واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه کردستان و استفاده از ظرفیت ها - ابراهیم محمدحسینی* سفر یک روزه کاروان تدبیر و امید به کردستان اگر چه کوتاه ولی دارای اهداف دراز مدتی است که نیت دولت برای توسعه کردستان علیرغم مشکلات کشور، معلوم شد و درسی برای مسوولان شد تا از ظرفیت ها برای توسعه استان بیشتر استفاده کنند.
مقدمات این سفر که از ماه ها پیش با اعزام معاونان و مشاوران رئیس جمهوری به شهرهای استان شروع شده بود در چهارم مرداده ماه 94به ثمر نشست.
سفری که تمهیدات آن را وزیر کشور در ملاقات با مسوولان ارشد استان و نشست های توسعه مدار معین کرده بود نشست هایی که علاوه بر فعالان سیاسی اجتماعی استان کردستان بلکه فعالان کُرد آذربایجان غربی نیز به دلیل اهمیت چنین نشست هایی، اظهار علاقه و نیاز به برگزاری این نشست ها کرده بودند که بازتاب چنین درخواستی نیز رسانه ای شد.
در این سفر دولت برای توسعه استان به زیرساخت های اساسی توجه کرده و پروژه هایی را به اتمام می رساند که دولت گذشته در سفرهایش آن را مصوب کرده ولی به دلیل عدم تخصیص به سرانجام نرسیده بود که اگر به سابقه تعدادی از این طرح ها نگاه کنیم مشخص خواهد شد برخی از آنها مربوط به سالهای 86 و سفر اول هیات دولت وقت است.
به همین علت است که اعتبارات دولت برای طرح هایی بود که بیشتر عنوان تکمیل طرح داشت از جمله تکمیل راه و بزرگراه، تاسیسات فاضلاب، نیروگاه های برق آبی، بیمارستان، ورزشگاه، زیرساخت های گردشگری و تکمیل واحدهای نیمه صنعتی که رئیس دولت یازدهم هم با قاطعیت اعلام کرد که در سال های 94 و 95 به طور کامل اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
دولت در این سفر با تدبیر عمل کرد و تنها طرح هایی را مطرح کرد که امکان اجرایی شدن آنها وجود داشت، در زمانی که فروش نفت به نصف گذشته رسیده است، کشور از شرایط تحریم ها خارج نشده است و ثمره نتایج مذاکرات هسته ای هم هنوز هویدا نشده است، تصویب اعتباراتی بیش از آنچه مصوب شد منطقی نیست.
به همین خاطر بود که دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به سقز در دیدار عمومی با اقشار مختلف مردم با اشاره به موضوع بالا و در جواب مطالبات 720 میلیارد تومانی نماینده و فرماندار گفت: باید سطح توقعات مدیریت شود زیرا بحث تخصیص و تزریق اعتبارات نیاز به وقت بیشتری دارد.
اما آنچه مسئولان بعد از سفر باید بیشتر پیرامون آن تلاش کنند مواردی است که رئیس جمهوری در دیدارهای عمومی و نشست هایش زیرکانه مطرح کرد: استفاده از پتانسیل های مرز، بازارچه های مرزی استان، صنعت و معدن و گردشگری کردستان به عنوان یکی از راه حل های مشکل اشتغالزایی.
به این موارد می توان افزایش صادرات غیر نفتی از مرزهای سیرانبند و باشماق، بهره گیری از نخبگان جهت مشاغل مختلف، توجه به حقوق شهروندی ، توجه به مشارکت کُردها در ساختار قدرت کشور، توجه بیشتر به وحدت شیعه و سنی به عنوان صراط مستقیم در تحقق اهداف اسلامی، قدر دانستن فضای آرامش و امید و نعمت امنیت در کشور و استان را اضافه کرد.
همچنین مسوولان استان باید فعالیت های اقتصادی را در بخش های مختلف فعال کرده و دقت داشته باشند که کردستان چشم ایران و دیده بان بصیر و بینای این ملت بوده و هست.
مسوولان باید به اقتصاد مقاومتی بیشتر توجه کنند، در برابر رخدادهای غیر مترقبه آمادگی و توان کافی برای جبران خسارت ها پس از وقوع هر حادثه ای داشته باشند.
این سفر کوتاه درس های بزرگی داشت که مرور آنها برای مسئولان ضروری و دارای نکته هایی گران سنگ است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه به سنندج سفر کرد و معاونان، وزرا و مشاوران وی نیز به عنوان نماینده تام الاختیار وی به شهرستانهای استان جهت بررسی مشکلات و دیدار با مردم سفر کردند.
این سفر بیستمین سفر داخلی رئیس جمهوری و هیئت دولت به استانهای کشور بود.
* خبرنگار ایرنا مرکز سنندج
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]