واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۴۴ق.ظ)
آغاز فصل نويني از روابط تجاري و صنايع دستي کشورهاي عضو اکو موج- نامورمطلق گفت: دخالتهاي بيگانگان و سياستهاي غلط دولتها به خصوص در گذشته باعث شده است کشورهاي همسايه و نزديک از يکديگر دور شوند، در صورتي که اين کشورها که داراي فرهنگ اسلامي هستند، حق بزرگي بر گردن يکديگر دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، بهمن نامور مطلق، معاون صنايع دستي در نشست کشورها و نمايندگان اکو که با هدف تعامل صنايعدستي در ميان کشورهاي عضو در مجموعه نياوران برگزار شد، گفت: هدف اصلي گسترش همکاريهاي تجاري در عرصه صنايع دستي و توسعه صنايع دستي در کشورهاي عضو است که در صورت موافقت اعضاي اين کشورها اين فصل نوين را آغاز ميکنيم.
وي با تاکيد بر اين که کشورهاي عضو اکو با جمعيتي بيش از 400 ميليون نفر بازار بزرگي را تشکيل دادهاند و فرهنگها و سليقههايي نزديک به يکديگر دارند، اما نتوانستهاند از قابليتهاي يکديگر بهرهمند شوند و از بازارهايشان کشورهاي غيرعضو بيشترين استفاده را ميبرند.
معاون صنايع دستي گفت: متاسفانه بايد اعلام کرد کشورهاي عضو سازمان اکو هنوز انسجام لازم را پيدا نکردهاند، در صورتي که امروز ما بيش از هر دوره ديگري نياز به هماهنگي و همکاريهاي منطقهاي داريم؛ چون منطقه ما توسط تروريسم و امپرياليسم در خطر است. کمتر زماني تا به اين حد منطقه دچار اغتشاش و تهديد بوده و تروريسم و امپرياليسم اکنون هر کدام بهانهاي براي حضور دارند و منطقه را دچار بحران و فقر کردهاند.
وي تاکيد کرد: منطقه در حال حاضر با پذيرش و احترام به کشورها همچنين تعامل و دوستي با يکديگر ميتواند علاوه بر غلبه بر خطر تروريسم، به سوي توسعه همه جانبه منطقه نيز حرکت کند.
در واقع ما بايد اين مساله را باور کنيم که توسعه امري انفرادي و تک کشوري نيست، بلکه فرايندي مشترک و منطقهاي است که به ما کمک ميکند. براي اين کار نيز بايد فرهنگسازي کرد و راههاي نزديکي ملتها را مطالعه کرد. بايد آنها را تا حد امکان به هم پيوند زد.
نامور مطلق از مهمترين راههاي تعامل ميان ملتها را بسط گردشگري منطقهاي دانست و افزود: گردشگري باعث ميشود تا ملتهاي منطقه يکديگر را بهتر بشناسند و متوجه شوند تا چه حد به هم نزديک هستند. حتي وجود شخصيتهايي مانند فارابي، ابن سينا يا مولانا که شخصيتهاي منطقهاي هستند هم ميتواند به اين قضيه کمک کند.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري عرضه صنايع فرهنگي و صنايع دستي را راه ديگري براي نزديکي ميان ملتها و تبادلات تجاري دانست و افزود: عصر صنايع فرهنگي باعث شده است روز به روز رشد و توسعه گردشگري و صنايع دستي بيشتر شود. تجارت در حوزه صنايع دستي فقط يک تجارت ساده نيست، بلکه مبادله فرهنگي است.
به همين دليل کشورهاي عضو بايد بيش از حوزههاي ديگر بر مبادلات صنايع فرهنگي تاکيد کنند.
وي افزود: با اين وجود متاسفانه تجارت در قلمروي صنايع فرهنگي و دستي و بازارهاي کشورهاي اکو پر از محصولات اغلب نامرغوب کشورهاي غير عضو است.
بنابراين ما بايد همت کنيم و تعامل و تبادلات تجاري و اقتصادي خود را بيش از قبل داشته باشيم.
معاون صنايع دستي در ادامه با ارائه اهدافي مانند تسهيل مبادلات بازرگاني در حوزه صنايع دستي ميان اعضاي عضو با تعرفههاي ترجيحي، گسترش مبادلات مواد اوليه صنايع دستي ميان اعضا، همکاريهاي منطقهاي براي ساختارسازي حوزه صنايع دستي در ميان کشورهاي عضو و هم انديشي اعضا براي گفتمانسازي و فرهنگسازي به منظور بالا بردن مصرف صنايع دستي ميان ملتهاي عضو را از جمله اهدافي دانست که در صورت موافقت کشورهاي عضو ميتوانند با يکديگر آنها را اجرايي کنند.
نامورمطلق در ادامه به راهکارهايي براي انجام اين فعاليتها نيز اشاره کرد و ادامه داد: بخش خصوصي کشورهاي عضو بايد با يکديگر مرتبط شوند و علاوهبر همکاري متقابل، به فکر راه اندازي شرکتهاي منطقهاي باشند.
همچنين همکاري تعاونيها و اتحاديههاي بانوان به عنوان فعالترين و محرومترين قشر در حوزه صنايع دستي و برگزاري نشست مديران صنايع دستي کشورهاي عضو به منظور هم انديشي در تسهيل مناسبات گمرکي و تجاري بايد مورد توجه قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]