واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضوکمیسیون اقتصادی مجلس: اقدام دولت در کاهش تورم بسیار ارزنده است کرمان - ایرنا - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام دولت در کاهش تورم بسیار ارزنده بوده است و ما باید به سمت کاهش نرخ سود سپرده ها حرکت کنیم.
به گزارش ایرنا محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در همایش بزرگداشت روز صنعت، معدن و صنایع کوچک و تجلیل از صنعتگران و معدن کاران برتر استان کرمان افزود: متاسفانه حجم عمده نقدینگی در اقتصاد کشور در بازار غیر متشکلی است که بانک مرکزی بر روی آن نظارت ندارد.
وی ادامه داد:البته در چند ماه اخیر ساماندهی این بازار غیر متشکل در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حدود هفت هزار موسسه و صندوق در سطح کشور تحت نظر بانک مرکزی نیستند گفت: متاسفانه دانه درشت ها احساس می کنند برخوردی با آنها صورت نمی گیرد و مجلس به صورت کامل از اقدامات بانک مرکزی برای کنترل و نظارت حمایت می کند.
وی بیان کرد: شاه بیت تصمیمات اقتصادی که در حال انجام است شفافیت در اقتصاد کشور می باشد و در غیر اینصورت نمی توان در مسیر رسیدن به توانمندی، بهره وری و موارد دیگر قدم برداشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: 80 درصد از مجموعه فعالیت های اقتصادی در بنگاه های اقتصادی کشور صورت می گیرد که اقتصاد شفاف نیست یا امکان دسترسی به آنها وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته در مجلس شورای اسلامی قانونی نوشته شد که بر اساس آن الزام افشای اطلاعات اقتصادی به منظور افزایش کارایی و بهره وری در اقتصاد کشور فراهم شود.
پورابراهیمی بیان کرد: این قانون بعد از یک سال و نیم پیگیری در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و از بزرگترین اسناد افتخار این دوره مجلس برای شفاف سازی اطلاعات اقتصادی بود که با هجمه های زیادی هم روبرو شد.
وی گفت: شرکت ها و بنگاه های اقتصادی متعلق به اشخاص حقوقی، موسسات و نهادهای دولتی، تمامی شرکت های وابسته به نهادهای نظامی و انتظامی کشور، سازمان ها و موسسات خیریه در کشور، نهادها و سازمان های وقفی و اماکن متبرکه، همه صندوق های بازنشستگی اعم از کشوری و لشکری، نهادهای تحت رهبر معظم انقلاب و موارد دیگر باید شفافیت اقتصاد داشته باشند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: حدود 40 هزار خیریه در کشور وجود دارد که حتی یکی از آنها شفافیت اقتصادی ندارند و باید صورت های مالی خود را ارایه کنند.
وی گفت: بخش عمده ای از وضعیت ما مربوط به داخل و سهم اندکی از آن مربوط به تحریم هاست و سالانه بین 20 تا 25 میلیارد دلار ارزش کالاهای قاچاق در ایران است که از فروش نفت هم بیشتر می شود و با این شرایط کدام تولید کننده می تواند فعالیت کند.
پورابراهیمی افزود: چالش اصلی امروز در اقتصاد موضوع تامین مالی است که در بحث منابع و هم در نرخ منابع مشکل داریم و تامین مالی طرح ها کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: بر اساس بررسی ها و پرسش نامه ها، فعالان بخش صنعت اعلام کردند بزرگترین چالش تامین مالی در اقتصاد کشور است.
وی گفت: بر اساس محاسبات انجام شده اکنون دولت نزدیک به 280 هزار میلیارد تومان به بخش های مختلف بدهی دارد و فقط 90 هزار میلیارد تومان بدهکار شبکه بانکی می باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: سال 93 حدود 360 هزار میلیارد تومان کل تامین مالی در اقتصاد بوده است که متاسفانه از این مقدار 70 درصد وام های قبلی می باشد و براساس محاسبات 20 درصد سرمایه در گردش ها و فقط 10 درصد تامین مالی است.
وی تاکید کرد: یکی از ظرفیت هایی که می توان با رفع تحریم ها انجام داد این است که بتوانیم سرمایه بانک ها را افزایش دهیم.
در این آیین از 17 واحد در بخش های صنعت و معدن استان کرمان و دو پیشکسوت این حوزه تجلیل شد.
7439/3028/ 6075
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]