تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803085548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عاشقانه بودن به این فیلم نمی آید/ برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه، تکراری و روشن فکرانه است


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
عاشقانه بودن به این فیلم نمی آید/ برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه، تکراری و روشن فکرانه است
عاشقانه بودن به این فیلم نمی آید/ برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه، تکراری و روشن فکرانه است خداحافظی طولانی هرچند طرح اولیه جذابی دارد اما ماحصل آن، پرکشش و دلچسب نیست و در بهترین حالت، فیلمی معمولی با ریتمی کند است.


به گزارش فرهنگ نیوز ، "خداحافظی طولانی" تلاشی است در نمایش طبقه کارگری بر پرده سینماها که بدون بازگو کردن مسائل کارگران، در بستر کارگری و حاشیه شهری اتفاق می افتد و می کوشد تا از یک سو ابعاد روانکاوانه یک فرد از طبقه کارگر را نشان دهد و از سویی دیگر با یک درام عاشقانه، عشق را به تصویر بکشد.

فرزاد موتمن – کارگردان فیلم - می گوید: "من سینما را خیلی صنعتی می بینم و علاقه من، متوجه نوعی سینمای تجربی گراست." تاکید کارگردان بر تجربی بودن فیلم هایش و نداشتن ادعای داستان گویی، در نهمین فیلم بلند موتمن – خداحافظی طولانی - به روشنی قابل فهم است و مشخصه شکل و شیوه متفاوت و نامتعارف در داستان گویی که مخصوص فیلم های تجربی است، در این اثر هم وجود دارد. مشخصه ای که به واسطه رجحان فرم فیلم بر قصه گویی و ارتباطش با مخاطب از سوی فیلم ساز، رقم خورده و همه فهم و عام پسند نیست. موتمن پیشتر در مورد اثر قبلی اش – سایه روشن – در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفته بود: آن فیلم به تماشاگرش می گوید که قرار نیست قصه را بفهمد و در واقع ما هم که فیلم را ساختیم تا آخر، قصه را نمی فهمیم!

خداحافظی طولانی، داستان علاقه مند شدن یحیی (سعید آقاخانی) کارگر کارخانه ریسندگی و بافندگی به طلعت (میترا حجار) کارگر تازه وارد این کارخانه است که به ازدواجشان می انجامد اما یحیی که به تازگی پس از یکسال، به اتهام تلاش برای مرگ همسر بیمارش ماهرو (ساره بیات) از طریق قطع دستگاه تنفسش، به دلیل نبود مدارک کافی از زندان آزاد شده است، همچنان نتوانسته ماهرو و حضورش را فراموش کند و با خود و اطرافیانی که او را مقصر در مرگ ماهرو می دانند، درگیری های فراوانی دارد هرچند یحیی معتقد است که مرگ، آرزوی ماهرو بوده و او، همانطور که خدا می خواسته، مرده است.موتمن در بیان این قصه و دادن اطلاعات به مخاطب، دروغ نمی گوید اما چیزی را هم نمی گوید! از تاکید پرهیز کرده و قصه را به مدد حوصله و اندیشه تماشاگر، به پیش می برد تا اینکه حتی کار به گنگی و ابهام مخاطب نیز می کشد و علامت سوال های متعدد، او را در جمع بندی فیلم، با مشکل روبرو می کند. چرا که با گذشت بیش از نیمی از فیلم، روند کند آغازین آن، همچنان ادامه دارد و حتی گرهی برای ترغیب به دیدن ادامه فیلم، وجود ندارد تا آن که در ده، بیست دقیقه پایانی، فیلم تا حدی جان می گیرد و مخاطب که پس از مدت زیادی از زمان فیلم، متوجه تعلیق آزاردهنده مرگ ماهرو شده است، علت اتفاقاتی که تاکنون دیده است را می فهمد و از این آگاهی، غافلگیر می شود!

داستان پردازی کلاسیک و مولفه های آن نظیر مقدمه و شخصیت پردازی، کشمکش و گره، نتیجه گیری و ... جای چندانی در خداحافظی طولانی ندارند از این رو در بسیاری از صحنه ها، بدون رد و بدل شدن دیالوگ، بار فیلم روی تصاویر قرار دارد و همین مساله و عوامل دیگری نظیر موسیقی متن نامناسب و عجیب، دعواهای تصنعی و بد اجرا شده ای نظیر دعوای یحیی و محمد (برادر ماهرو)، دعوای یحیی و یکی از کارگران کارخانه و ... از جذابیت فیلم کاسته و مخاطب عام را از تماشای آن، خسته می کند.


داستان عاشقانه در خداحافظی طولانی علی رغم تاکیدی که بر آن در پوستر و معرفی رسانه ای فیلم شده است، ظهور و بروز چندانی ندارد و از روابط عاشقانه در فیلم جز در یکی دو سکانس از مواجهه یحیی و ماهرو، خبری نیست آن هم از نوع تکراری، روشن فکرانه و پیشتر دیده شده اش. ملاقات های یحیی و طلعت هم به شکل دم دستی و سطحی طراحی شده اند که در حد نگاه های خیره باقی می مانند و مفاهیم عاشقانه را تداعی نمی کنند لذا می توان گفت که موتمن نتوانسته عشق را به تصویر بکشد.

خداحافظی طولانی هرچند طرح اولیه جذابی دارد اما ماحصل آن، پرکشش و دلچسب نیست و در بهترین حالت، فیلمی معمولی با ریتمی کند است که علی رغم حضور در دو بخش "سودای سیمرغ" و "هنر و تجربه" سی و سومین جشنواره فیلم فجر و کسب یکی دو سیمرغ مهم در بخش بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلمنامه، حس خوبی به مخاطب القا نمی کند و بیشتر، تسلط موتمن بر کارگردانی و مهارتش در بازی با فرم را نشان می دهد.


منبع: جهان نیوز


94/5/14 - 08:45 - 2015-8-5 08:45:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن