پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850803505
وجود 12 میلیون پرونده درباره خانواده و طلاق
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وجود 12 میلیون پرونده درباره خانواده و طلاق رییس کمیته صیانت از نهاد خانواده استانداری تهران گفت: در قانونگذاری قاعده در کف قرار میگیرد، اما سیستم قانونگذاری ما هرم معکوس است که باعث اختلافات و سوءاستفاده از مواد قانونی شده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، اولین نشست از نشستهای سهگانه «تحکیم خانواده و سازمانهای مردمنهاد» با عنوان «بحران افزایش طلاق و کاهش ازدواج، علل و تبعات آن در جامعه» به همت سازمان مردمنهاد خانواده سلامت بنیان صبح امروز در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران برگزار شد. در این نشست، حجتالاسلام جعفر ساوالانپوراردبیلی؛ مدیرعامل مؤسسه فرهنگی خانواده امین و رییس کمیته صیانت از نهاد خانواده استانداری تهران، سخنانی با موضوع «تأثیر نظام حقوقی خانواده در ایران بر کاهش ازدواج و افزایش طلاق» ارایه کرد. وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به سیر قوانین خانواده در صد سال اخیر ایران بیان داشت: از سال 1314 قانون مدون خانواده در ایران را داشتیم که این قانون استوار بر مبنای شریعت بود. البته، باید بگویم که شریعت نظر یک مجتهد است که مجتهد دیگر میتواند آن را ابطال کند و یک امر ثابت نیست. در واقع، شریعت قطعی نیست و خدا مبانیای دارد که ما از آن مبانی برداشت میکنیم.
وی گفت: مهرانگیز دولتشاهی در سال 1348 لایحه حمایت از خانواده را ارایه داد که سال 53 این لایحه تکمیل شد. شیرازه این لایحه و مواد اصلی آن هم عبارت بود از دادن حق طلاق در مواردی به زن، داشتن حق حضانت برای زنان، تعیین سن ازدواج برای دختران 18 و برای پسران 20 سال، تأسیس دادگاه خانواده، محدودکردن چندهمسری و طلاق توافقی. پس از انقلاب و در تاریخ 7 اسفند سال 57 این قانون به دلیل مخالفت با شریعت ملغی شد و ما به قانون سال 1314 بازگشتیم.
وجود 12 میلیون پرونده درباره خانواده و طلاق
اردبیلی افزود: در سال 1391 با ده سال چالش؛ یعنی از سال 81 تا 91 دوباره به همان لایحه حمایت از خانواده سال 48 برگشتیم و با ذکر عنوان عسروحرج، حق طلاق در مواردی به زن بازگشت. در قانون سال 91 به حق حضانت برای زنان هم اشاره شده است، همچنین محدودکردن سن ازدواج دختران هم آمده که البته این سن 13 سال ذکر شده است. محدودکردن چندهمسری به شرط پذیرش دادگاه و طلاق توافقی هم جزو لوایح اخیر است. این رفتار حقوقی و رفت و بازگشت، یک شوک برای جامعه است؛ تاجاییکه اعلام شده است حدود 12 میلیون پرونده درباره خانواده و طلاق داریم.
نگاه غیرکارشناسانه در تدوین قوانین
مدیر مؤسسه خانواده امین در خصوص تضادهای قانونی بیان داشت: نظام جامعه ما در گذشته سنتی و عرفی بود، اما وارد جامعه مدرن شدیم. از سوی دیگر، رفت و برگشتها به قوانین شریعت در کشور و برخی از قوانین که مطابق اسلام نیست، بلکه مطابق با مصلحت تنظیم شده، آسیب قانونی و اجتماعی ایجاد کرده است. اکنون دولت بهعنوان دستگاه اجرایی یک نظام، مکلف بیتکلیف است و مسئولی برای نظام خانواده و ازدواج وجود ندارد، اما همه راجع به آن حرف میزنند. البته، تلاشهایی هم صورت میگیرد، اما بی تکلیف هستند؛ چون قانون این مسئله را پیشبینی نکرده است. از سوی دیگر، حمایتهای غیرلازم و نمادینی مانند وامدادن یا برگزاری جشنهای ازدواج صورت میگیرد؛ درحالیکه باید به مردم راهکار ارایه دهیم. در تدوین قوانین و طرحهای مختلف نیز نگاه غیرکارشناسانهای حاکم است. به دلیل روشننبودن مسایل اجتماعی نیز قانونگذار در تدوین قانون بلاتکلیف است.
واردکردن نفقه، مهریه، اجرتالمثل و نحله در دیون عام، واضحترین خیانت بود
وی ضمن بیان این مطلب که واردکردن نفقه، مهریه، اجرتالمثل و نحله در دیون عام، واضحترین خیانت بود، خاطرنشان کرد: کسی که چک بلامحل میکشد را دستگیر و زندانی میکنند، اما آیا با نفقه، مهریه، اجرتالمثل و نحله هم باید همینگونه برخورد شود؟ قرارگرفتن این موارد جزو دیون عام این بلا را بر سر جامعه آورده است. با قوانین فعلی، زن میتواند به راحتی استشهادیهای به دروغ جمع کند و مرد را به دلیل عدم پرداخت نفقه دستگیر کند. از آن سو، مرد هم میتواند درحالیکه همسر او در یک خانه زندگی میکند، خانه دیگری اجاره کند و دادخواست عدم تمکین بدهد. ابلاغیه هم به خانه دوم میرود و چون زن آنجا نیست، رأی عدم تمکین صادر میشود. با این قوانین، درگیری زن و شوهر که براساس عاطفه در کنار هم هستند، به سمت درگیریهایی شبیه درگیریهای بازار میرود.
830 هزار نفر ورود و خروج به زندان برای مهریه داریم
اردبیلی اظهار داشت: ماده 53 لایحه اخیر حمایت از خانواده میگوید که اگر مرد نفقه همسر، فرزندان یا پدر و مادرش را پرداخت نکند، آنها میتوانند از او شکایت کنند و سه مجازات برای او در نظر گرفته شده است. مجازات اول بازداشت است، مجازات دوم این است که حق طلاق برای زوجه ثبت میشود و مجازات سوم این است که حق برداشت از اموال مرد پیدا میشود. آیا به نظر شما زندگی زن و مردی که مرد بازداشت و اموال او ضبط میشود، سامان پیدا میکند؟ 830 هزار نفر ورود و خروج به زندان برای مهریه داریم که اینها مبلغی علیه ازدواج و زنان میشوند و مردان دیگری که تجربه آنها را میبینند از ازدواج پرهیز میکنند.
طبق آمار قوه قضاییه 2044 نفر به دلیل ندادن مهریه در زندان هستند
رییس کمیته صیانت از نهاد خانواده استانداری تهران گفت: طبق ماده 22 لایحه حمایت از خانواده مهریه تا 110 سکه مشمول دیون و عام و در صورت عدم پرداخت شامل مجازات میشود. ماده 1085 قانون مدنی میگوید زن میتواند تا مهریه نگیرد تمکین ندهد و مرد هم باید مهریه و نفقه را قانوناً بدهد. طبق آمار قوه قضاییه 2044 نفر به دلیل ندادن مهریه در زندان هستند. چرا این اتفاق افتاده است؟
هرم معکوس قوانین در ایران
وی با اشاره به هرم معکوس قوانین در ایران عنوان داشت: در قانونگذاری قاعده در کف قرار میگیرد، اما سیستم قانونگذاری ما هرم معکوس است که باعث اختلافات و سوءاستفاده از مواد قانونی شده است. ابهام قانون، کسر و اضافهکردن قوانین به شکل تجربه ناپخته، وجود گریزگاه در قانون و تدوین غیرماهرانه قانون موجب تنشهای شدید خانوادگی شده است و زنان و مردان در برزخ وظایف و منافع قرار دارند. در حال حاضر مشخص نیست که زنان، کارمند یا شریک زندگی هستند. شریک مفهوم غربی است، اما اسلام میگوید زن کارمند است و مهریه و نفقه میگیرد، اما باید تمکین کند و اجازه خروج ندارد. قانون ابهام دارد. زنان هم جایی که لازم است خود را شریک و جایی که لازم است خود را کارمند میبینند.
مدیرعامل مؤسسه خانواده امین با اشاره به مسئولیت دولت و حاکمیت تصریح کرد: یک زن اول شهروند یک کشور و بعد فرزند پدرش است، اما دولت از مسئولیتهای خود جا خالی میدهد و زن را شهروند نمیداند. زن اگر بداند بعد از طلاق زندگی او نرمال است و بیمه، کار و خانه دارد، نیازی ندارد که شوهر خود را زندانی کند. دولت نمیتواند نقش عرضی داشته باشد، دولت باید در فرهنگ و سیاستگذاری کلی وارد شود و حق ورود به مسایل جزیی را ندارد. دولت باید به صورت کلان کار کند، نه اینکه در جزییات مردم را متوقع کند.
سطح تعهدات حقوقی بین همسران برابر نیست
رییس کمیته صیانت از نهاد خانواده استانداری تهران خاطرنشان کرد: سطح تعهدات حقوقی بین همسران برابر نیست و همه تعهدات مالی برعهده مرد است و زن تنها تعهد اخلافی دارد. درواقع، بیتعهدی در برابر تعهدخواهی کار غلطی است. سطح کیفرهای قضایی هم برابر نیست. مرد اگر نفقه ندهد دستگیر میشود، اما زن برای ترک خانه دستگیر نمیشود. جدایی و طلاق نتیجه همین تضادهاست و قوانین به دلیل ضعفی که دارند، بخش عمدهای از طلاقها را هدایت میکنند.
وی در جمعبندی صحبتهای خود گفت: نبود سازمان متکفل امور خانواده، فقدان قانون کارا و هوشمند، اخذ تعهدات قانونی خارج از توان زوج، کیفرهای نابرابر در تعهدات قانونی، تحمیل عرفی مقدمات ازدواج بر زوجین، فقدان مشاوران و مراکز کارآمد در امر ازدواج و طلاق، فقدان مهارتهای زندگی و سوءاستفاده از قانون، بهادادن به رفتارهای نمادین بدون درست کردن اصول باعث افزایش طلاق شده است و زنان تنها و مردان رها، محصول این اتفاقات هستند. این آسیبها باید از آموزشهای مدرسه و تربیت و انتخاب همسر درست شود.
منبع: مهرخانه
94/5/10 - 15:56 - 2015-8-1 15:56:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تسهیل ازدواج جوانان و حل مشکلات دادگاههای خانواده؛ مطالبه رهبری از دستگاه قضا/۲ بدآموزی، مشکلات فرهنگی و مخت
تسهیل ازدواج جوانان و حل مشکلات دادگاههای خانواده مطالبه رهبری از دستگاه قضا ۲بدآموزی مشکلات فرهنگی و مختومه شدن سریع پروندهها از علل افزایش طلاق هستندیک عضو کمیسیون قضایی مجلس بدآموزی مشکلات فرهنگی و ختم سریع پروندههای خانوادگی در قوه قضاییه را از علل افزایش طلاق در جامعهکمک ۲.۵ میلیونی کمیته امداد به دوقولوها/ درخواست خانواده زندانی
کمک ۲ ۵ میلیونی کمیته امداد به دوقولوها درخواست خانواده زندانی شناسهٔ خبر 2868510 - دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۷ جامعه > قضایی کمیته امداد کشور پس از انتشار گزارش مهر به دوقولوها ۲ ۵ میلیون تومان کمک نقدی اهدا کرد به گزارش خبرنگار مهر پس از انتشار گزارش مهر در مورد وضعیت نا6 میلیون فرد گرسنه در کشور وجود دارد
رحماندوست در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان 6 میلیون فرد گرسنه در کشور وجود دارد عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت 12 میلیون نیازمند در کشور وجود دارد که 6 میلیون نفر از این افراد تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران ری اسلامشهر و شمیرطلاق توافقي هر 15 دقيقه يك خانواده را ميپاشد
طلاق توافقي هر 15 دقيقه يك خانواده را ميپاشد رئيس دادگاههاي عمومي و انقلاب تهران معتقداست طلاق توافقي آنقدر در كلانشهر تهران رشد داشته كه با ۲۷ هزار و ۳۲۰ فقره پرونده در صدر دعاوي مجتمعهاي خانواده شهر تهران در سال ۹۳ قرار گرفته است نویسنده محمدرضا هادیلوتسهیل ازدواج جوانان و حل مشکلات دادگاههای خانواده؛ مطالبه رهبری از دستگاه قضا/۴ رواج طلاق در جامعه ناشی از فر
تسهیل ازدواج جوانان و حل مشکلات دادگاههای خانواده مطالبه رهبری از دستگاه قضا ۴رواج طلاق در جامعه ناشی از فرهنگ ابتذال محور غرب است داوری امری صوری و کلیشهای شده استنایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس هشتم با توصیف داوری در اختلافات خانواده به عنوان امری صوری و کلیشهای گفت رواج طلاق11میلیون حاشیهنشین در کشور وجود دارد/ حاشیهنشینها همیشه حاشیهآفرین هستند
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۵ ۰۸ معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری مهمترین دلیل مهاجرت روستاییان را اشتغال و اقتصاد آنان دانست و گفت اقتصاد مقاومتی برای دولت بسیارمهم است حال آنکه روستاها خاستگاه و پایگاه اقتصاد مقاومتی درکشور هستند دکتر سید ابوالفضل رضوی در گفتوگو بادکتر سید ابوالفضل رضوی: 11میلیون حاشیهنشین در کشور وجود دارد
دکتر سید ابوالفضل رضوی 11میلیون حاشیهنشین در کشور وجود دارد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری مهمترین دلیل مهاجرت روستاییان را اشتغال و اقتصاد آنان دانست و گفت اقتصاد مقاومتی برای دولت بسیارمهم است حال آنکه روستاها خاستگاه و پایگاه اقتصاد مقاومتی درکشور هستند آفطلاق توافقی در قانون و شرع وجود ندارد
طلاق توافقی در قانون و شرع وجود نداردتاریخ انتشار چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۱۸ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تاکید بر اینکه طلاق توافقی در قانون و شرع وجود ندارد از تهیه پیش نویس دستور العمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده با هماهنگی مرکز امور مشاواختصاصی فارس/ نامه سازمان بازرسی به رئیس هیأت تخلفات ریاست جمهوری: مستندات خود درباره پرونده بقایی و خروج پول
اختصاصی فارس نامه سازمان بازرسی به رئیس هیأت تخلفات ریاست جمهوری مستندات خود درباره پرونده بقایی و خروج پول از کشور را به سازمان بازرسی ارائه کنیدسازمان بازرسی کل کشور در نامهای از اشرفی اصفهانی رئیس هیأت بدوی تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری خواست مستندات خود را درباره پرونده بقتسهیل ازدواج جوانان و حل مشکلات دادگاههای خانواده؛ مطالبه رهبری از دستگاه قضا/۱ دادگاه و مشاور نباید به سرعت
تسهیل ازدواج جوانان و حل مشکلات دادگاههای خانواده مطالبه رهبری از دستگاه قضا ۱دادگاه و مشاور نباید به سرعت مجوز طلاق توافقی را صادر کنندعضو کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به طلاق توافقی به عنوان یکی از مشکلات کنونی جامعه گفت رؤسای دادگاهها و مشاوران نباید در مقابل خواسته طلاق تووجود بیش از 7 میلیون مشترک صندوق صدقه در کشور
وجود بیش از 7 میلیون مشترک صندوق صدقه در کشور خبرگزاری پانا معاون توسعه و مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی ره گفت هم اکنون در سطح کشور هفت میلیون و 500 مشترک صندوق صدقات کوچک بزرگ و متوسط وجود دارد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱ مرداد ساعت 21 17 به گزارش خبرگزاری پانا مصطفی خاکساروجود بیش از ۷ میلیون مشترک صندوق صدقه
وجود بیش از ۷ میلیون مشترک صندوق صدقهتاریخ انتشار پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۱۲ معاون توسعه و مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی ره گفت هم اکنون در سطح کشور هفت میلیون و ۵۰۰ مشترک صندوق صدقات کوچک بزرگ و متوسط وجود دارد به گزارش ایسنا منطقه خراسانشمالی مصطفی11میلیون حاشیهنشین در کشور وجود دارد |اخبار ایران و جهان
11میلیون حاشیهنشین در کشور وجود دارد کد خبر ۵۱۸۳۱۱ تاریخ انتشار ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۱ - 20 July 2015 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری مهمترین دلیل مهاجرت روستاییان را اشتغال و اقتصاد آنان دانست و گفت اقتصاد مقاومتی برای دولت بسیارمهم است حال آنکه روستاها خاستگاهتوضیح درباره پرونده اسیدپاشی به زنان بوکانی
توضیح درباره پرونده اسیدپاشی به زنان بوکانی رییس کل دادگستری استان آذربایجان غربی گفت که پرونده اسیدپاشی به بانوان بوکانی در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد خبرگزاری ایسنا رییس کل دادگستری استان آذربایجان غربی گفت که پرونده اسیدپاشی به بانوان بوکانی در مرحله تحقیقات مقدماتی قراتوضیح درباره پرونده مرگ دختر مهابادی
توضیح درباره پرونده مرگ دختر مهابادی حیدری رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با تشریح آخرین وضعیت پرونده مرگ مشکوک دختر جوان در هتل تارا مهاباد گفت متهم این پرونده همچنان در بازداشت به سر میبرد و پرونده تا حصول نتیجه در دادسرا در حال رسیدگی است خبرگزاری میزان حیدری رئیس کلطلاق توافقی در قانون و شرع وجود ندارد |اخبار ایران و جهان
طلاق توافقی در قانون و شرع وجود ندارد معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تاکید بر اینکه طلاق توافقی در قانون و شرع وجود ندارد از تهیه پیش نویس دستور العمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده با هماهنگی مرکز امور مشاوران وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه خبرداد کدرباره پرونده راهآهن و پیکان سکوت میکنم/ هیچ فشاری وجود نداشت
علیرضا صالحی درباره پرونده راهآهن و پیکان سکوت میکنم هیچ فشاری وجود نداشت شناسهٔ خبر 2864783 - جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۱ ورزش > فوتبال ایران رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در واکنش به اینکه آیا با رای این کمیته در خصوص پرونده راهآهن و پیکان حق به حقدار رسیده است گفت-