محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826998287
تبدیل بازار ایران به عرصه رقابت شرکتهای بزرگ جهان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تبدیل بازار ایران به عرصه رقابت شرکتهای بزرگ جهان
یک کارشناس مسائل نفتی و گازی میگوید با برداشته شدن تحریمها، بازار ایران به عرصه رقابت شرکت های بزرگ جهان تبدیل خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری تلویزیونی فرانس 24، در گزارش ویژه ای به بررسی تاثیرات اقتصادی که توافقنامه هسته ای ایران با قدرت های جهانی برای این کشور و شرکای تجاری آن به بار خواهد آورد، پرداخت و اعلام کرد این توافقنامه بر سه اصل استوار است: نخست محدود شدن برنامه هسته ای ایران به مدت دست کم 10 سال، دوم تقویت کنترل و نظارت بر برنامه هسته ای ایران. سوم، برداشته شدن تدریجی تحریمها علیه ایران.
برداشته شدن تدریجی تحریمها از آنجا مهم است که قرار است بر اساس آن حدود 150 میلیارد دلار از دارایی مسدود شده ایران نیز آزاد شود.
اما برای کشورهای اروپایی جنبه های اقتصادی این توافقنامه مهمتر است، زیرا این گونه کشورهای غربی میتوانند روابط اقتصاد و داد و ستدهای بازرگانی خود را با ایران افزایش دهند که از نظر اقتصادی، ظرفيت بالقوه ای دارد.
زیگمار گابرئیل وزیر اقتصاد آلمان به همراه گروهی از روسای شرکتها و سرمایه گذاران آلمانی قرار است روز یکشنبه هفته آینده به مدت سه روز از ایران دیدن کند. لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز اعلام کرده است قصد دارد در آینده به ایران سفر کند.
با توجه به این توضیحات این پرسش مطرح میشود که آیا واقعاً ایران به بهشتی برای شرکتها و سرمایه گذاران خارجی تبدیل شده است؟ تاثیرات این توافقنامه بر اقتصاد جهان و صنعت نفت و گاز ایران چه خواهد شد؟
این پرسش و پرسش های دیگر از این دست، از جمله موضوعاتی هستند که در این گزارش تلاش شده است با نظرخواهی از کارشناس برنامه، به آنها پاسخ داده شود.
«فرانسیس پرن» مدیر مجله نفت و گاز اعراب، درباره تاثیرات توافقنامه هسته ای بر اقتصاد جهان میگوید این توافقنامه در دراز مدت، تاثیرات مثبت چشمگیری بر اقتصاد جهان خواهد گذاشت. اما قبل از پرداختن به تاثیرات مثبت این توافقنامه باید منتظر به تصویب رسیدن آن به ویژه در کنگره آمریکا باشیم.
بعد از طی شدن همه این مراحل میتوان متصور شد که در اوایل سال 2016، روند تدریجی برداشته شدن فشارها و تحریمها از ایران آغاز شود. این تحریم های صنعت نفت وگاز ایران را در تنگنا قرار داده بود. در نتیجه با برداشته شدن این تحریمها، این صنعت خیلی خوب شکوفا خواهد شد.
«فرانسیس پرن» در همین باره خاطر نشان کرد ایران ظرفیت بالقوه تبدیل شدن به یکی از صادر کنندگان بزرگ نفت و گاز در جهان را دارد. چون این کشور دارای دومین ذخایر گاز جهان و چهارمین ذخایر نفت جهان است.
بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی، ایران همین حالا 157 میلیارد و 800 میلیون بشکه ذخیره نفتی تأیید شده دارد. اهمیت ایران در منطقه و جهان در این است که هم نفت، هم گاز دارد.
عربستان سعودی فقط نفت دارد و قطر نیز فقط گاز دارد اما ایران هر دوی آنها را دارد. جا برای سرمایه گذاری در این بخشها در ایران زیاد است، زیرا طی سالها تحریم، شرکت های خارجی نتوانستهاند آنگونه که باید در توسعه و شکوفا کردن صنایع نفت وگاز ایران مشارکت جویند.
این کارشناس مسائل انرژی با بیان اینکه شرکت توتال فرانسه در زمان وجود تحریم های آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران، در بخش نفت وگاز ایران سرمایه گذاری های خوبی انجام داده بود، تصریح کرد این شرکت فرانسوی اکنون از موقعیت بهتری برای ورود به صنعت نفت وگاز ایران برخوردار است. توتال در زمان تحریمها، چهار توافقنامه نفتی وگازی مهم با ایران امضا کرده بود حال آنکه هیچ شرکت نفتی دیگری در جهان در آن زمان جرات ورود به بازار ایران را نداشت.
توتال همچنین در طول مدتی که در ایران فعالیت داشته است همیشه طرح های خود را به خوبی اجرا کرده است از همین رو، از اعتبار خوبی در ایران برخوردار است.
پژوهشگر ارشد مسائل انرژی و نفتی در ادامه به ارزیابی قیمت نفت در ماههای پیش رو پرداخت و خاطر نشان کرد، قیمت نفت که روند کاهش آن از ماه ژوییه سال گذشته تاکنون آغاز شده است همچنان در سطحی پایین باقی خواهد ماند، زیرا اضافه تولید نفت ایران باعث خواهد شد تا بازار نفتی جهان همچنان از فراوانی نفت اشباح باشد.
اگر دقت کنیم اکنون سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) همین حالا بیشتر از سقف تعیین شده خود نفت تولید میکند و هیچ کدام از کشورهای عضو نمیخواهند میزان تولید خود را کاهش دهند.
«فرانسیس پرن» مدیر مجله نفت و گاز اعراب، در ادامه این گفتگو به موضوع آزاد شدن دارایی های مسدود شده ایران پرداخت که گفته میشود بر 150 ميليارد دلار برآورد میشود و در همین باره گفت، این پولها بیشتر در اختیار کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی است. چون ایران به این کشورهای نفت فروخته بود و آنها به علت تحریم بانکی بودن ایران، امکان انتقال این پولها را به ایران نداشتند.
این کارشناس در همین باره افزود، درباره چگونه هزینه شدن این پول دو گزینه مطرح است: یکی اینکه ایران از این پولها برای تأمین مالی شبه نظامیان شیعه در خاورمیانه استفاده خواهد کرد و دوم آنکه آن را صرف تقویت اقتصاد و آبادانی کشور خواهد کرد.
اما واقعیت امر آن است که ایران در نظر دارد این پولها را در طرح های اقتصادی و زیرساخت های بزرگ آبادانی کشور سرمایه گذاری کند که به خاطر تحریمها خیلی به تعویق افتاده است. در نتیجه ایران میخواهد با این پولها این عقب افتادگیها را جبران کند.
البته باید به این نکته نیز توجه کرد که روند آزاد شدن این پولها چندین سال به طول خواهد انجامید. اما اگر تحریمها برداشته شود ایران نفت و گاز بیشتری صادر خواهد کرد و از درآمدهای آن بهتر میتواند عقب افتادگی های اقتصادی کشور را بهبود بخشد. به دیگر سخن، ایران توان و ظرفیت تقویت اوضاع اقتصادی خود را دارد.
مدیر مجله نفت و گاز اعراب در ادامه توضیحات خود درباره مزیت های اقتصادی ایران گفت ایران کشوری با 80 میلیون نفر جمعیت است که بازار بسیار خوبی برای شرکت های خارجی به حساب میآید. در همین راستا، اکنون آلمانها بیش از دیگران به بازار ایران چشم دوختهاند. آنها انتظار دارند میزان صادرات خود به ایران را به دست کم 10 میلیارد یورو در سال برسانند.
ایران نیز به شرکت های آلمانی به خاطر کیفیت کارشان اقبال بیشتری نشان میدهند. اما این گونه نیست که بگوییم فقط آلمانها در ایران حضور خواهند یافت. فرانسویها،آمریکاییها،روسها و کشورهای آسیایی همگی برای اختصاص بخشی از بازار ایران به خود تلاش خواهند کرد. ایران نیز در انتخاب اینکه با چه کشوری بیشتر همکاری کند، کيفيت و هزینه را در نظر خواهد گرفت. طبیعی است تهران با شرکتها و کشورهایی همکاری خواهد کرد که کیفیت بهتر و هزینه کمتری ارائه دهند.
از این نظر، شرکت های فرانسوی به ویژه شرکت های خودروسازی وجهه خوبی در ایران پیدا نکردهاند. چون با تشدید تحریمها تعهدات خود را که با ایران بسته بودند نصفه و نیم رها کردند. این در حالی است که بازار خودرو ایران، بازار بسیار خوبی است.
هم اکنون در ایران در ازای هر 1000 نفر، تنها 100 دستگاه خودرو وجود دارد و 50 درصد خودروهای موجود نیز بالای 25 سال عمر دارند.
البته باید بگوییم که شرکتهای خودروسازی فرانسه چاره ای هم جز این کار نداشتند، زیرا از سوی دولت های متبوعشان تحت فشار بودند.
مشکل دیگری که سر راه شرکت های فرانسوی در ایران قرار دارد این است که برخی از تندروها در ایران مخالف توسعه روابط با فرانسه و اجازه دادن به شرکتهای این کشور برای افزایش فعالیت هایشان در ایران هستند. چون لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در جریان مذاکرات هسته ای ایران با گروه پنج به علاوه یک، نسبت به دیگر اعضای این گروه، هميشه موضع سرسختانه ای در قبال ایران میگرفت و این رفتار فرانسه مقامات ایران را عصبانی کرده بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی و نفتی در ادامه این گفتگو ویژه موضوع نقش شرکت های آمریکایی در ایران پسا تحریم را پیش کشید و گفت آمریکاییها برای ورود به ایران هم امتیازات هم موانعی پیش رو دارند: امتياز آمریکاییها برای ورود به ایران این است که مردم خیلی دوست دارند با آمریکا همکاری کنند. جامعه مدنی ایران با وجود آنکه کشورشان از 35 سال پیش تاکنون با آمریکا روابط دیپلماتیک نداشته است، تشنه برقراری ارتباط با آمریکاست.
موانع سر راه بازگشت شرکت های آمریکایی به ایران نیز سیاست واشنگتن دراین خصوص است. چون کنگره آمریکا به علت اعمال نفوذ اسرائیلیها و عربستان سعودی در آن، برای برقراری روابط با ایران زیاد اشتیاقی نشان نمیدهد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
زمینه را برای حضور سرمایه گذاران فراهم می کنیم
پیوستن 57 کشور به بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا
ایران از توسعه روابط اقتصادی با ارمنستان حمایت میکند
سرمایهگذاران خارجی تشنه نفت ایران
۲۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
بازار ایران به عرصه رقابت شرکت های بزرگ جهان تبدیل خواهد شد
بازار ایران به عرصه رقابت شرکت های بزرگ جهان تبدیل خواهد شد خبرگزاری پانا یک کارشناس مسائل نفتی و گازی می گوید با برداشته شدن تحریم ها بازار ایران به عرصه رقابت شرکت های بزرگ جهان تبدیل خواهد شد ۱۳۹۴ جمعه ۲۶ تير ساعت 06 57 به گزارش خبرگزاری پانا شبکه خبری تلویزیونی فرانسرقابت داغ ایران و روسیه در بازار انرژی بعد از توافق |اخبار ایران و جهان
رقابت داغ ایران و روسیه در بازار انرژی بعد از توافق بلومبرگ طی گزارشی با هدف القای احتمال تغییر روابط سیاسی ایران و روسیه در سایه رقابت در بازار انرژی نوشت مسکو که یکی از بهترین همپیمانان تهران بوده است با بازگشت ایران به بازار جهانی انرژی بزرگترین بازنده خواهد بود کد خبرضرر روسیه از بازگشت دوباره ایران به بازار نفت |اخبار ایران و جهان
ضرر روسیه از بازگشت دوباره ایران به بازار نفت روسیه و برخی کشورهای صادر کننده نفت در غرب آفریقا از بازگشت دوباره ایران به بازار جهانی نفت ضرر خواهند کرد کد خبر ۵۱۴۹۰۳ تاریخ انتشار ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۲ - 06 July 2015 روسیه و برخی کشورهای صادر کننده نفت در غرب آفریقا از بازگشت دودورخیز شرکتهای هواپیمایی برای ورود به ایران |اخبار ایران و جهان
دورخیز شرکتهای هواپیمایی برای ورود به ایران یک خبرگزاری انگلیسی خبر داد که شرکتهای هواپیمایی از جمله شرکت بوئینگ آماده ورود به بازار ایران و فروش قطعات هواپیما در صورت حصول توافق هستند کد خبر ۵۱۶۰۶۵ تاریخ انتشار ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۷ ۱۵ - 11 July 2015 یک خبرگزاری انگلیسی خبر دادافزایش قیمت انواع سکه و دلار در بازار |اخبار ایران و جهان
افزایش قیمت انواع سکه و دلار در بازار کد خبر ۵۱۷۴۳۵ تاریخ انتشار ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۶ - 15 July 2015 در بازار امروز چهارشنبه سکه تمام بهار طرح جدید در مقایسه با روز گذشته بیش از 8000 تومان با افزایش روبرو شده و به قیمت 888 هزار و 500 تومان عرضه میشود و هر دلار آمریکا نسبت بهسیر صعودی قیمتها در بازار طلا و ارز |اخبار ایران و جهان
سیر صعودی قیمتها در بازار طلا و ارز در بازار امروز طلا و ارز هر دلار آمریکا به قیمت ۳۲۶۰ تومان و هر قطعه سکه تمامبهار آزادی طرح جدید نیز به ارزش ۸۷۸ هزار تومان فروخته میشود کد خبر ۵۱۶۵۳۲ تاریخ انتشار ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۷ - 12 July 2015 در بازار امروز طلا و ارز هر دلار آمریکادورخیز شرکتهای هواپیمایی برای ورود به بازار ایران
تراز یک خبرگزاری انگلیسی خبر داد که شرکتهای هواپیمایی از جمله شرکت بوئینگ آماده ورود به بازار ایران و فروش قطعات هواپیما در صورت حصول توافق هستند به گزارش تراز خبرگزاری رویترز از پاریس گزارش داد شرکتهای هواپیما سازی غربی چشم خود را به درآمد چند میلیون دلاری از بازار ررقابت بوئینگ و ایرباس بر سر بازار ایران
رقابت بوئینگ و ایرباس بر سر بازار ایرانتاریخ انتشار شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۲۷ اگر توافق هسته ای بین ایران و گروه ۱ ۵ امضا شود یکی از پرآتیه ترین بازارهای صنعت هوایی جهان از قرنطینه خارج خواهد شد و شرکت های هواپیماسازی غربی خواهند توانست میلیاردها دلار از معامله با ایران منتفایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شد |اخبار ایران و جهان
ایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شد شرکت ملی نفتکش ایران از خریداری ۲۰ تانکر طی دو سال و نیم گذشته و با وجود تحریم ها خبر داد که در نتیجه این شرکت به بزرگترین شرکت نفتکش در جهان تبدیل شده است کد خبر ۵۱۴۰۵۷ تاریخ انتشار ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۴ - 03 July 2015 شرکت ملی نفتکش ایقیمت سکه و ارز در بازار نزولی شد |اخبار ایران و جهان
قیمت سکه و ارز در بازار نزولی شد هماکنون در بازار تهران سکه طرح جدید با 8 هزار تومان کاهش 867 هزار و 500 تومان و دلار با 30 تومان نزول قیمت 3195 تومان به فروش میرسد کد خبر ۵۱۷۱۲۲ تاریخ انتشار ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۱ - 14 July 2015 هماکنون در بازار تهران سکه طرح جدید با 8 هزار تباز شدن درهای ایران به روی شرکت های خارجی / رقابت پژو و رنو برای ورود به بازار ایران
باز شدن درهای ایران به روی شرکت های خارجی رقابت پژو و رنو برای ورود به بازار ایران اقتصاد > اقتصاد سیاسی - اولین شرکت غربی که بعد از اعلام توافق هسته ای برای بازگشت به بازار ایران اعلام آمادگی کرد شرکت اتومبيل سازي فرانسوي پژو سيتروئن است اين شرکت روز سه شنبه اعلایران پس از لغو تحریمها کشوری برتر در عرصه اقتصاد جهانی خواهد شد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران پس از لغو تحریمها کشوری برتر در عرصه اقتصاد جهانی خواهد شد رئیس سازمان بورس تاکید کرد ایران میتواند به یکی از کشورهای برتر در عرصه اقتصاد جهانی تبدیل شده و حتی به زعم کارشناسان بینالمللی میتواند در بین 11 کشور اول دارای بیشترین رشد بایتازهترین تصاویر از پروژه بزرگ جهان اسلام با نذورات مردم |اخبار ایران و جهان
تازهترین تصاویر از پروژه بزرگ جهان اسلام با نذورات مردم پروژه بزرگ جهان اسلام با نذورات مردمی در حال ساخت است پروژهای که هزینه آن حدود 700 میلیارد تومان برآورد شده و پیشبینی میشود تا دو سال دیگر به بهرهبرداری برسد کد خبر ۵۱۵۵۰۱ تاریخ انتشار ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۴ - 08 Julایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شد
ایران صاحب بزرگترین ناوگان نفتکش جهان شدتاریخ انتشار جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۶ شرکت ملی نفتکش ایران از خریداری ۲۰ تانکر طی دو سال و نیم گذشته و با وجود تحریم ها خبر داد که در نتیجه این شرکت به بزرگترین شرکت نفتکش در جهان تبدیل شده است به گزارش تسنیم بزرگترین شرکت نفتکش ایرااما و اگرهای بازگشت نفت ایران به بازار جهانی |اخبار ایران و جهان
اما و اگرهای بازگشت نفت ایران به بازار جهانی همزمان با عزم ایران برای بازگرداندن بشکههای نفت خود به بازار مسابقه سهم خواهی چهار کشور تولیدکننده بزرگ نفت جهان افزایش صادرات نفت ایران حتی در صورت لغو تحریم را در هالهای از ابهام قرار داده است کد خبر ۵۱۴۳۰۳ تاریخ انتشار ۱۳ تيرنشانههای ارز تک نرخی در بازار نمایان شد |اخبار ایران و جهان
نشانههای ارز تک نرخی در بازار نمایان شد با افزایش نرخ رسمی دلار توسط بانک مرکزی به ۲۹۴۰ تومان اختلاف قیمت دلار در بازار آزاد و رسمی به ۳۵۵ تومان رسید تا یک گام دیگر به اجرای ارز تک نرخی نزدیک شویم کد خبر ۵۱۴۰۷۴ تاریخ انتشار ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۱ - 03 July 2015 با افزایش نرخ رستاثیر توافق هستهای بر بازار خودرو |اخبار ایران و جهان
تاثیر توافق هستهای بر بازار خودرو وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه قیمت خودروهای داخلی کاهش نمی یابد زیرا قیمت آن را شورای رقابت تعیین میکند گفت اگر نرخ ارز کاهش یابد ممکن است قیمت خودروهای خارجی کاهش یابد کد خبر ۵۱۷۵۲۲ تاریخ انتشار ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۶ - 16 July-
اقتصادی
پربازدیدترینها