیا به تولید بدون کارخانه اتخاذ این راهبرد را با توجه به ظرفیتهای خالی موجود در صنایع کشور راهکاری موثر در بهبود فضای کسب و کار کشور در فضای پساتحریم عنوان کرد به گزارش خبرقطب چهارم صنعت ایران و راهبردهای اقتصاد پساتحریم
قطب چهارم صنعت ایران و راهبردهای اقتصاد پساتحریم اراک-ایرنا- پسا تحریم کلید واژه پرکاربردی است که این روزها پس از مذاکرات ایران با 1 5 در فرهنگ لغات اقتصادی و تحلیل های کارشناسان و صاحب نظران کشور به کار می رود و به اعتقاد کارشناسان نیازمند رویه و گفتمانی است که پیامدهای مثبت رانماینده مردم ارزروم در مجلس ترکیه: تحریمها علیه ایران بیمعنی است / نشانهگذاری 35میلیارد دلاری ارتباطات تجا
نماینده مردم ارزروم در مجلس ترکیه تحریمها علیه ایران بیمعنی است نشانهگذاری 35میلیارد دلاری ارتباطات تجاری ایرن و ترکیهنماینده مردم ارزروم در مجلس ترکیه گفت در زمان تحریمهای بیمعنی علیه ایران ترکیه اقدامات گستردهای را برای رفع این تحریمها انجام داده است به گزارش خبرگزاتحولات تجارت ایران و هند در دوران پسا تحریم
یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۹ رییس شورای مشترک بازرگانی ایران و هند به تشریح چشم انداز روابط اقتصادی ایران و هند پرداخت و گفت روابط تجاری و اقتصادی ایران و هند در دوران پسا تحریم در بخشهای رقابتی گسترش مییابد و در بخشهای رانتی متوقف خواهد شد ابراهیم جمیلی در گفتوگو با خبرنگاررونمایی از بازار پتروشیمی ایران در پساتحریم/ اروپا در اولویت نیست
در گفتگو با مهر اعلام شد رونمایی از بازار پتروشیمی ایران در پساتحریم اروپا در اولویت نیست شناسهٔ خبر 2867753 - دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۰ اقتصاد > انرژی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با تشریح برنامههای صادرات پتروشیمی ایران در دوران پسا تحریم گفت آسیاییها کماکان-