واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرمایه گذار ترک: ایران کشور بسیار امنی برای سرمایه گذاری خارجی است آنکارا – ایرنا – عصمت توتوملو رئیس هیات مدیره و صاحب اصلی شرکت بزرگ سازه ترکیه موسوم به «برگیس» که نزدیک به سه میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری می کند، گفت: ایران کشور بسیار امنی برای سرمایه گذاری خارجی است.
به گزارش ایرنا، وی در حاشیه سفر هیات بلندپایه وزارت راه جمهوری اسلامی ایران به ترکیه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در آنکارا این مطلب را عنوان کرد.
رئیس شرکت برگیتس گفت این شرکت آماده است تجربیات کاری خود در ایران را در اختیار شرکتهای ترکیه بگذارد تا به ایران رفته و از نزدیک با فرصت های بزرگی که در زمینه زیرساخت در ایران وجود دارد، استفاده کنند.
او با تاکید بر اینکه شرکت برگیتس اولین شرکت بزرگ ترکیه ای است که در دوران تحریم به سرمایه گذاری قابل توجهی در ایران اقدام کرده و این نشانه حسن اعتماد قوی از طرف ایران در خصوص امنیت سرمایه گذاری خارجی به رغم حاکم بودن شدید ترین تحریم ها علیه ایران می باشد، گفت: برگیتس دو طرح بزرگ زیر ساختی در ایران را اجرا خواهد کرد.
توتوملو گفت: اولین کلنگ احداث طرح احداث بزرگراه تبریز – مرند – بازرگان در اردیبهشت ماه گذشته با حضور آخوندی وزیر راه جمهوری اسلامی ایران در تبریز بر زمین زده شد و شرکت برگیتس با یک سرمایه گذاری 1.8 میلیارد دلاری این طرح را ظرف پنج سال به اتمام خواهد رساند.
وی با اشاره به اینکه بزرگراه 255 کیلومتری تبریز – مرند – بازرگان به روش ساخت – بهره برداری – انتقال (بی.او.تی) به شرکت متبوع وی واگذار شده است، گفت: سهم برگیتس در این طرح 65 درصد و سهم وزارت راه 35 درصد است و شرکت 18 سال عهده دار نگهداری و تعمیر و بهره برداری این بزرگراه خواهد بود.
توتوملو گفت: همچنین قراردادی را با شهرداری تبریز برای تکمیل طرح قطار شهری تبریز منعقد کرده اند که ارزش این قرارداد 750 میلیون دلار است و باز سهم این شرکت در طرح یاد شده که به صورت بی.او.تی است، 65 درصد و شهرداری 35 درصد خواهد بود.
به گفته وی ساخت متروی شهر تبریز 4 سال به طول انجامیده و به مدت 11 سال توسط این شرکت مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
توتوملو با اشاره اینکه امیر امینی معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه جمهوری اسلامی ایران سه شنبه هفته جاری در راس هیاتی به استانبول سفر کرد، گفت: شرکت برگیس در این سفر زمینه بازدید هیات ایرانی از عملیات اجرایی دو طرح بزرگ احداث پل سوم روی تنگه بسفر و تونل اورسیا که از زیر تنگه عبور می کند را فراهم کرد که مورد توجه امینی و هیات همراه قرار گرفت.
او گفت: هر دو طرح که افزون بر 7 میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد از جمله طرحهای کلان زیرساختی ترکیه می باشد که مسوولان طرح با استقبال از حضور هیات ایرانی اطلاعاتی را در اختیار امینی گذاشته و به سووالات وی در خصوص ماهیت طرحها، فرایند اجرایی و شیوه واگذاری آن به بخش خصوصی پاسخ دادند.
رئیس شرکت برگیس با اشاره به اینکه هر دو طرح عظیم به روش ساخت – بهره برداری – انتقال به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: حدود 50 درصد پل سوم روی تنگه بسفر و 80 درصد حفاری تونل اورسیا به پایان رسیده است.
وی افزود: هیات ایرانی در سفر خود به استانبول در همایش بین المللی حمل و نقل جنوب دریای خزر نیز شرکت و امنینی در خصوص فرصت های سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ایران در این همایش سخنرانی کرد.
عصمت توتوملو گفت: هیات ایرانی سپس به آنکارا آمد و ضمن حضور در ساختمان مرکزی شرکت در خصوص فعالیتها و طرحهای اجرا شده و در دست اجرای شرکت آگاهی یافت و سپس از یکی از طرحهای در دست اجرای برگیتس در منطقه کارامان واقع در شرق قونیه بازدید به عمل آورد.
در سفر یک روزه امیری به آنکارا همچنین نشستی با هماهنگی شرکت برگیتس در هتل مریت آنکارا با مشارکت اعضای هیات مدیره اتحادیه پیمانکاران ترکیه و سندیکای کارفرمایان فعال در ساختمان سازی و راه سازی ترکیه شرکت نمود.
امینی در این نشست بر لزوم همکاری بیشتر بین شرکتهای ایرانی و ترکیه ای و سرمایه گذاریهای مشترک آنها و علاقمندی ایران به استفاده از تجارب شرکتهای ترک تاکید و خواهان فعال شدن هر چه بیشتر شرکتهای ترکیه در ایران شد.
عصمت توتوملو گفت: قرار است به زودی جلسه ای برای معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه زیرساختی ایران در آنکارا برگزار شود.
امینی پیشتر در همایش با کارآفرینان ترکیه ای در آنکارا با اشاره به مشترکات عمیق تاریخی، فرهنگی دو کشور، این روابط را زیرساخت بسیار مهمی برای توسعه و تعمیق همه جانبه روابط دو کشور به ویژه در حوزه خدمات مهندسی و زیرساختی ایران و ترکیه ارزیابی کرده و بر لزوم شناسایی ظرفیتها و به حرکت در آوردن این ظرفیتها و استفاده از توان فنی دو کشور در اجرای طرحهای بزرگ زیرساختی تاکید کرده بود.
او با تشریح طرح 16 هزار کیلومتری احداث شبکه بزرگراهی ایران برای اتصال پایانه های مرزی جمهوری اسلامی ایران با همسایگان گفت: هدف از این پروژه ها ارتباط مرز به مرز با هفت کشور همسایه است. ایران 25 مرز با کشورهای همسایه دارد که این شبکه را به شکلی توسعه هواهد داد که دسترسی بین مرزها آسان شده و شمال و جنوب و شرق و غرب کشور برای توسعه همکاریها و استفاده کشورهای همسایه در عبور ترانزیتی آن آسان، سریع و کم هزینه شود.
امینی گفته بود: پروژه 16 هزار کیلومتری احداث شبکه بزرگراهی بین پایانه های مرزی جمهوری اسلامی ایران براساس اشتراکات منطقه ای به نحوی طراحی شده است که با تامین دسترسی آسان و صرفه جویی در زمان و هزینه های حمل و نقل، بخش حمل و نقل را که اصل جدا ناپذیر بازرگانی بین المللی است، اقتصادی کرده و بدین وسیله به توسعه دامنه اشتراکات و همکاریهای منطقه ای که سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران می باشد، کمک شایان توجهی کرده باشد.
امینی و هیات همراه دیشب/چهارشنبه/ آنکارا را به قصد تهران ترک کردند.
خاورم/2011**1144
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]