واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قیمت توافقی خرید خرما در خوزستان 14 هزار و 200ریال تعیین شد اهواز- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی اهواز گفت: قیمت توافقی خرید هر کیلو گرم خرمای خوزستان در امسال از سوی مسوولان محلی 14هزار و 200 ریال تعیین و به تولید کنندگان اعلام شده است.
به گزارش ایرنا شهلا عموری شامگاه سه شنبه در جلسه نخستین میز تخصصی خرما در اتاق بازرگانی اهواز اظهار کرد: خوزستان یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی است و خرما یکی از مهمترین محصولات این استان است که در امنیت غذایی، اقتصادی، ایجاد اشتغال و صادرات و ارز آوری نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینکه خرمای خوزستان به 17 کشور جهان از جمله انگلیس، کانادا، مالزی، اندونزی، تاجیکستان، اوکراین، روسیه و آلمان صادر می شود، افزود: پارسال 64 هزار و 800 تن خرمای خوزستان به ارزش بیش از 84 میلیون دلار به خارج صادر شد.
وی گفت:در سه ماه نخست امسال نیز 22 هزار و 200 تن خرما به ارزش هشت میلیون و 600 هزار دلار به خارج صادر شد.
عموری مهمترین اقلام خرمای تولید شده خوزستان را استعمران، زاهدی، برحی، کبکاب بریم، گنطار و خضراوی دانست و افزود: 60 درصد خرمای تولیدی در خوزستان از نوع استعمران است.
رییس اتاق بازرگانی اهواز ادامه داد: 60 واحد فعال درجه بندی و بسته بندی خرما با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم 25 هزار نفر در خوزستان وجود دارد که در بخش صنایع فراوری و تبدیلی استان تنها دو واحد برای تولید محصولات شکلات و شیره خرما وجود دارد و این کافی نیست.
وی در خصوص صادرات خرما و تحولات اخیر اثرگذار بر این محصول بیان کرد: تجار خرمای خوزستان پیش بینی می کردند نرخ توافقی مطابق سنوات گذشته بین 20 تا 30 درصد بالاتر از نرخ تضمینی توسط مسوولان محلی تعیین می شود و از سوی دیگر با بهبود نسبی قیمت های جهانی و مابه التفاوت نرخ دلار و ریال، امکان فعالیت تجاری برای آن فراهم می شود، اما شرایط به گونه ای کاملا متفاوت رقم خورد.
عموری افزود: همچنین هزینه جاری مانند دستمزد، انرژی آب و برق، مقوا و کارتن، سموم ضدعفونی و هزینه کشتی های کانتینری به دلیل تحریم های کشتیرانی به قدری افزایش یافتند که بخشی از بازار سنتی خرمای استعمران مانند اروپا و کانادا و استرالیا را نیز از دست دادیم.
رییس اتاق بازرگانی اهواز ادامه داد: افزایش تولید جهانی خرما و صدور بیشتر آن عاملی شد که تغییری در بهبود قیمت های جهانی ایجاد نشود و ثبات نسبی نرخ ارز در داخل کشور نیز موجب شد که پیش بینی آنها برای تامین بخشی از هزینه هایشان از محل تفاوت نرخ ارز نیز تحقق نیابد.
عموری گفت: در سال 92 تجار حدود 70 هزار تن خرما از تولید کنندگان خریداری کردند، صادر کنندگان در عمل نتوانستند بخشی از خرما را به فروش برسانند و حدود 10 هزار تن خرما در انبار کارگاه داران تا شهریور 93 باقی مانده بود که این میزان خرمای نفروخته شده، مشکلات بسیاری از جمله ورشکستگی بخشی از کارگاه داران و نپرداختن وجه خرما به بخشی از تولیدکنندگان، اختلاط خرمای باقی مانده با خرمای جدید را در پی داشت.
وی با بیان اینکه تبلیغ این محصول می تواند در میزان صادرات آن بسیار موثر باشد، یادآور شد: حمایت از حضور بنگاه های صادراتی در بازارهای هدف، اعزام هیات تجاری، تخصصی به کشورهای پیشرو در صادرات خرما، حمایت از طرح های ارتقای کیفیت بسته بندی محصول مطابق درخواست مشتری، جلب سرمایه گذار بخش خصوصی، تداوم مشارکت بخش خصوصی، ایجاد انبار و سردخانه و تقویت و تجهیز سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل می تواند در این خصوص تاثیرگذار باشد.
میزان صادرات خرمای خوزستان در سال 92، 57 هزار و 385 تن به ارزش 64 میلیون دلار و پارسال 64 هزار و 800تن به میزان 84 میلیون دلار بوده است.
6037/7148
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]