محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845335281
هجوم شرکتهای اروپایی برای تسخیر بازار ایران
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازگشت شیرهای بیدندان به کشور
هجوم شرکتهای اروپایی برای تسخیر بازار ایران
هنوز جوهر امضای توافق اولیه هستهای ایران با گروه ۱+۵ خشک نشده است،شرکتهای خارجی هجمه نرمی را برای آمادهسازی شرایط در راستای تسخیر بازار صدها میلیارد دلاری ایران آغاز کردهاند در حالی که بسیاری از این شرکتها ضررده بوده و یا در حال تعدیل نیرو هستند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، با گذشت تنها چند هفته از امضای توافقنامه اولیه بین ایران و گروه5+1 در موضوع هسته ای، کشورهای خارجی هجمه نرمی را برای ورود به بازار ایران آغاز کردهاند. در حالی که بسیاری از این شرکتها خودشان زیانده و به دنبال نجات خود از معرکه هستند. شرکتی مانند پژو سابقه ضرردهی 14 ساله را در پرونده خود دارد و شرکت نفتی داچ شل انگلیسی_ هلندی 6500 کارکنان خود را به دلیل اوضاع نابسامان اقتصادیاش اخراج میکند.
تنها چند روز پس از توافق، وزیر اقتصاد آلمان در صدر یک هیئت بزرگ تجاری و صنعتی در راستای زمینه سازی برای افزایش مبادلات خود با ایران وارد تهران شد.
از سوی دیگر طی روزهای گذشته نیز لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، به عنوان مسئول مبادلات اقتصادی بین المللی این کشور به ایران سفر کرده است.
علی رغم ظاهر سیاسی سفر فابیوس به ایران با در نظر گرفتن دیدارهای این سفیر سیاسی با وزرای اقتصادی نفت،راه و ساختمان، و صنعت می توان به ابعاد پنهان اقتصادی این سفر نیز پی برد.
شرکت های خودروسازی رنو و پژو، و همچنین شرکت نفتی توتال فرانسه از جمله شرکت هایی هستند که خواهان بازگشت به صنعت خودرو و نفت ایران هستند.
از سوی دیگر در این دیدارها فابیوس از آمادگی فرانسه برای ورود به بخش نوسازی حمل و نقل هوایی ایران نیز خبر داد.
در کنار این موارد، تلگراف نیز از عقب ماندن انگلیس در مسابقه تسخیر بازار ایران خبر داده است.
در این گزارش تأکید شده است در حالی که فرانسه وآلمان با گسیل کردن مقامات اقتصادی خود به سرعت در حال بازسازی روابط خود با تهران هستند، حدود یک سال است که دولت انگلیس از تصمیم این کشور برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران خبر داده است اما این سفارتخانه همچنان بسته باقی مانده است که ادامه این روند دست این کشور را از بازار ایران کوتاه نگاه خواهد داشت.
از سوی دیگر آلمان و فرانسه با این هدف به ایران ورود کرده اند تا پس از لغو کامل تحریم ها بتوانند قراردادهای دندانگیری را برای شرکت های خود دست و پا کنند.
در کنار این موارد شرکت بزرگ بین المللی نفتی "انی"، رویال داچ شل، بریتیش پترولیوم، شرکت های نفتی هندی و چینی و بسیاری از شرکت های فعال در این حوزه از تمایل خود برای ورود به ایران خبر داده اند.
اما این شرکتها شرایط متفاوتی را نسبت به زمان قبل از تحریم ها دارند، به گونه ای که پژو قصد دارد تا پس از سال ها ضرردهی با ورود مجدد به ایران بازهم به حاشیه سود باز گردد و یا رویال داچ شل که زمانی دست بازی در سرمایه گذاری در پروژه های نفتی داشت در حال حاضر در حال اخراج 6500 نفر از کارکنان خود برای کاهش هزینه های عملیاتی است.
آنچه نباید فراموش شود جاذبه های قوی بازار ایران در منظر این کشورها است.
ایران از یک سو با داشتن جمعیت حدود 80 میلیون نفری به خودی خود پتانسیل تجاری بالایی دارد و بسته بودن چند ساله این بازار بر روی کشورهای خارجی و بکر بودن آن جذابیت آن را دو چندان کرده است.
از سوی دیگر ایران در حوزه جذب سرمایه، کشوری با پتانسیل بالا محسوب می شود چرا که ظرفیت جذب سرمایه کشور در حوزه های مختلف همچنان در سطوح بالا قرار دارد و حجم بازار داخل صدها میلیارد دلار برآورد می شود.
شرکت های نفتی و خودروسازی بین المللی و به ویژه فرانسوی، به دلیل عقب ماندن از رقابت در برابر دیگر شرکت های خارجی بزرگ در سطح جهان از یک سو و به طور کلی تضعیف بازار در دیگر کشورها از سوی دیگر در حال حاضر تشنه ورود به بازارهای جدید برای افزایش عرضه خود و جان گرفتن هستند.
این بدین معناست که شرکت های خارجی که در حال حاضر در بسیاری از کشورها به درهای بسته خورده اند به شدت خواهان ورود به ایران به عنوان کشوری با بازار گسترده و رقبای خارجی کم هستند.
باید توجه داشت که این شرکت ها به هیچ عنوان به فکر منافع ملی ایران نبوده و به جز نفع خود هیچ نکته ای برای شرکت های خارجی محلی از اعراب ندارد.
از سوی دیگر باید دید تأثیر ورود این شرکت ها بر بازار داخل چگونه خواهد بود.
به طور کلی رونق اقتصادی در کشور می تواند به نفع تمام طرف های حاضر در یک رابطه تجاری باشد اما با در نظر گرفتن سابقه همکاری کشور با این شرکت های خارجی و بدعهدی های بیشمار این شرکت ها در تعامل با ایران باید دید آیا همچنان باز کردن مطلق بازار داخل و پذیرایی از این شرکت ها با دستان باز منطقی خواهد بود یا حمایت از تولید داخل و تشویق شرکت های داخلی برای افزایش رقابت پذیری در سطح داخل و بین المللی در کنار ارتقای کیفیت راهکار بهتری خواهد بود.
در جهان همکاری کشورها با شرکت های خارجی بر مبانی گوناگون اما مشخصی بنا می شود.
انتقال دانش فنی، استفاده و از نیروی کار داخلی، تقسیم سود متعادل و همچنین تعهد به ادامه همکاری در صورت بروز هرگونه اختلال سیاسی و یا فشار بین المللی از جمله مبانی همکاری های بین المللی است که به لطف تضمین های ضعیف در قراردادهای شرکت های خارجی با ایران تا کنون هیچ یک از موارد فوق رعایت نشده است.
شرکت های خارجی نشان داده اند که با کوچکترین اختلال در روابط سیاسی ایران با دیگر کشورها و یا هر گونه فشار خارجی همکاری خود را به سرعت با داخل محدود کرده و یا به طور کامل قطع می کنند.
باید این واقعیت را قبول کرد که به دلیل وجود تنشهای همیشگی به دلیل مبانی سیاسی تا حدودی متفاوت ایران با کشورهای خارجی، هرگونه اتحاد و همبستگی با شرکت های خارجی نیز متزلزل، ناپایدار و شکننده خواهد بود.
به عنوان مثال، با آغاز اعمال تحریم ها شرکت پژو نه تنها همکاری خود را با ایران خودرو به طور کامل متوقف کرد، بلکه حتی از تأمین قطعات خودروهای خود در بازار آزاد داخلی نیز سرباز زد.
از سوی دیگر تا کنون این شرکت ها در ازای دریافت برخی امتیازات از دیگر کشورها، به راحتی بازار ایران را ترک کرده و دست شرکای داخلی خود را نیز در حنا گذاشته اند.
با در نظر گرفتن موارد فوق به نظر می رسد باید از فرصت باز شدن دروازه های اقتصاد داخلی در جهت تقویت تولید داخل و ورود به بازارهای بین المللی استفاده کرد. در گزارشهای آینده بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت./فارس/110
۱۰/۰۵/۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
هجوم شرکتهای خارجی برای تسخیر بازار ایران
هجوم شرکتهای خارجی برای تسخیر بازار ایران هنوز جوهر امضای توافق اولیه هستهای ایران با گروه ۱ ۵ خشک نشده است شرکتهای خارجی هجمه نرمی را برای آمادهسازی شرایط در راستای تسخیر بازار صدها میلیارد دلاری ایران آغاز کردهاند در حالی که بسیاری از این شرکتها ضررده بوده و یا در حال تعدخیز بلند شرکتهای فرانسوی برای ورود به بازار ایران
خیز بلند شرکتهای فرانسوی برای ورود به بازار ایران با امضای توافقنامه هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی و برداشته شدن تحریمها شرکتهای فرانسوی از همین حالا برای ورود به بازار ایران خیز برداشته اند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان تلویزیون فرانسه در گزارشی درباره چیک وکیل بینالمللی: نگرانی آمریکاییها از جاماندن سود کلان قراردادها با ایران/شرکتهای اروپایی درو کردند
یک وکیل بینالمللی نگرانی آمریکاییها از جاماندن سود کلان قراردادها با ایران شرکتهای اروپایی درو کردندوکیل شرکت بینالمللی دورسی اند ویتنی که قراردادهای وزارت خزانهداری آمریکا را قبل از امضاء تائید میکند گفت شرکتهای آمریکایی به ویژه بخش نفت و گاز میتوانست زودتر از اینها ازمسابقه اروپایی ها برای ورود به بازار ایران
مسابقه اروپایی ها برای ورود به بازار ایران تارنمای رادیو فرانسه نوشت صاحبان صنایع و دیپلمات های اروپایی مسابقه ورود به بازار ایران را آغاز کرده اند خبرگزاری ایرنا تارنمای رادیو فرانسه نوشت صاحبان صنایع و دیپلمات های اروپایی مسابقه ورود به بازار ایران را آغاز کرده اند ایشرط بازگشت آمریکاییها به ایران/ شرکتهای اروپایی در راه تهران
معاون چیت چیان به مهر خبر داد شرط بازگشت آمریکاییها به ایران شرکتهای اروپایی در راه تهران شناسهٔ خبر 2864789 - جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۳ اقتصاد > انرژی معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه محدودیتی برای سرمایه گذاری شرکتهای اروپایی و آمریکایی در صنعت برق ایران وجود نداردصنعت آب و برق ایران، بازاری بزرگ برای شرکتهای آلمانی
وزیر نیرو در نشست با معاون صدراعظم آلمان مطرح کرد صنعت آب و برق ایران بازاری بزرگ برای شرکتهای آلمانی وزیر نیرو گفت صنعت آب و برق ایران یک بازار بزرگ برای شرکتهای آلمانی محسوب میشود و قوانین ایران حضور و سرمایهگذاری این شرکتها را تضمین میکند بهگزارش ایلنا "شرکتهای هلدینگ صنعتی در راه بازار ایران
تراز در حالی که پیش بینی می شود توافق هسته ای تحریم ها علیه ایران را لغو کند شرکت های بزرگ هلدینگ صنعتی در حال برنامه ریزی برای ورود به بازار این کشور هستند به گزارش تراز مارتین سورل مدیر شرکت دبلیو پی پی ایران را آخرین بازار بزرگ و دست نخورده برای کسب و کار در حال رشد خود مگاردین از رقابت شرکت های اروپایی برای ورود به بازار ایران خبر داد
گاردین از رقابت شرکت های اروپایی برای ورود به بازار ایران خبر داد تهران- ایرنا- روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت در پی تصویب توافقنامه هسته ای ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد که راه را برای لغو تحریم های اعمال شده علیه تهران هموار می کند شرکت های اروپایی برای جلب فرصت های تجبي بي سي: شرکتهاي غربي براي ورود به بازار ايران صف کشيدهاند
شبکه تلویزیونی بی بی سی بي بي سي شرکتهاي غربي براي ورود به بازار ايران صف کشيدهاند خبرنگار اقتصادی شبکه بی بی سی تصریح کرد شرکتهای غربی برای ورود به بازار ایران صف کشیدهاند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی اندرو واکر خبرنگار اقتصادی اینماراتن اروپاییها برای تصاحب بازار ایران/ایران در توسعه روابط تجاری تغییر جهت میدهد؟
ماراتن اروپاییها برای تصاحب بازار ایران ایران در توسعه روابط تجاری تغییر جهت میدهد با به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای این زمزمه به گوش میرسد که احتمال تغییر جهت روابط تجاری ایران از کشورهای آسیایی مانند هند چین و کره به سمت کشورهای اروپایی وجود دارد گروه اقتصادی- خبرگزاری فامدیرعامل شرکت ملی نفتکش در گفتوگو با فارس: شرکت ملی نفتکش برای ورود ایران به بازار اروپا آماده است/ اعلام همک
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش در گفتوگو با فارس شرکت ملی نفتکش برای ورود ایران به بازار اروپا آماده است اعلام همکاری متقابل اروپاییهامدیرعامل شرکت ملی نفتکش گفت با اقداماتی که از یکسال گذشته و درراستای آمادهسازی ناوگان برای ورود به بازار اروپا انجام شده است امروز میتوانیم اعلامشرکتهای آمریکایی نگران محروم شدن از بازار پرسود ایران هستند
شرکتهای آمریکایی نگران محروم شدن از بازار پرسود ایران هستندتاریخ انتشار جمعه ۲۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۲۰ درحالی که توافق هسته ای راه ورود شرکت های آمریکایی به بازار ایران را چندان باز نمی کند این شرکت ها تنها باید نظاره گر فعالیت های شرکت های رقیب اروپایی و آسیایی شان در بازار ایرامدیرعامل کافه بازار در گفتوگو با فارس: ایران آخرین بازار بکر دستنخورده/ روایتی از رفتار سلیقهای شرکتهای IT
مدیرعامل کافه بازار در گفتوگو با فارس ایران آخرین بازار بکر دستنخورده روایتی از رفتار سلیقهای شرکتهای IT در تحریممدیرعامل کافه بازار گفت به عنوان یک بنگاه اقتصادی از برداشته شدن تحریمها برای توسعه تجارت خود استفاده خواهیم کرد اما شخصا به عنوان یک شهروند معتقدم سابقه رفتارهچکمه ای ها و ماتادور ها در فکر تسخیر بازار ایران
چکمه ای ها و ماتادور ها در فکر تسخیر بازار ایران دو وزیر کابینه ایتالیا در روزهای ۱۳ و ۱۴ مرداد و سه وزیر دولت اسپانیا هم نیمه دوم شهریور در راس هیاتی سیاسی تجاری به منظور گفتگو با مقامات کشورمان و توسعه مناسبات دوجانبه وارد تهران می شوند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکهتبدیل بازار ایران به عرصه رقابت شرکتهای بزرگ جهان
تبدیل بازار ایران به عرصه رقابت شرکتهای بزرگ جهان یک کارشناس مسائل نفتی و گازی میگوید با برداشته شدن تحریمها بازار ایران به عرصه رقابت شرکت های بزرگ جهان تبدیل خواهد شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری تلویزیونی فرانس 24 در گزارش ویژه ای به برعلاقه شدید اروپاییها برای حضور در بازار خودروی ایران
معاون نعمتزاده خبرداد علاقه شدید اروپاییها برای حضور در بازار خودروی ایران شناسهٔ خبر 2867330 - یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۴ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از قطعی شدن سرمایهگذاری آلمانیها در ایران خبرداد و گفت اروپاییها ابراز علاقه شدیدی براترکها در فکر تسخیر بازار ایران پس از توافق
ترکها در فکر تسخیر بازار ایران پس از توافق خبرگزاری پانا برخی از لغو تحریم ها خوشحالند اما برخی دیگر نگرانی هایی دارند ایران در بخشی زمینه ها یک فرصت و در برخی زمینه های دیگر یک رقیب محسوب می شود ۱۳۹۴ چهارشنبه ۳۱ تير ساعت 10 07 به گزارش خبرگزاری پانا آلمان اولین کشوری بود که-
اقتصادی
پربازدیدترینها