محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845374817
وقتی 7 سال توقیف هم به فروش فیلم کمک نمی کند
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نگاهی به فیلم «از رئیس جمهور پاداش نگیرید»؛
وقتی 7 سال توقیف هم به فروش فیلم کمک نمی کند
گذر زمان ثابت کرده است که چه فیلم هایی در ذهن مخاطب مانا و اثر گذار شده اند و چه فیلم هایی حتی با حاشیه و توقیف های 7 ساله،از ذهن و یاد مخاطب رخت بر بسته اند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، فیلم سینمایی«از رئیس جمهور پاداش نگیرید» سرانجام پس از چند سال توقیف در دوره جواد شمقدری، در دولت تدبیر و امید پروانه نمایش گرفت. این فیلم پر حاشیه که در ایام ماه مبارک رمضان اکران شد ، مضمونی اعتقادی و اجتماعی را در فلسفه اسلام به نام حج، پیرامون تطور شخصیت یک مسئول دون پایه دیپلمات به تصویر کشیده است. اما پس از این همه بگیر و ببند و در نهایت پخش و اکران بی سر و صدای فیلم در ایام ماه مبارک، باید دید که فیلم چه چیز جدید و مطلب ارزشمندی را به مخاطب خود می دهد که ارزش دیدن آن را داشته باشد. آن هم پیرامون داستانی که در آن حج تمتع به عنوان یک کنش قوی و تم اصلی فیلم مطرح می شود و کارگردان این امکان را در اختیار داشته است که برای اولین بار از این مراسم معنوی، با دوربین و تجهیزات حرفه ای سینمایی فیلمبرداری کند.
لیلی با من است دون پایه!
داستان فیلم مربوط به شخصی به نام «صفا سلیم» با بازی حسن معجونی است، که دارای مسئولیتی در خرید و واردات تجهیزات آشپزخانه در دستگاه دیپلماسی است. او که شخصی متظاهر نما و خوشگذران و هوس باز است، در جریان اقدامات مؤثر خود در حوزه های مختلف مورد تقدیر رییس جمهور قرار می گیرد. او که انتظار پاداش مالی یا اعتباری خاصی را از سوی رئیس جمهور دارد در کمال تعجب از سوی رئیس جمهور دعوت به سفر معنوی حج می شود.
صفا که در نهایت نفع خود را در همراهی تیم وزیر امور خارجه می بیند، بار سفر می بندد تا به حج تمتع برود. اما در نهایت با اشخاصی همسفر می شود که قرار است همگی در آشپزخانه بزرگ مربوط به حجاج خدمت کنند. صفا با قرار گرفتن در شرایط سخت کاری و در مواجه با اشخاصی که هم تیپ و هم مسلک او نیستند قصد می کند تا هر طور شده خود را از آن برزخ نجات دهد، اما جریانات و برخوردهای او با شخصی نامعلوم که در حقیقت نفس لوامه او یا فرشته ای هدایتگر است او را در جریانی قرار می دهد که در انتها به خانه خدا مشرف شده و در صف حجاج قرار می گیرد و دچار تطور شخصیت و تغییر حال درونی می شود.
فیلم از جهاتی و از نقطه خاصی در فیلمنامه که ورود صفا با آن شخصیت خاصش به آشپزخانه حاج زین الدین است به اثر به یاد ماندنی فیلمساز به نام «لیلی با من است» شباهت هایی دارد. اما مهمترین نکته در باب این شباهت ساختاری این است که ببینیم بار معنایی و القای مفاهیم والا و انسانی که خاستگاه فیلم است، همانقدر که در لیلی با من است دیده می شود در این فیلم هم خوب از آب درآمده و یا صرفا در حد یک شباهت ساختاری باقی مانده است؟
حجکم مقبول آقای تبریزی!
فیلم با دستمایه قرار دادن عمل پربرکت و پر معنای حج می توانست به تطور شخصیت اصلی فیلم معنا و مفهوم بیشتری ببخشد و همچنین آن را واقعی تر و قابل لمس تر جلوه دهد، چراکه این تجربه نه برای همه مخاطبان اما دست کم برای افراد زیادی که به سفر حج مشرف شده اند قابل لمس بوده است و یا حتی بسیاری افراد که در جریان یک سفر معنوی و زیارتی مانند سفر به مشهد مقدس هم چنین حالات و تغییرات درونی و معنوی را تجربه کرده اند. به خصوص عمل پر فیض حج که هر کدام از اعمال آن دارای بار معنایی و فلسفه منحصر به خودش است. فیلمساز می توانست با تحقیقی موشکافانه و معنایی پیرامون حج، به بار معنایی و دلایل تطور شخصیت حجاج نائل آید. اما بر خلاف تصور فیلم با دست مایه قرار دادن فضای قوی و پر کششی مانند حج، در پرداخت هوشمندانه و منطقی ناکام مانده و در فیلمنامه اش در سطح تغییر لوکیشن از تهران به مکه باقی مانده است.
مطمئنا منظور و هدف فیلمساز تغییر و تطور شخصیت صفا بوده و هست، اما صرفا این تغییر با روابطی تصادفی و بی منطق و بدون فلسفه معنایی و پیش زمینه داستانی صورت می گیرد و صفا تنها در ظاهر به طواف خانه خدا مشرف شده و حاجی می شود. در حقیقت ما هیچ تغییر خاصی نه در احوالات درونی او میبیبنیم و نه تغییری در رفتار و کلام و منش شخصیت او که بیننده را مجاب کند که این شخصیت در مسیر این سفر معنوی دچار تغییر و تحول شده و یا حداقل در مسیر تطور شخصیتی مثبت قرار گرفته است.
فیلم تصویر درستی نه از عمل و فلسفه حج به بینننده می دهد و نه می تواند تأثیر ماهوی و معنایی این سفر را که از اعمال مهم جهان اسلام و لازمه هر مسلمان است به بیننده القا کند. هر چند فیلمساز تمام سعی خود را کرده که با آوردن شخصیت های فرعی در مجاورت صفا، این تآثیر معنایی را از عالم معنا به عالم تصویر و کنش بیاورد، اما در حقیقت در این مرحله هم توفیقی به دست نیاورده است. نه از سوی مانوک ارمنی با بازی رضا مقصودی و نه از حالات صوفی مآبانه اباذر با بازی صابر ابر که تا انتها نیز معلوم نمی شود مقصود از هدف والا و رسالت سفر او چیست. تنها می توان حدس زد که قصد او برافراشتن پرچمی با نام مولا علی در مکه و مدینه است که آن هم در مقابله با عشقی کلیشه ای و به قول معروف عشق در یک نگاه ناکام و ابتر باقی می ماند.
اما شخصیت های زن داستان که گویی بار معنایی خاصی را به دوش می کشند، به شدت کلیشه ای و فانتزی باقی مانده اند و نمی توان از آن ها به بار مفهومی خاصی در جهت مطلب و حرف اصلی فیلمنامه رسید. چه شخصیت زن های رنگانگ و فانتزی صفا که همگی با منظور خاصی به یک بازیگر( آشا محرابی) واگذار شده اند؛ چه معشوقه لیلی مانند مانوک ارمنی و چه دختر ترک، که در یک نگاه عاشق اباذر صوفی می شود و صفا در تلاش است تا بر حسب غریزه ذاتیش، او را برای خودش به اصطلاح تور کند. هدف از شخصیت های همسران متعدد صفا که همگی با بازی آشا محرابی بازی شده اند، در واقع سطح سلیقه و سطح پایین و پیش پا افتاده عشق صفا است که تنها نیاز هوا وهوس را در ذهن متبادر می سازد. عشقی که تنوعش نه در عمق و کیفیت معنایی بلکه در سطح ظاهری و تغییر رنگ و لباس و آرایش و ناز و غمزه است و در حقیقت همگی آن ها در سطح نازلی از عشق دنیوی قرار میگیرند. اما این تمثیل در مواجهه با شخصیت های دیگر زن فیلم تغییر می کند و رفته رفته از سطح به عمق می رود. همانند عشق لیلی و مجنون وار مانوک و همسرش و عشق اسطوره ای و افسانه ای اباذر و دختر تُرک.
در هر یک از این عشق ها نیز صفا دخیل شده و به گونه ای تآثیر گذار است. چه در رابطه با عشق مانیک، که از نامه رسانی آن ها آغاز شده و تا پاسبانی برای وصال آن دو به یکدیگر ادامه می یابد، صحنه ای که بار معنایی آن در کنار طنز موقعیتش به خوبی در آمده است؛ و چه آشنا کردن اباذر با دختر ترک و ایفای نقش به عنوان مترجم میان آن دو عاشق و معشوق. این ها همگی المان ها و نشانه هایی است که فیلمساز خواسته با استفاده از آن ها پیش زمینه تطور شخصیت صفا را به بیننده القا کند و حرکت عمقی او را در جریان سفر حج در ذهن بیننده متبادر سازد. اما هیچ کدام از آن ها به درستی که باید در فیلم عمل نمی کند چراکه مشخص است فیلمساز نتوانسته درک درست و نمایشی از عمل حج را در جهت تغییر احوالات یک شخص هوس ران به یک حاجی واقعی نشان دهد و در حقیقت دستش با این همه مواد داستانی و فضای خوب دراماتیک خالی مانده است.
شوخی برای نقد یا فروش؟
اینکه شخصیت صفا در لباس یک دیپلمات و آن هم به عنوان یک متخصص تکنولوژی تغذیه که شخصی هوس ران و خوش گذارن است به نمایش درآمده پر واضح است که نیت و منظوری کنایی را با خود یدک می کشد. اما اینکه نقدهای باز سیاسی و اجتماعی فیلمساز تا چه میزان درست و منطقی و تآثیر گذار از آب درآمده جای بحث دارد.
اول اینکه همسایگی شخصیت دیپلمات با آن ظاهر فریبی اغراق شده اش در کنار تم داستانی فیلم که سفر حج است به طور کلیشه ای، ظاهر فریبی عده ای دولت مرد و دیپلمات را نشانه رفته که بار انتقادی درستی را پیش نمی گیرد و تنها در سطح به سخره گرفتن و ایجاد تضادهایی برای خندان مخاطب تشنه و منتظر حرکت می کند. درحالی که شخصیت پرویز پرستویی در لیلی با من است، نه دیپلمات است و نه حاجی بازاری و نه عوام فریب، و البته زیبایی شخصیت و همه فهم بودن و واقعی بودن آن نیز از همین جا نشأت می گیرد.
اما شخصیت صفا، در مواجهه با شخصیت های فانتزی و کلیشه ای مانند حاج منوچ، حاج زین الدین، وزیر خارجه گیج و منگ و قاسم بسیجی افراطی همه و همه نشان از آن دارد که فیلمساز نتوانسته بار مفهومی خود را در جهت کمال گرایی انسان و رسالت حکمت عملی همچون حج، به تصویر بکشد و معنای درستی از آن نشان دهد و به همین دلیل با دستانی خالی به سمت کلیشه پردازی رفته و با محور قرار دادن اقشار مختلف سیاسی اجتماعی و البته حساسیت زایی در جامعه مانند وزیر، دیپلمات، بسیجی و ... حرف خود را در سطح هم که شده به بیننده بفهماند. غافل از آنکه بداند بیننده و مخاطب فیلمش همانقدر فرهیخته و باشعورند که می توانند یکدستی فیلم و حرف شسته رفته لیلی با من است را بفهمند، تاثیر پذیرند و تغییر کنند.
در نتیجه باید گفت که مخاطب ایرانی نه با جنجال و حاشیه و توقیف و بگیر ببند گول می خورد و اغفال می شود و نه با خندیدن و هیجان زده شدن در مواجهه با دیدن یک دیپلمات شکم پرست و هوس ران در تیپی مضحک با بازی حسن معجونی. مخاطب امروز و دیروز سینمای جمهوری اسلامی ایران مخاطبی آگاه و فرهیخته است؛ شاید در برخورد اول با جداول فروش تصویر درستی از مخاطبانمان در ذهن فیلمساز ایجاد نشود اما گذر زمان ثابت کرده است که چه فیلم هایی در ذهن مخاطب مانا و اثر گذار شده اند و چه فیلم هایی حتی با حاشیه و توقیف های 7 ساله،از ذهن و یاد مخاطب رخت بر بسته اند./مشرق
۳۱/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]
صفحات پیشنهادی
رستاخیز و روندی که میتواند به تولید فیلمهای دینی کمک کند
رستاخیز و روندی که میتواند به تولید فیلمهای دینی کمک کندفیلم رستاخیز نتیجه تلاش 10 ساله یک گروه برای یک هدف مبارک است طبعا این فیلم اشکالاتی دارد که باید برطرف شود و سازندگان آن هیچگاه صحبتی مبنی بر اینکه اشکالات مورد قبول اکثریت منتقدان را برطرف نمیکنند نداشتهاند و حتی خودشنگاه مناسبتی به توسعه آیین های نمایشی کمک نمی کند
پرده خوان پیشکسوت نگاه مناسبتی به توسعه آیین های نمایشی کمک نمی کند تهران - ایرنا - نقال و پرده خوان پیشکسوت با تاکید بر لزوم حفظ احیا و توسعه آیین های نمایشی به عنوان بخشی عظیم از میراث معنوی ایران گفت نگاه مناسبتی به توسعه آیین های نمایشی کمک نمی کند و برای تحقق این مهم بایسازمان سینمایی از مجوز قانونی خود حمایت نمیکند/ بیعدالتی انگیزه فیلمسازان را میگیرد
عباس رافعی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران سازمان سینمایی از مجوز قانونی خود حمایت نمیکند بیعدالتی انگیزه فیلمسازان را میگیرد کارگردان سینما از حمایت نشدن برخی فیلمها که مجوز قانونی وزارت ارشاد را دارند انتقاد کرد عباس رافعی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینماآزمون دستياري تخصصي سال آينده تغيير مهمي نمي کند
۲۲ تير ۱۳۹۴ ۱۴ ۴۶ب ظ آزمون دستياري تخصصي سال آينده تغيير مهمي نمي کند موج - باقر لاريجاني گفت سال آينده آزمون دستياري تخصصي در رشته هاي باليني علوم پزشکي در نيمه اول ارديبهشت برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاري موج معاون آموزشي و دبير شوراي آموزش پزشکي و تخصصي وزارت بهداشت ازواکنش یک استاد ارتباطات به پوشش خبری توافق هستهای: چرا صدا و سیما نمیخواهد مذاکرات را برجسته کند؟
واکنش یک استاد ارتباطات به پوشش خبری توافق هستهای چرا صدا و سیما نمیخواهد مذاکرات را برجسته کند فرهنگ > رسانه - ایسنا نوشت علی گرانمایهپور دربارهی اینکه پس از اعلام نتیجهی مذاکرات هستهای چقدر لازم است که رسانههای داخلی ما در ارائه&فیلم رستاخیز توقیف شد!!
سازمان سینمایی طی اطلاعیه ای اعلام کرد که اکران فیلم سینمایی رستاخیز تا تامین نظر برخی از مراجع بزرگوار تقلید به تعویق میافتد اکران رستاخیز به تعویق افتاد سازمان سینمایی با انتشار اطلاعیهای بر تصمیم همیشگی مدیران و فعالان عرصه سینما مبنی بر رعایت شان و جایگاه جامعه مرجعیتوقتی امیر کاظمی برای کمک به همسرش جارو می کشد!
امیر کاظمی روزی دو سه دفعه جارو می زنم بخارشوی می کشم ظرف می شویم غذا درست می کنم و خیلی هم کالری می سوزانم ماجرای بازیگر شدن امیر کاظمی شاید جالب باشد بدانید که شخصیت محبوب سعید در سریال شمعدونی که اتفاقا این روزها طرفداران زیادی هم پیدا کرده و مخاطبان زیادی را پای تلویزیوفیلم: وقتی راننده کامیون هوس پرواز میکند!
فیلم وقتی راننده کامیون هوس پرواز میکند یک راننده کامیونت که در داخل شهر سرعت مجاز را رعایت نکرده بود با پرواز از روی یک خودرو با سرعت زیاد به کامیونی در مسیر مقابل خود کوبید و حادثه آفرید وب سایت العالم یک راننده کامیونت که در داخل شهر سرعت مجاز را رعایت نکردهمه ناشران و کتابفروشان مشمول تخفیف 40درصدی پست نمیشوند
همه ناشران و کتابفروشان مشمول تخفیف 40درصدی پست نمیشوند در حال حاضر نزدیک به 4000 مجموعه فعال در صنعت نشر برای بهرهمندی از تخفیف ارسال مرسولههای پستی در فهرست مذکور قرار گرفتهاند به گزارش خبرنگار ایلنا بیستم خرداد ماه سال جاری مدیر کمیته تسهیلات رفاهی نمایشگاه کتابپرفروش ترین فیلم سینمای ایران به خانه ها می آید
پرفروش ترین فیلم سینمای ایران به خانه ها می آید نسخه نمایش خانگی شهر موش ها 2 که عنوان پر فروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به خود اختصاص داد 23 تیرماه 94 در آستانه عید سعید فطر با حمایت بانک گردشگری شادی و خنده را به خانه های ایرانیان در سراسر کشور هدیه خواهد کرد بهوقتی سخنگوی دولت آمریکا را «محترم» خطاب می کند
وقتی سخنگوی دولت آمریکا را محترم خطاب می کند شناسهٔ خبر 2862257 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۱ مجله مهر > دیگر رسانه ها باید این سوال را سخنگوی محترم دولت پرسید که چه تغییراتی در رفتار و نگرش دولت آمریکا در قبال ملت ایران و مردم مسلمان منطقه رخ داده است که در ادبیات جدید سخنگماجرای مجوزی که به فیلم حاتمیکیا نمیدهند، چیست؟
ماجرای مجوزی که به فیلم حاتمیکیا نمیدهند چیست تاریخ انتشار يکشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۵۹ مدیر جلوه های ویژه میدانی «بادیگارد» بیان کرد برای فیلمبرداری صحنه هایی از فیلم در انتظار دریافت مجوز استفاده از چاشنی های بدنی برای اصابت گلوله هستند محسن روزبهانی مدیر جلووقتی جواد انصافی با خانوادهاش تئاتر اجرا میکند
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۵ ۵۰ جواد انصافی نمایش طنز چله زری و عمو چله جون را با همراهی تمام اعضای خانوادهاش برای شرکت در هفدهمین دوره جشنواره تئاتر آیینی سنتی آماده میکند این هنرمند پیشکسوت در گفتوگویی با خبرنگار تئاتر ایسنا درباره موضوع این نمایش توضیح داد این نمایش در حوزپایان تیر آخرین مهلت ارسال آثار به سومین جشنواره فیلم ویدیویی یاس
پایان تیر آخرین مهلت ارسال آثار به سومین جشنواره فیلم ویدیویی یاسصاحبان آثار تا پایان تیرماه سال جاری فرصت دارند DVD نسخه بازبینی فیلمهای خود را به دبیرخانه سومین جشنواره بین المللی فیلمویدیویی یاس واقع در موسسه رسانههای تصویری تحویل دهند به گزارش خبرگزاری فارس مؤسسه رسانه&یک فیلم چینی در صدر پرفروشهای سینمای جهان
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۹ فانتزی حماسی شکار هیولا با پیشی گرفتن از انیمیشن مینیونها عنوان پرفروشترین فیلم این هفته سینمای جهان در گیشه بینالمللی را از آن خود کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا فیلم چینی زبان شکار هیولا با ثبت فروش 72 میلیون دلاری از معدود هاکران ۷۸ فیلم طی یک سال در گروه سینمایی هنر و تجربه
اکران ۷۸ فیلم طی یک سال در گروه سینمایی هنر و تجربه 78 اثر سینمایی بلند مستند کوتاه و انیمیشن از ۲۰ خرداد سال ۹۳ تا ۳۰ اردیبهشت سال ۹۴ در گروه هنر و تجربه به نمایش درآمدهاند آفتاب بر اساس اعلام شورای سیاستگذاری گروه هنر و تجربه از ۲۰ خرداد ۹۳ تا ۳۰ اردیبهشت سال ۹۴ شورای سکارگردان فیلم «دلبری» به فارس خبر داد «دلبری» برای حضور در جشنواره فیلم فجر امسال آماده می
کارگردان فیلم دلبری به فارس خبر داددلبری برای حضور در جشنواره فیلم فجر امسال آماده میشودفیلم سینماییدلبری دومین ساخته سید جلال دهقانی اشکذری قرار است پس از طی مراحل صداگذاری نهایی برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر امسال اکران میشود سید جلال دهقانی اشکذری کارگردان سینما در گ-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها