تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831262560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمبود انرژی مهاراجه ها را به خط لوله صلح باز می گرداند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمبود انرژی مهاراجه ها را به خط لوله صلح باز می گرداند پایگاه خبری تحلیلی عصر هامون روز یکشنبه /11 مرداد 94/ مطلبی با عنوان "کمبود انرژی مهاراجه ها را به خط لوله صلح باز می گرداند" منتشر کرده است.


در این مطلب آمده است: در حالی هندیها از حضور مجدد خود در خط لوله صلح خبر دادند که این کشور با یک اخم آمریکا در سالهای نه چندان دور از حضور در این پروژه شانه خالی کرد.
مهاراجه ها که بوی کباب به مشامشان خورده عزم خود را برای حضور پر رنگ و لعاب در بازار جذاب ایران جزم کرده اند. هندی ها در ماه های اخیر از عزم جزم خود برای ورود به بندر استراتژیک چابهار خبر داده اند، اما کشور مهاراجه ها چندان هم مورد اعتماد ایرانی ها نیست، قضیه هم مربوط می شود به چند سال پیش که کشور پرجمعیت شبه قاره هند با یک اخم کوچک آمریکا به یکباره زیر قرار داد خط لوله گاز صلح زد و پا پس کشید.
اما رفت و آمد های پر شمار هندی ها به ایران در این روزها حکایت دیگری دارد، دوست قدیمی ایران که اهمیت بندر چابهار را به خوبی درک کرده و خطر حضور رقیب دیرینه خود چین را بیخ گوش احساس می کند تکاپوی خود را دو چندان کرده است تا شاه ماهی بنادر ایران را صید کند، صیدی که آنقدر دندان گیر است که دولتمرادن هندی سختی سفر را تحمل می کنند و هر از گاهی راهی ایران می شوند.
دومین کشور پرجمعیت جهان که از زمان جدا شدن از پاکستان روابط تیره ای با این کشور داشته است به دنبال دور زدن پاکستان و حضور گسترده در بازار افغانستان و باز کردن راهی به سوی این کشور که دهلی مناسبات امنیتی و روابط اقتصادی نزدیکی را با آن برقرار کرده است، و چابهار مسیر وصل این دو کشور است.
روابط این دو کشور به اندازه ای تیره و تار است که سیاستمداران هندی به خوبی می دانند که پاکستانی ها امکان دسترسی به افغانستان از طریق سرزمین خود را نخواهد داد، اسلام آباد نمی خواهد که هند هیچ رابطه تجاری با کابل داشته باشد؛ بندر چابهار به هند کمک خواهد کرد تا کالاهای هندی را به چهار شهر بزرگ افغانستان، هرات، قندهار، کابل و مزارشریف برساند؛ همچنین میوه های خشک افغانستان نیز می تواند به سرعت از طریق این بندر به هند ارسال شود.
روزنامه هندی ایندین اکسپرس در گزارشی نوشت: پروژه توسعه بندر چابهار، نه تنها دروازه ورود هند به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی است بلکه با کاهش هزینه ها و زمان حمل بار برای این کشور یک پروژه برد - برد برای دهلی نو محسوب می شود.
اما حالا مقامات این کشور از حضور پر رنگ در ایران می گویند، طرح خط لوله انتقال گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان در سال 1990 مطرح شد اما گفتگوها بر سر این طرح که «خط لوله صلح» نام گرفته از ده سال پیش آغاز شد.
طول خط لوله ایران به هند 2700 کیلومتر است و قرار است گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند. پیش بینی شده است که در صورت توافق نهایی، 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران، 780 کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر در هند احداث شود.
اخم آمریکا و دو دلی های هند ها کافی بود تا این کشور پروژه خط لوله صلح را سالها به تعویق بیندازد و اما حالا که خبر از توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 به گوش مهاراجه ها رسیده آن ها اعلام کرده اند که خواهان پیوستن به این پروژه هستند.پایگاه خبری ایندیا تایمزگزارش داد هند قصد دارد از فرصت پیش آمده ناشی از توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی نهایت استفاده را ببرد و به پروژه 7 میلیارد دلاری انتقال گاز ایران از طریق پاکستان بپیوند.
فراتر از تحلیل های ژورنالیستی درباره شوق هندی ها برای پیوستن مجدد به خط لوله صلح باید دید این کشور وابسته به آمریکا پای عهد خود می ماند؟
البته به نظر می رسد با توجه به نیاز فراوان هند به منابع گازی مقامات کشورمان باید قرار دادی محکم تر با طرف مقابل امضا کنند تا این دوست سابق که اکنون چندان هم مورد اعتماد ایرانی ها نیست نتواند به راحتی دبه کند.
8006/6081



11/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن