واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضوکمیسیون اقتصادی مجلس:دولت عملکردمناسبی درکنترل رشدنقدینگی داشته است تهران - ایرنا - نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: از آنجا که دولت عملکرد مناسبی در کنترل رشد نقدینگی داشته باید به این مهم استمرار بخشد.
ایرج ندیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر دلایل رشد حجم نقدینگی در اقتصاد کشور، افزود: افزایش سطح نقدینگی در جامعه دلایل متعددی دارد که از جمله مهمترین آنها می توان به استقراض دولت از حساب بانک مرکزی، سیاست های پولی انبساطی، کسری بودجه دولت، تزریق درآمدهای نفتی به جامعه، افزایش نقدینگی از سوی بانک مرکزی، اعتبارات و پرداخت های بانک مرکزی و کنترل نکردن نرخ ارز اشاره کرد.
وی گفت: کنترل این شاخص اقتصادی از وظایف بانک مرکزی است که متناسب با سیاست های اقتصادی کشور انجام می شود و عدم کنترل صحیح آن به طرق مختلف می تواند منجر به جاری شدن سیل نقدینگی شود که تبعات و هزینه های زیادی را برای اقتصاد کشور در پی خواهد داشت.
ندیمی افزود: تاثیر این فاکتور در اقتصاد همچون تیغ دو لبه است که اگر به درستی مدیریت شود تبدیل به فرصت شده و در غیر این صورت به تهدید تبدیل می شود.
وی خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم شاهد بوده و هستیم که کنترل خوبی بر حجم نقدینگی صورت گرفته و رشد آن کنترل شده و کاهش داشته است و امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.
** نقدینگی به سمت تولید و صنعت هدایت شود
ابراهیم نکو دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه به ایرنا، گفت: افزایش حجم نقدینگی در جامعه علل و عوامل مختلفی دارد، اما علتی که تاکنون از نظرها دور مانده و کمتر به آن پرداخته شده، مذاکرات هسته ای است.
وی بیان داشت: طولانی شدن روند مذاکرات هسته ای ایران با گروه موسوم به 1+5 موجب شد تا اقدام برخی دستگاه ها و مسئولان که در حوزه کاهش نقدینگی عمل می کردند، به سمت و سوی دیگری منعطف شود و شاهد افزایش این شاخص اقتصادی باشیم.
نکو گفت: به رغم زحماتی که دولت یازدهم در جهت معکوس کردن روند تورم متحمل شده، افزایش حجم نقدینگی می تواند به مرور افزایش سطح عمومی کالاها و خدمات را به همراه داشته باشد و مقوله تولید را با چالش های اساسی مواجه کند.
وی هشدار داد: عدم کنترل نقدینگی های سرگردان مردم و هدایت نکردن آن به سمت تولید، در نهایت می تواند به شکل گیری بازار های غیرقانونی، تورم زا و کاذب منجر شود که استمرار در بی نظمی اقتصاد را به دنبال خواهد داشت.
نماینده رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید با استفاده از اصول فنی و ابزارهای اقتصادی، این نقدینگی سرگردان را به سمت تولید و صنعت هدایت کند تا اقتصاد را رونق داده و به توسعه و اشتغالزایی کمک کند.
** ضعف مدیریتی در دولت های نهم و دهم/ دیوار بی اعتمادی مردم به دولت باید شکسته شود
وی ادامه داد: متاسفانه دولت قبل به دلایل مختلف از جمله ضعف مدیریت، یک بیماری را در اقتصاد کشور حاکم کرد که با وجود نرخ رشد منفی اقتصادی و تورم بالا، به تعادل رسانیدن آن زمانبر خواهد بود.
نکو با بیان اینکه تورم و وضعیت نابسامان اقتصادی کنونی کشور بیشتر به عملکرد دولت قبل برمی گردد، افزود: البته زحمات دولت تدبیر و امید در این زمینه شایان تقدیر است که شاهد بودیم با در پیش گرفتن سیاست های مختلف، رشد افسارگسیخته نقدینگی متوقف و مهار شده است.
وی بیان کرد: در گذشته شاهد بودیم به دلیل برخی اقدامات و تصمیمات غیرعقلایی و آنی دولت، مردم با ترس و لرز و نااطمینانی به آنها نگاه می کردند که در نهایت به بلوکه شدن پول ها و افزایش نقدینگی در دست مردم انجامید و یا حداکثر آنها را در مشاغل کاذب و غیرمولد به کار بستند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: متاسفانه این جو بی اعتمادی کماکان در جامعه و در بین مردم وجود دارد و یکی از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید باید شکستن این دیوار بی اعتمادی باشد.
گفتنی است؛ مطابق آمارها نقدینگی موجود در سطح جامعه به 700هزار و 622 میلیارد تومان رسیده است. میزان نقدینگی از زمان آغاز به کار دولت روحانی 300 هزار میلیارد تومان بیشتر شده است.
اقتصام (4)3065**1558
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]