تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833367096
ازدواج در اسلام از نگاه آیتالله مشکینی
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ازدواج در اسلام از نگاه آیتالله مشکینی "اسلام میگوید در خانه تقصیرپذیر باشید؛ اگر یک وقت عصبانی شدید، که نباید بشوید، اگر بد گفتی که نیاید بگویی، وقتی غضبت برطرف شد، فوراً عذرخواهی کن؛ فوراً تقصیر را به گردن بگیر؛ زیر بار برو. این زیر بار رفتن، یک خودسازی است."
به گزارش فرهنگ نیوز، آیتالله علیاکبر فیض، مشهور به آیتالله علی مشکینی، فقیهی مجاهد، عارفی پارسا و سیاستمداری دیندار بود. او در سال 1300 ش در روستایی از توابع بلوک مشکین متولد شد و بعد از سالها مجاهدت و ممارست، عرفان و دینمداری، در 8 مرداد 1386 دارفانی را وداع گفت.آیتالله مشکینی را علاوه بر مناصب سیاسی، عارفی پارسا و فقیهی الهی میدانند. از ایشان آثار و تألیفات فراوانی به جای مانده است که یکی از این آثار کتاب «ازدواج در اسلام» است؛ کتابی کمحجم، اما پرمحتوا و آموزنده.
از همینرو، در سالگرد ایشان، نگاهی داریم به بخشهای مهم این کتاب.
ازدواج در اسلام
این کتاب در 22 صفحه و 24 عنوان، فصلبندی شده است. در ابتدای این کتاب به دیدگاه اسلام در مورد ازدواج پرداخته شده و ازدواج از منظر آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصلهای بعدی به نکات و سرفصلهایی که در زندگی زناشویی باید مورد توجه و تأمل قرار گیرد، اشاره شده و این موارد نه تنها از بعد دینی، که با رویکری اخلاقمحور، مورد تحلیل و سفارش قرار گرفته است.
بهعنوان نمونه در فصل «تفاهم در خانه» در ترسیم تقابل و تفاهم زن و مرد بیان شده است: اسلام میگوید در خانه به یکدیگر آفرین بگویید؛ تقصیرپذیر باشید؛ مخصوصاً به آقایان محترم که زیر بار نمیروند. اگر یک وقت عصبانی شدید، که نباید بشوید، اگر بد گفتی که نیاید بگویی، وقتی غضبت برطرف شد، فوراً عذرخواهی کن؛ فوراً تقصیر را به گردن بگیر؛ زیر بار برو. این زیر بار رفتن، یک خودسازی است.
خانه باید برای ما یک مکتب باشد، بهترین مکتبها، بهترین کتابهای اخلاقی، بهترین معلمهای اخلاق برای زن و مرد، مخصوصاً برای خانمها، خانه است.
اگر خدای ناکرده آقا بدی کرد و زیربار نرفت عذرخواهی کند، تقاضا دارم از خانمها فوراً عذرخواهی کنند؛ قهر نکنند، فخر نداشته باشند، اخم نکنند، بینشاط نباشند. ...اگر یکی از زن و شوهر زیربار نرفت و عذرخواهی نکرد، تو تقصیر را به گردن بگیر و عذرخواهی کن.
...اگر خدای ناکرده زن در مقابل شوهر و شوهر در مقابل زن، رویشان به هم باز شد، دیگر ابهت و شخصیت پیش یکدیگر را ندارند. و بدا به حال آن مردی که در خانه ابهت و شخصیت نداشته باشد. بدا به حال آن خانمی که حکومت بر دل شوهر نداشته باشد. بدا به حال آن خانهای که در آن نشاط نباشد.»
و یا در فصل دیگری از کتاب، «تندخویی از دیدگاه دین» مورد نکوهش قرار گرفته است: «اولین چیزی که محبت را از خانه میبرد و شیشه محبت را میشکند، تندخویی است. اختلاف، تندی، پرخاشگری، شیشه محبت را زود میشکند. اگر زن در مقابل شوهر زباندراز شد، پرخاشگر شد، همان جمله اولش یک ضربه به احساس مرد میزند.
اگر مرد تندخو شد، همان فریاد او، در مرتبه اول، یک ضربه به محبت میزند و اگر خدای نکرده این تندخویی از طرف هردو ادامه پیداکند، قطعاً شیشه محبت شکسته میشود و محبت به نفرت مبدل میشود؛ مخصوصاً اگر در تندخوییها و پرخاشگریها، زخم زبان باشد و العیاذبالله کسی را به رخ هم بکشند.»
در فصل دیگری از کتاب، تحت عنوان «اطاعت زن از شوهر»، به بیان نوع رابطه زن و مرد پرداخته شده و دلایل این امر عنوان شده است: «از دیدگاه اسلام، اطاعت و حرفشنوی زن از مرد، یک امر طبیعی است؛ و اگر زن از مرد اطاعت نکند و گوش شنوا نداشته باشد، خلاف طبیعت عمل کرده است. ریاست خانه با مرد است، برای اینکه مرد یک وجود تعلقی است و ریاست حق اوست و برای اینکه مخارج خانه به عهده اوست، اهل خانه باید از مرد خانه اطاعت کنند. زن باید مطیع شوهر باشد؛ اگر خانم حرفشنو نباشد، مصیبتها جلو میآید. اگر فرزندان در خانه از پدر حرف شنوی نداشته باشند، مصیبتها پیش میآید.
حق دیگر مرد، قضیه مباشرت است. در اینباره نیز زن باید مطیع شوهر باشد. برای اینکه زن موجود عاطفی است و وجودش بهگونهای است که باید تواضع کند و از این جهت قرآن زن شایسته را زنی میداند که دو صفت داشته باشد: زن شایسته آن است که در مقابل شوهر متواضع باشد، زباندراز نباشد، سربهزیر باشد و مواظب عفتش باشد، چه در خلوت و چه در آشکارا.
البته مرد هم وظیفهای دارد و انجام آن حق طبیعی زن است. باید خانمش و بچههایش را در جریان هر کاری قرار بدهد و با آنها در هر کاری مشورت کند.»
عنوان جالبی که در کتاب وجود دارد و بر محوریت اخلاق تأکید فراوان دارد، «خانه و حاکمیت قانون» است: «در خانه نمیشود قانون حکمفرما باشد. زیرا خانه از هم پاشیده میشود. اگر قانون جلو آمد کار خراب میشود. مثلاً حق مرد این است که میتواند به زنش بگوید از خانه بیرون نرو. زیرا این حق اوست، و زن باید اجازه بگیرد و از خانه بیرون برود. این حقی است که اسلام برای مرد قرار داده است.
خانه باید محیط رفاقت باشد، نه محیط اعمال قانون و تحمیل. آقایان و خانمها نباید از قانون سوءاستفاده کنند، که از نظر اسلام هم صحیح نیست.»
عنوان دیگر در کتاب «محبت» است؛ در این فصل میخوانیم: «اول چیزی که میتواند اختلاف را از بین ببرد، محبت است. اگر محبت بین زن و شوهر، عروس و مادرشوهر، دختر و مادر حکمفرما باشد، دیگر اختلاف اثری ندارد و تحتالشعاع محبت واقع میشود.
یعنی اگر کسی را دوست داشته باشید، بدی او را نمیبینید، بدیهایش را نمیتوانید به زبان بیاورید یا بشنوید. اگر محبت به کسی داشته باشید، تا میتوانید توجیه میکنید. اگر کسی بدی او را گفت ولو مطابق با واقع بگوید، نمیپذیرید و دفاع میکنید. حتی وقتی تصور میکنید که این اخلاق بد را دارد، خود را ملامت میکنید. یعنی اگر کسی چشم محبت به دیگری داشته باشد، همه بدیهای او را میپوشاند. خانم به شوهرش محبت دارد، اگر کسی بدی شوهرش را بگوید، دفاع میکند و نمیتواند بدی او را بشنود.»
شیخ فضلالله نوری، سیاستمداری اهل خانواده
نام شیخ فضلالله نوری را که میشنوید، فقیهی سیاستمدار را به خاطر میآورید که جنبش مشروطه ایران با نام او گرهخورده است. روحانی مشروعهخواهی که به جرم انتقاد بر از مسیر خارج شدن مطالبات بر حق مشروطهخواهی مردم، به دار آویخته شد.
سکینه خانم، همسر شیخ
از زندگی خانوادگی شیخ، اطلاعات دقیق و خاصی در دست نیست، اما آنچه فهمیده میشود آنست که همسر شیخ، دختر دایی او «سکینه خانم»، دختر آیتالله محدث نوری بود. سکینه خانم، سالها شاگردی پدر فرزانه خود را کرده و پس از آن در محضر شیخ به درس نشست.
در گزاراشات آمده است که او به خاطر ناتوانی از شیردهی فرزندان، او را به دایه سپرد؛ و شاید در اثر سهلانگاری در انتخاب دایه بود که شیخ محمد، بعدها وابسته سفارت انگلیس شده و در اعدام پدر، بر جنازه بر دار او سنگ میزند!
با این وجود، سکینه خانم و فرزندان دیگرشان، همواره مدافع و حامی شیخ بودند؛ حتی گفته شده با تدبیر و شجاعت او بود که جسد شیخ بعد از نزدیک به دو سال از اعدام، از خانهشان به قم و مقبرهای که شیخ سالها قبل از شهادتش برای خود خریده و آماده کرده بود، منتقل شد.
وصیتنامه شیخ/ "علیه عالیه متعالیه، خانم والده محترمه آقا ضیاءالدین"
وصیتنامه شیخ، تنها سند در دسترسی است که میتواند نشاندهنده نوع روابط ایشان با همسر و فرزندانشان باشد. شیخ فضلالله در وصیتنامه با القاب و عناوینی فاخر از همسر خود یاد کرده و در مورد او مینویسند: «علیه عالیه متعالیه، خانم والده محترمه آقا ضیاءالدین».
شیخ در بخش دیگری از وصیتنامه خود، که نمونه اعلای احترام و ارزشگذاری نسبت به زن، به طور مستقل است، در توضیح ملکیت اموال مینویسد: «اقرار مینمایم که آنچه دارا هستم از اموال... ملک طلق مال خالص علیه عالیه متعالیه خانم والده محترمه آقا ضیاءالدین و غیره سلمهم اللّه تعالی(است)» و در عین حال، نوع رفتار و کردار را به فرزندان نیز تذکر داده و ادامه میدهد: «و ابداً احدی از ورثه را نمیرسد با ایشان چون و چرا نماید؛ مال خود ایشان است، هر نحو بخواهند در آن تصرف نمایند و به هر که میل ایشان باشد، بدهند.»
در فراز دیگری از وصیتنامه، با شیرینترین لحن ممکن، بر تفاهم موجود میان خود و همسر اشاره کرده و مینگارد: «و من احتمال میدهم که کسی اقدام نماید و قروض مرا بدهد و اگر نداد کسی بر اولاد من و بر خانم حقی ندارد. لیکن میدانم که خانم از آن محبتی که به من دارد و از آن تقوا که دارد، خودش اقدام خواهد نمود؛ در ادای قروض من اختیار با ایشان است، الزامی بر ایشان نیست.»
و اینگونه است که زندگانی علما، میتواند نمونه و چراغ راهی باشد برای ما، که میتوان اینگونه بود و اینگونه زندگی کرد.
منبع: مهرخانه
94/5/10 - 19:19 - 2015-8-1 19:19:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
حجتالاسلام ایزدپناه مطرح کرد نگاه ویژه همایش حدیث رضوی به فلسفه و کلام اسلامی
حجتالاسلام ایزدپناه مطرح کردنگاه ویژه همایش حدیث رضوی به فلسفه و کلام اسلامیدبیر همایش حدیث رضوی گفت این دوره از همایش به صورت تخصصی به فسلفه و کلام اسلامی از دریچه حدیث رضوی میپردازد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بنیاد بینالمللی امام رضا ع حجتالاجمهوری اسلامی نگاه ملی و اعتقادی به مناسبت ها دارد
جمهوری اسلامی نگاه ملی و اعتقادی به مناسبت ها دارد کرمان - ایرنا - رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان گفت جمهوری اسلامی علاوه بر نگاه ملی نگاهی اعتقادی به آیین هاو مناسبت های ملی مذهبی دارد به گزاش ایرنا مهدی صدفی روز شنبه در نشست این شورا افزود یکی از امتیازات فراز سوی حجتالاسلام و المسلمین مومنی مطرح شد نگاهی به ویژگیهای رفتاری آیتالله شبزندهدار
از سوی حجتالاسلام و المسلمین مومنی مطرح شدنگاهی به ویژگیهای رفتاری آیتالله شبزندهدارحجتالاسلام و المسین سید حسین مومنی استاد سطوح عالی حوزه علمیه در نخستین سالگرد آیتالله حسین شبزندهدار به بیان ویژگیها رفتاری این عالم ربانی پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت&zwnنگرش به دانش در دانشگاه اسلامی با نگاه توحیدی همراه است
رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها نگرش به دانش در دانشگاه اسلامی با نگاه توحیدی همراه است مشهد-ایرنا-رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کشور گفت نگرش به علم و دانش در دانشگاه اسلامی با نگاه توحیدی همراه است حجت الاسلام محمد محمدیان روز جمعه در دومین روز برگزاری هآیتالله اراکی در مصاحبه با تلویزیون تاجیکستان تأکید کرد ضرورت هماندیشی علما و اندیشمندان جهان اسلام برای مقا
آیتالله اراکی در مصاحبه با تلویزیون تاجیکستان تأکید کردضرورت هماندیشی علما و اندیشمندان جهان اسلام برای مقابله با افراطیگریدبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت امروز ضرورت دارد که علما اندیشمندان سیاستمداران و صاحبان نفوذ جهان اسلام گرد هم بیایند و برای مقابله با بیماریفردوسی نورانیت اسلام را در نگاه علوی پذیرفت
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۴ احمد مسجد جامعی در مراسم بزرگداشت مشفق کاشانی با بیان اینکه فردوسی محصول یک زمانه یک روح و یک تمدن است گفت فردوسی نورانیت اسلام را در نگاه علوی پذیرفت به گزارش ایسنا در مراسم بزرگداشت مشفق کاشانی که همزمان با افتتاح خانه شعر در موزه هنرهای دینی امامنگاهی به حقوق بشر در نظام بینالمللی و اسلام در یک کتاب
نگاهی به حقوق بشر در نظام بینالمللی و اسلام در یک کتابمبنا و منشا نظام بینالمللی حقوق بشر و نظام حقوق بشر اسلامی اثر خیرالله پروین و محمدرضا متجلی از سوی انتشارات خرسندی راهی بازار کتاب شده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس کتاب «مبنا و منشا نظام بین&zwnjمدیرکل سابق ارشاد اسلامی استان قم: نگاههای اوایل انقلاب، به نگاههای ساختاری تبدیل شده است
مدیرکل سابق ارشاد اسلامی استان قم نگاههای اوایل انقلاب به نگاههای ساختاری تبدیل شده استمدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به تغییر نگاه انقلابی به ساختاری گفت برخی مدیران هیچگاه به لیاقت و توانایی کارمندان خود نگاه نمیکنند و سعی در پارتی بازی دارند به گزارشرئیس شورای اسلامی کردستان: موفقیت زنان در عرصه سیاسی نیازمند تغییر نگاه و فرهنگ است
رئیس شورای اسلامی کردستان موفقیت زنان در عرصه سیاسی نیازمند تغییر نگاه و فرهنگ استرئیس شورای اسلامی استان کردستان گفت موفقیت زنان در عرصه سیاسی نیازمند تغییر نگاه و فرهنگ است به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج زهرا آوجیان ظهر امروز در نشست تخصصی زنان برگزیده استان کردستان با معاوپیام آیتالله نوری همدانی به جبهه جهادی منتظران خورشید مردم متعهد ایران به فکر تجدید حیات اسلام باشند
پیام آیتالله نوری همدانی به جبهه جهادی منتظران خورشیدمردم متعهد ایران به فکر تجدید حیات اسلام باشندآیتالله نوری همدانی تاکید کرد لازم است با بیداری و سعی و همت مردم متعهد ایران مخصوصاً جوانان عزیز دانش پژوهان و مجاهدان اسلام به فکر تجدید حیات اسلامی با همان وسعت و عظمتی که ددر سوگ هجوم به تاریخ اسلام؛ نوشتاری از آیتالله صافی
جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۴ آیتالله صافیگلپایگانی به مناسبت هشتم شوالالمکرّم سالروز تخریب قبور ائمّه اطهار علیهمالسلام در بقیع خواستار بازسازی و تجدید بنای این مراقد مطهّر و نورانی شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن نوشتار این مرجع تقلید با عنوانامام جمعه موقت اردبیل: آیتالله مشکینی دینش را با دنیا معاوضه نکرد
امام جمعه موقت اردبیل آیتالله مشکینی دینش را با دنیا معاوضه نکردامام جمعه موقت اردبیل گفت آیتالله مشکینی با جایگاه والای دینداری و ارزشمداری خود هیچ وقت سعی نکرد تا دینش را به دنیا بفروشد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل حجتالاسلام محمدعلی فروغی عصر امروز در هشتمین سالعضو شورای اسلامی شهر قم: نباید نگاه تجاری به قم داشته باشیم/ دولت سود بدهی شهرداری قم را ببخشد
عضو شورای اسلامی شهر قم نباید نگاه تجاری به قم داشته باشیم دولت سود بدهی شهرداری قم را ببخشدعضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به جایگاه ویژه فرهنگی و مذهبی شهر قم گفت نباید نگاه تجاری به قم داشته باشیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم سید محمد آتش&در نامهای به نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی آیتالله ایمانی و حجتالاسلام دستغیب خواستار لغو استیض
در نامهای به نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامیآیتالله ایمانی و حجتالاسلام دستغیب خواستار لغو استیضاح وزیر کشور شدندنماینده ولی فقیه در استان فارس و نماینده فارس در خبرگان رهبری از نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی خواستند تا از طرح استیضاح وزیر کشور در مجلس جلوگدشمن فهمیده که ایران اسلامی با تحریم به زانو در نمیآید/ دودستگی در نگاه به جمعبندی وین معنا ندارد
امانی در نشست دبیران حزب موتلفه دشمن فهمیده که ایران اسلامی با تحریم به زانو در نمیآید دودستگی در نگاه به جمعبندی وین معنا ندارد قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی پیرامون برخی جریانهای منحرف که از بیرون دستور میگیرند گفت دودستگی در نگاه به جمعبندی وین معنا ندارد موضوعآیتالله نوریهمدانی: به فکر تجدید حیات اسلام باشید
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۱ آیتالله نوریهمدانی در پیامی به جبهه جهادی منتظران خورشید گفت مردم متعهد ایران مخصوصاً جوانان عزیز دانشپژوهان و مجاهدان اسلام به فکر تجدید حیات اسلامی با همان وسعت و عظمتی که داشته است بیفتند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران اینگاه ویژه همایش حدیث رضوی به فلسفه و کلام اسلامی
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۰ دبیر همایش حدیث رضوی گفت این دوره از همایش حدیث رضوی به صورت تخصصی به فسلفه و کلام اسلامی از دریچه حدیث رضوی میپردازد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام عبدالرضا ایزدپناه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و دبی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها