محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827105562
مسابقه اروپائیان برای فتح بازار ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اکنون که چمدان های مقامات سیاسی و اقتصادی غرب برای سفر به ایران بسته شده است؛ دولتمردان باید با هوشمندی شریک تجاری و سیاسی خود را انتخاب کرده و سابقه «شرکای نیمه راه» را فراموش نکنند.
به گزارش تراز ، رفت و آمد اقتصادی اروپایی ها این روزها به ایران شدت گرفته است. لوران فابیوس و موگرینی در هفته گذشته و پیش از آن هم یک هیات اقتصادی آلمانی به تهران سفر کردند. در هفته جاری نیز وزرای خارجه و اقتصاد ایتالیا به تهران می آیند. سه وزیر اسپانیایی، رئیس جمهور و وزیر خارجه اتریش و وزرای اقتصادی فرانسه هم مقامات چشم آبی بعدی هستند که قرار است در مرداد و شهریور چمدان هایشان را برای سفر به تهران ببندند. امروز یک تکاپویی بین کشورهای اروپایی اتفاق افتاده تا هرکس خودش را زودتر به تهران برساند و قطعا منافع ملی دلیل و انگیزه اصلی این تکاپو و تلاش آنان است خصوصا که در این روزگار منافع اقتصادی و تجاری سهمی قابل توجه در منافع ملی اروپاییان دارد.
در این میان سفر فدریکا موگرینی و لوران فابیوس بیش از بقیه خبرساز شد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ایران با رئیس جمهور، رئیس مجلس و وزیرامورخارجه دیدار کرد.
موگرینی در این سفر گفت: فصل جدیدی از روابط ایران و اتحادیه اروپا آغاز شده است توافق هسته ای پایان کار نیست بلکه آغاز کار است. من از طرف تمام کشورهای اروپایی صحبت می کنم و می گویم آماده هستیم نه تنها از اجرای توافق حمایت کنیم، بلکه بیشتر از گذشته در این خصوص همکاری داشته باشیم.
ظریف هم در نشست خبری اش با موگرینی تاکید کرد: امروز تصمیم گرفتهایم که دور جدیدی از گفتگو بین ایران و اتحادیه اروپا را شروع کنیم که بر اساس روشی که اتحادیه اروپا دارد، به آن گفتگوهای سطح بالا خواهیم گفت و نه گفتگوهای جامع یا انتقادی. این گفتگوها در آینده نزدیک در سطح معاونین وزارت امور خارجه و معاون موگرینی شروع خواهد شد و به تدریج در سطح وزرا ادامه خواهد یافت.
اما بعد از موگرینی نوبت به فابیوس رسید. کشوری که در مذاکرات منتهی به برجام مواضع سرسختانه ای بر علیه ایران اتخاذ کرد و حتی یکبار حصول توافق را به تعویق انداخت. اما فرانسوی هایی که با شروع ماجرای هسته ای و وضع تحریم ها تهران را ترک کردند و مشکلات مختلفی برای صنایع خرد و کلان کشورمان ایجاد کردند، حالا زودتر از همه وارد تهران شده اند که این موضوع اعتراض بسیاری از اقشار مردم را نسبت به سفر فابیوس در پی داشت و به اشکال مختلف ابراز شد.
قطعا نفس این سفرها موضوعیت دارد و مهم است. ایران کشوری با ۸۰ میلیون جمعیت که در استراتژیک ترین نقطه جهان قرار گرفته و در تحولات خاورمیانه تاثیرگذار است نمی تواند ارتباطی با دیگر کشورها نداشته باشد؛ اما آنچه که باید در این سفرها مورد توجه قرار گیرد این است که هیات های خارجی قطعا به دنبال منافع خود هستند و این بر می گردد به هنر ما که چگونه در این دیدارها و رفت و آمدها، منافع خود را تعقیب کنیم.
بعد از بحران اقتصادی که از سال ۲۰۰۸ در آمریکا شروع شد و سال ۲۰۱۰ به اروپا رسید، دولت های اروپایی دچار بحران اقتصادی شدند که از آن به عنوان رکود اقتصادی یاد می کنند. به دنبال این رکود بسیاری از شرکت ها و کمپانی های اروپایی نیمه فعال شدند و بیکاری و تورم در این قاره افزایش پیدا کرد؛ آنان برای خروج از این رکود به دنبال فتح بازارهای جدید از جمله بازار ایران هستند. همچنانکه جان کری خطاب به کنگره گفته بود دیگر بیش از این نمی توانم متحدانم را بر ضد تحریم علیه ایران نگه دارم و دیگر قادر به کنترل آنها نیستم.
اما نوع رفتار و برخورد با این اشتباق اروپایی ها برای ورود به ایران باید چگونه باشد تا بتوانیم بیشترین استفاده را از این اتفاق ببریم؟ آنچه که مسلم است ما در دوران پساتحریم نباید رفتار شتاب آلود، ذوق زده، نسنجیده و هیجانی از خود نشان دهیم. همه کشورهای اروپایی در ایران سوابق و پرونده همکاری اقتصادی دارند. خوش قولی ها و یا بد عهدی هایی که داشتند مشخص است و ما می توانیم براساس این گذشته نقشه راه آینده برای انتخاب شرکای تجاری را ترسیم کنیم.
کاظم انبارلوئی در گفتگو با مهر تعاملات تجاری و اقتصادی با غرب قبل از روشن شدن افق توافق را بی تدبیری سیاسی می داند و می گوید: البته اگر سرمایه خارجی با شرایطی که ما تعیین کنیم به تهران بیایند مانعی برای آن نمی بینیم؛ اما خصومت غربی ها با ملت ایران نشان می دهد که آنان خیلی دلشان برای ما نسوخته؛ بطور مثال در گذشته همین شرکت های فرانسوی دست ما را در پوست گردو گذاشتند و ایران را ترک کردند.
آصفی سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه در خصوص این سفر ها اعتقاد دارد که سفر هیات های اروپایی به تهران حتما مفید و موثر است. او می گوید بسیاری از کشورها از جمله عربستان و رژیم صهیونیستی از سفر فابیوس به تهران ناراحت هستند اما در عین حال تاکید می کند ما نیز باید مانند غربی ها سرد عمل کنیم و آنقدر تعداد دیدارها را بالا نبریم، لزومی نداشت تعداد قابل توجهی از وزاری اقتصادی ایران با فابیوس که هدف سفرش را سیاسی عنوان کرده بود دیدار کنند.
فابیوس در سفرش به تهران با رئیس جمهور، وزیرامورخارجه، وزیر نفت، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان محیط زیست دیدار کرد.
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به نوع استقبال و رفتار با هیات های اروپایی می گوید: رئیس هیات آلمانی یعنی قائم مقام صدراعظم آلمان قبل از اینکه وارد کشور شود اذعان می کند می خواهم به ایران بروم و به آنها بگویم که رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسید و ما هیچ پاسخ و واکنشی را نسبت به این اظهارات مداخله جویانه در داخل نمی بینیم. این رفتاری مبتنی بر شوق و شعف است. اگر ما رفتار سیاسی مان متناسب با حوائج اقتصادی مان نباشد ضرر می کنیم؛ چراکه ما داریم در بازار انحصار چند جانبه خرید می کنیم و باید این انحصار را بشکنیم. اگر رفتار اشتباه داشته باشیم قیمت بالا و کیفیت پایین می آید. اگر اروپایی ها اظهار نیاز از ما نشنوند؛ با شرایطی بهتری با ما معامله خواهند کرد.
این روزها که ایران به منظور افزایش تعاملات بین المللی خود میزبان هیات های سیاسی و تجاری اروپائی است؛ قطعا در این استقبال نباید سابقه کشورها و توجه به منافع ملی از نگاهها دور بماند.
البته رئیس جمهور در گفتگوی اخیر تلویزیونی با مردم گفت: بعضی ها فکر می کنند ما رفت و آمدهای خارجی ها را دوست داریم و دلمان لک زده! نه؛ آنچه که می خواهیم اشتغال جوانان و رونق اقتصاد است. ما تنها به دنبال ورود سرمایه و تکنولوژی آنها به کشور هستیم.
اما شعف و ذوق زدگی برخی مقامات و رسانه ها در نوع استقبال از این هیات های اروپایی موجب واکنش خطیب نماز جمعه تهران هم شد و آیت الله خاتمی در مورد این سفرها گفت: اصل ۱۵۲ قانون اساسی میگوید از پایههای روابط بینالملل، روابط صلحآمیز با دولت های غیرمحارب است، پس ارتباط با دولت های غیرمحارب عین قانون اساسی بوده و کار غیرارزشی نیست. اما باید بدانیم ایران نیازی به رابطه با آنها ندارد، بلکه آنها به ما نیاز دارند. مثلا در سه سال تحریم، فرانسه سه میلیارد و ۲۶۱ میلیون یورو از محل صادرات به ایران ضرر کرد، لذا تا فضا را باز دید، برای جبران ضرر به ایران آمد.
آیت الله خاتمی خطاب به مسئولان تاکید کرد: ما از مسئولان انتظار داریم همانطور که دشمنان بر مواضع باطلشان اصرار دارند مسئولان ما نیز بر مواضع حق خود اصرار کنند. وزرای خارجی برخی کشورهای غربی پیش از ورود به ایران مصاحبه میکنند که ما به ایران برویم در مورد رابطه با رژیم صهیونیستی تذکر میدهیم و بر مواضع باطل خود اصرار می کنند، لذا مسئولان مطلقاً نباید از اصول خود عقبنشینی کنند.
یکی از خطاهای دولت در مواجهه با سفر دول غربی به ایران برخورد با معترضان این سفرها بود. شهروندانی که اقدامات ضدانسانی غرب در اعمال تحریم های ظالمانه و همراهی با آمریکا علیه ایران را فراموش نکرده بودند؛ هنگام سفر فابیوس وزیرامورخارجه فرانسه به تهران مقابل فرودگاه تجمع کردند که توسط پلیس به بادکتک گرفته می شوند و یا از پخش مستند خون های آلوده که قرار بود با ورود فابیوس در یکی از فرهنگسراهای تهران به نمایش در آید جلوگیری می شود. اینگونه رفتارها تنها شور و شعف داخلی نسبت به سفر اروپایی ها را که قطعا بدور از عقلانیت سیاسی و دیپلماتیک است؛ می رساند. در حالیکه شاهد هستیم با سفر مقامات ایران به کشورهای غربی گروههای معاند فعال می شوند و هم زمان با ورود هیات ایرانی فیلم های ضد ایرانی در رسانه های آن کشور به نمایش در می آید بدون اینکه دولت میزبان کوچکترین اقدامی علیه معترضان انجام دهد.
اکنون که چمدان های مقامات سیاسی و اقتصادی غرب برای سفر به ایران بسته شده است و در نوبت ورود به تهران هستند؛ دولتمردان باید با هوشمندی شریک تجاری و سیاسی خود را انتخاب کرده و سابقه «شرکای نیمه راه» را فراموش نکنند. آنها باید به این گزاره عمیقا باور داشته باشند که «اروپا واقعا به توافق و ثمرات اقتصادی آن نیازمند است».
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 13 مرد 1394 - 11:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
مسابقه اروپائیان برای فتح بازار ایران/ الزامات انتخاب شریک تجاری
مهر گزارش می دهد مسابقه اروپائیان برای فتح بازار ایران الزامات انتخاب شریک تجاری شناسهٔ خبر 2871715 - سهشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۷ سیاست > دولت این روزها که ایران به منظور افزایش تعاملات بین المللی خود میزبان هیات های سیاسی و تجاری اروپائی است که قطعا در این استقبال نبایدکورس رقابت برای بازار ۱۰ میلیارد دلاری خودروی ایران/ گدام گروه در صف مسابقه قرار دارند؟
کورس رقابت برای بازار ۱۰ میلیارد دلاری خودروی ایران گدام گروه در صف مسابقه قرار دارند اقتصاد > صنعت - سایت ساعت 24 نوشت بازار ايران در سال ۱۳۹۳ و به رغم شديدترين تنگناي ارزي واردات ۱۰۲ هزار دستگاه از انواع خودروي خارجي به ارزش ۲ ميليارد و ۱۲۸ ميليون دلار را تجربهزلزله بازار خودرو برای چینی ها چند ریشتر است؟ |اخبار ایران و جهان
زلزله بازار خودرو برای چینی ها چند ریشتر است برای هیچ کس دور از انتظار نبود که با حصول توافق هسته ای یکی از مهمترین حوزه هایی که به شدت دچار تحول روانی و چه بسا عملی خواهد بود بازار خودروی کشور است بازاری که طی چند دهه انحصار خودروسازان داخلی در دوران تحریم وضعیت به شدت اسفنرقابت اروپایی ها برای ورود به بازار نفت ایران
رقابت اروپایی ها برای ورود به بازار نفت ایران رقابت دولت های اروپایی برای بازگشت به ایران و بهره مندی از منابع نفت و گاز این کشور زودتر از موعد مورد انتظار آغاز شده است گویا اروپایی ها بیش از هر کشور دیگر منتظر امضای توافق هسته ای بودند تا در یک مسابقه اقتصادی و سیاسی دوباره خوداصناف، کالاهای ایرانی را به بازار عرضه کنند
اصناف کالاهای ایرانی را به بازار عرضه کنند کرج-ایرنا- فرماندار فردیس با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی گفت برای رونق اقتصاد کشور عرضه کالاهای ایرانی به بازار ضروری است به گزارش ایرنا مهدی مهرور روز یکشنبه درهمایش توجیهی روساو اعضای هیئت رییس اتحادیه های صنفی شهرستان فردیس افزودفارس گزارش می دهد ورود عمانیها به تهران برای نهایی کردن قرارداد صادرات گاز/ ایران وارد بازار خرده فروشی گاز م
فارس گزارش می دهدورود عمانیها به تهران برای نهایی کردن قرارداد صادرات گاز ایران وارد بازار خرده فروشی گاز میشودهیئت تجاری و اقتصادی عمان برای نهایی کردن مراحل صادرات گاز به این کشور در تهران به سر میبرد سفری که همزمان با صادرات گاز از مسیر دریا ایران را برای اولین بار واردماجرای فامیلبازی در بازار کار |اخبار ایران و جهان
ماجرای فامیلبازی در بازار کار یک میلیون و صدهزار نفر از کل شاغلان کشور تنها با هدف سرگرمی و شاید هم یادگیری رایگان کار میکنند که ۴۴۴ هزارنفر آنان مرد هستند با این وجود در یک دوره ۵ ساله از شاغلان بدون مزد ۸۰۳ هزار نفر کاسته شد کد خبر ۵۲۰۰۱۵ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱عرضه کربن در بازار فرعی بورس کالای ایران
عرضه کربن در بازار فرعی بورس کالای ایران روز دوشنبه 5 مردادماه 2 تن کربن فعال شرکت کربن پارس رفسنجان با قیمت پایه 70 هزار ریال در هر کیلو در بازار فرعی بورس کالای ایران عرضه میشود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بازار مذکور همچنین شاهد عرضه 2550 تن ضایعات فلزی شرکهجوم شرکتهای خارجی برای تسخیر بازار ایران
تراز هنوز جوهر امضای توافق اولیه هستهای ایران با گروه ۱ ۵ خشک نشده است شرکتهای خارجی هجمه نرمی را برای آمادهسازی شرایط در راستای تسخیر بازار صدها میلیارد دلاری ایران آغاز کردهاند در حالی که بسیاری از این شرکتها ضررده بوده و یا در حال تعدیل نیرو هستند به گزارش تراز با گذشتسوداي بازار ايران در سر تحريم کنندگان ديروز
سوداي بازار ايران در سر تحريم کنندگان ديروز هيئت هاي ايتاليا اسپانيا انگليس و فرانسه هم به صف شدند با گذشت حدود يک هفته از توافق هسته اي و نيز پس از اعلام حضور هيات بلندپايه اقتصادي آلمان در ايران هم اينک هيات هاي اقتصادي کشورهاي ايتاليا اسپانيا فرانسه و انگليس نيز که روزيجذابیت بازار سرمایه ایران برای خارجی ها
جذابیت بازار سرمایه ایران برای خارجی ها مجید سلیمی بروجنی در روزنامه شرق نوشت جذب سرمایهگذاران خارجی همواره در سیاستهای اقتصادی دولتهای سه دهه گذشته بوده است مجید سلیمی بروجنی در روزنامه شرق نوشت جذب سرمایهگذاران خارجی همواره در سیاستهای اقتصادی دولتهای سه دهه گذشته بلوموند: فرانسه به بازار بزرگ ایران امید دارد
لوموند فرانسه به بازار بزرگ ایران امید دارد روزنامه فرانسوی لوموند با اشاره به اینکه فرانسه به بازار بزرگ ایران امید بسته است می نویسد با وجود اینکه وزیر امورخارجه فرانسه مورد انتقادهای زیادی درباره سختگیری هایش در مذاکرات هسته ای قرار گرفته اما سفر وی به ایران می تواند فصلبازار افزایش تولید ایران را هضم میکند/ تولید خود را کاهش نخواهیم داد
دبیر کل اوپک اعلام کرد بازار افزایش تولید ایران را هضم میکند تولید خود را کاهش نخواهیم داد ایلنا دبیر کل اوپک اعلام کرد به رغم کاهش قیمت ها اما تولید کشورهای عضو این سازمان همچنان ثابت خواهد ماند به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از الجزیره عبدالله بدری در دیدار با وزیر انرژی«آربیتراژ» در انتظار بازار پولی پس از تحریم ایران |اخبار ایران و جهان
آربیتراژ در انتظار بازار پولی پس از تحریم ایران اگرچه مطابق قانون بانک مرکزی هیچگونه محدودیت یا ممنوعیتی برای افتتاح حساب برای ایرانیان مقیم خارج از کشور یا سرمایهگذاران ندارد اما برخی با قوت گرفتن زمزمههای گشایش حساب برای ایرانیان غیرمقیم نگران از آربیتراژ نرخ بهره کسب سودعلاقه شدید اروپاییها برای حضور در بازار خودروی ایران
معاون نعمتزاده خبرداد علاقه شدید اروپاییها برای حضور در بازار خودروی ایران شناسهٔ خبر 2867330 - یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۴ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از قطعی شدن سرمایهگذاری آلمانیها در ایران خبرداد و گفت اروپاییها ابراز علاقه شدیدی براپرفروشترین خودروهای بازار ایران را بشناسید
پرفروشترین خودروهای بازار ایران را بشناسید خودروهای سایپا 131 پژو پارس لیفان X60 سراتو اتومات امجی 6 و میتسوبیشی اوتلندر پرفروشترین خودروهای سواری بازار ایران در سطوح مختلف قیمتی هستند به گزارش فرهنگ نیوز براساس گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از ترکیب بخروج خودروهای چینی از بازار ایران آغاز شد
یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۵ با دستیابی به توافق هستهای و مذاکرات گسترده خودروسازان اروپایی برای حضور در ایران فرایند کاهش سهم خودروسازان چینی از بازار خودروی ایران آغاز شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سالهای 1391 و 1392 شرکتهای تولیدکننده خودروهای چ-
اقتصادی
پربازدیدترینها