واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
سرمایهگذاری خارجی باید ایران را از مونتاژکاری خارج کند/ 3 معیار دولت برای پذیرش خارجیها
نباید همچون گذشته فرش قرمزی برای ورود این هیئت ها پهن شود و لازم است معیارها و اهدافی که به نفع بازار و اقتصاد ایران است در راس امور قرار گیرد تا همچون گذشته ایران فقط به عنوان کشوری مونتاژکار شناخته نشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان سرمایه گذاری خارجی موضوعی است که پس از دستیابی به جمع بندی مذاکرات هسته ای در راس توجهات قرار گرفته است به گونه ای که کارشناسان و مسئولان بخش های مختلف اقتصادی بر تغییر در نوع رفتار با هیئت های خارجی سرمایه گذار تاکید می کنند.
از نظر آنها نباید همچون گذشته فرش قرمزی برای ورود این هیئت ها پهن شود و لازم است معیارها و اهدافی که به نفع بازار و اقتصاد ایران است در راس امور قرار گیرد تا همچون گذشته ایران فقط به عنوان کشوری مونتاژکار شناخته نشود بلکه با استفاده از سرمایه های خارجی تولید را از حاشیه خارج و به متن اقتصاد هدایت کند.
همچنین با توجه به اینکه بازار 80 میلیونی ایران یکی از مطلوب ترین بازارها در جهان محسوب می شود و از طریق آن می توان به بازارهای مجاور در منطقه نیز ورود پیدا کرد حضور شرکت های نامدار خارجی در ایران فواید دوجانبه خواهد داشت البته در صورتی که دو طرف با تکریم به اهداف ترسیم شده جهت اقدام مشترک در سرمایه گذاری وفادار باشند.
البته در این بین این موضوع نباید فراموش شود که در زمان تحریم برخی از کشورهایی که با شرکت های ایرانی قرارداد داشتند به تبعیت از تحریم پرداخته و کشور را در شرایط تقریبا سخت رها کردند، اگرچه برای ترک ایران فشارهای وارده از سوی تحریم کنندگان را عنوان می کردند اما قطعا می توانستند به نحو مطلوب تری روابط خود را با ایران محدود کنند.
از این رو باید نحوه برخورد با این شرکت ها و اولویت های متولیان اقتصاد کشور برای بهره مندی از حضور آنها با اتکا بر منطق اقتصادی و کار کارشناسی ترسیم شود.
بر این اساس؛ سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفته است: ما از پذیرش شرکتها سه هدف را دنبال میکنیم که استفاده از منابع مالی، سطح تکنولوژی که به کشور انتقال میدهند و ایجاد بازارهای جدید برای صادرات محصولات تولیدی در کشور.
به گفته نوبخت، دولت به دنبال مدیریت سرمایهگذاریهای خارجی و اولویت بندی آنها در داخل کشور است.
وی همچنین در خصوص کشورهایی که در زمانهای مختلف نسبت به ایران بدعهدی های زیادی داشتند گفته است: نمیتوان هر کشوری مانند فرانسه و آمریکا را بنا به دلایلی از لیست شرکای تجاری خود کنار بگذاریم،بلکه صنایع هوایی دنیا در دست این دو کشور است.
این اظهارنظر منطقی است اما باید نحوه رفتار با این کشورها که در گذشته نسبت به تعهدات خود در قبال ایرن بدعهدی داشته اند دقیق تر از سایر کشورها باشد تا مجدد مصائبی که ایران از عدم رفتار حرفه ای آنان در روابط بین الملل چشید تکرار نشود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
فرصت سرمایه گذاری ٦,٦ میلیارد یورویی در بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران
دو روی سکه فرصت و تهدید دوران پساتحریم/ سرمایهگذاری خارجی منجی اقتصاد ایران؟
تحریمهای اقتصادی اروپا را بیشتر آزار داد/ بزرگترین جهش نفتی و گازی به ارزش 185 میلیارد دلار
دوربرگردان صنعت پتروشیمی در سایه نبود مدیریت/ جاده دو طرفه این صنعت با لغو تحریمها
۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]