واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیرکل آ.سه.آن از توافق وین استقبال کرد/ تقویت همکاری ایران و اتحادیه آ.سه.آن در دوران پساتحریم کوالالامپور – ایرنا – دبیر کل اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در این اتحادیه از توافق جامع هسته ای ایران و گروه 1+5 و تایید برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در شورای امنیت استقبال کرد.
به گزارش ایرنا، "لی لونگ مین" دبیر کل آ.سه.آن در دیدار "ولی الله محمدی" سفیر کشورمان در اندونزی و در این اتحادیه، خواستار همکاری بیشتر ایران و کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا شد.
محمدی نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه اش به عنوان سفیر ایران در اتحادیه آ.سه.آن، ابراز امیدواری کرد میزان مبادلات اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای جنوب شرق آسیا به ویژه حوزه کشورهای آ.سه.آن در دوران پساتحریم افزایش یابد.
وی تاکید کرد ایران مناسبات خود را با اتحادیه جنوب شرق آسیا و اعضای آن تقویت می کند.
براساس گزارش روز دوشنبه تارنمای اتحادیه آ.سه.آن، سفیر ایران در اندونزی و اتحادیه آ.سه.آن با اشاره روابط طولانی مدت و تاریخی کشورمان با کشورهای آسیای جنوب شرقی، بر تقویت روابط و همکاری با آ.سه.آن به ویژه در زمینه های اقتصادی، صنعتی، تجاری، فرهنگی، علمی و آموزشی تاکید کرد.
وی گفت که ایران اهمیت زیادی برای همکاری های منطقه ای قائل است و بدنبال گسترش همکاری بیشتر آ.سه.آن و سازمان همکاری اقتصادی اکو است.
دبیر کل اتحادیه جنوب شرق آسیا نیز با تبریک به محمدی برای انتصاب به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در آ.سه.آن، گفت ایران متعهد به روابط و همکاری نزدیک با آ.سه.آن است.
وی با ارائه گزارشی از تغییرات برای ایجاد جامعه یکپارچه آ.سه.آن ، گفت که این اتحادیه در حال پیشرفت مداوم برای تحقق جامعه یکپارچه اقتصادی تا پایان سال جاری میلادی است.
اندونزی، مالزی، سنگاپور، تایلند، فیلیپین، ویتنام، میانمار، کامبوج، برونئی و لائوس 10 کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا هستند. آمار جدیدی از ارزش مبادلات تجاری ایران و کشورهای عضو وجود ندارد، اما نگاهی به حجم مبادلات چهار میلیارد و 844 میلیون و 633 هزار دلاری تجاری ایران با اعضای اتحادیه آ.سه.آن در سال 2012 نشان می دهد که سهم واردات ایران دو میلیارد و 200 میلیون و 384 هزار دلار و سهم صادرات نیز دو میلیارد و 644 میلیون و 249 هزار دلار بوده است.
موتور پیشرفت کشورهای منطقه که یکی پس از دیگری حرکت خود را آغاز کرده اند و وجود فرصت های سرمایه گذاری در بخش هایی از قبیل کشاورزی و انرژی (از جمله نفت و گاز)، نداشتن نیروی کار ماهر، توان محدود تولید محصولات غذایی و کشاورزی به دلیل شرایط آب و هوایی، تفاوت زیاد بین ارزش واحد پول این کشورها در مقایسه با کشورهای آمریکایی و اروپایی فرصت بی نظیری است تا بتوان میزان همکاری اقتصادی و تجاری را با کشورهای این اتحادیه افزایش داد.
آساق**1611
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]