واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حجت الاسلام محمدیان: کارگروهی و کارگاهی برنامه جدید درسی دانش آموزان است تهران - ایرنا - رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: برنامه های جدید درسی و آموزشی دانش آموزان برکارگروهی و کارگاهی تدوین و ارایه شده است.
![کارگروهی و کارگاهی برنامه جدید درسی دانش آموزان است](http://img7.irna.ir/1394/13940508/81700919/81700919-70063709.jpg)
به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا ، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان با بیان اینکه در این راستا کار معلمان راهبری آموزشی و تربیتی است ، بر ضرورت اصلاح فرایندهای یاددهی- یادگیری با جهت گیری مشارکتی و تعاملی کردن آموزش همراه با توسعه خلاقیت و نوآوری بر مبنای پژوهش و تحقیق ، تاکید کرد.
وی ادامه داد: درس هایی همانند تفکر و سبک زندگی ، کار و فناوری ، مطالعات اجتماعی از جمله نمونه هایی هستند که در سالهای اخیر مورد استقبال معلمان ، دانش آموزان و خانواده های آنان قرار گرفته است.
محمدیان افزود: ایجاد فرصت گفت و گو برای دانش آموزان در فرایند آموزش نقد و بررسی میدان تمرینی برای ارتقاء ضریب تحمل و بردباری و به گزینی برای سازگاری عمومی است.
وی افزود: در برنامه جدید زبان و ادبیات فارسی علاوه بر مهارتهای چهارگانه خواندن، نوشتن، گوش دادن و سخن گفتن، برمفاهمه زبانی تاکید می شود تا دانش آموزان از قضاوتهای شتابزده و سطحی و توقف در ظاهر زبان الفاظ اجتناب کنند و با تامل و اندیشه علاوه بر مفاهیم نهفته در واژگان و جملات ، آنان را نیز با امکان تاویل های متعدد دریافت کنند.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اضافه کرد: این کار در شروع برنامه، کاری سخت و دشوار است. اما امید است با آموزش های لازم معلمان و درک و حوصله خانواده ها ، دانش آموزان را با این روش بتوان علاوه بر اهداف اولیه حوزه یادگیری زبان و ادبیات ، با کارکردهای ثانوی و اهداف پنهان آموزش های زبانی مانند تفکر و اندیشه و به عبارت دیگر" فلسفیدن" آشنا کرد.
محمدیان با تاکید بر ضرورت "فلسفه برای کودکان" از مراکز پژوهش، اساتید و معلمان با تجربه درخواست همکاری برای توسعه این رویکرد در برنامه های درسی کرد و ادامه داد: متون آموزشی نشانگر نصاب علمی و آموزشی کشور است و باید در آن تراز علمی در سطح ملی حفظ و قابل رقابت با متون آموزشی در سطح منطقه ای و بین المللی باشد.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان باید در سطح منطقه و بین الملل با شرکت در مسابقات جهانی مانند المپیادها و یا آزمون های بین المللی مانند تیمز و پرلز به اهداف تعیین شده در چشم انداز بیست ساله کشور دست یابند.
محمدیان ضمن تاکید بر نیازهای بومی و استانی با توجه به فرهنگ قومیت های ایرانی، بر بستر سازی آن ها در آموزش های فنی و مهارتی و همچنین حوزه های فرهنگی مانند دروس استان شناسی و ادبیات اضافه کرد: در سند برنامه درسی ملی 10 تا 20 درصد محتوای کتب ، برای تولید برنامه توسط معلمان در مدرسه پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: لازمه این کار تربیت مولفان آموزشی از میان معلمان به ویژه معلمان مجرب در سطح ملی است که امسال انتشارات مدرسه با راه اندازی باشگاه معلمان مولف ، این مهم را پیگیری می کند.
به گزارش روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از عرضه بسته آموزشی " برفراز آسمان" همراه با کتب درسی پنجم و نهم خبر داد و اضافه کرد: ایفای نقش این نهاد فرهنگی و آموزشی در حوزه وظایف عمومی دولت چشمگیر و قابل توجه است.
محمدیان اظهارکرد: همکاری های مشترک آموزش و پرورش در ارتقا و توسعه سواد زیست محیطی و نهادینه سازی رفتارهای حفاظتی و مراقبتی دانش آموزان از محیط زیست و یا ارتقاء دانش آنان در زمینه بهداشت و سلامت و گسترش فرهنگ خود مراقبتی بهداشتی بسیار موثر بوده است.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: متون و محتوای آموزشی با رویکرد " آموزش برای بهتر زیستن" و "آموزش برای با هم زندگی کردن" توانسته بر توسعه زندگی ایرانی - اسلامی موثر باشد و اثربخشی آموزش برای زندگی را ارتقاء بخشد.
وی همچنین به تولید محتواهای آموزشی پایه پنجم و نهم اشاره و افزود: امسال کتابهای درسی همراه با بسته های آموزشی تحت عنوان " برفراز آسمان " برای دانش آموزان، معلمان و اولیاء مدارس عرضه می شود.
فرآهنگ **1417** 1418
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]