واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معماری اسلامی در مساجد جدید بیجار مورد بی توجهی قرار می گیرد سنندج - ایرنا- امام جمعه بیجار گفت: معماری اسلامی از بار معنویت خاصی برخوردار است که متاسفانه در ساخت مساجد جدید، مدارس و دانشگاه ها، مورد بی توجهی قرار دارد.
حجت الاسلام علی مرادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان ویژگی های خاص و بار معنوی معماری اسلامی اظهار کرد: باید اماکن مذهبی، مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمیه و خیلی از ادارات و نهادهای دولتی در ساخت ساختمان های جدید به آن توجه جدی نمایند.
وی ادامه داد: علاوه بر اماکن دولتی، عمومی یا مذهبی، مهندسین ناظر ساختمان های مردم نیز باید نسبت به رعایت این موضوع به عنوان یک مروج معماری اسلامی اقدام نمایند تا چهره شهرها و روستاها نیز به مرور زمان، سبک معماری اسلامی و معنوی خود را پیدا کند.
مرادی افزود: فرهنگ و سبک زندگی اسلامی دارای مصادیق زیادی است که یکی ازآنها معماری اسلامی است و در نظم و انضباط شهری و رعایت میراث ایران اسلامی می تواند تجلی و ظهور پیدا کند.
به گفته امام جمعه بیجار اگر به تاریخ گذشته نه چندان دور ممالک اسلامی نگاهی داشته باشیم، بسیاری از اماکن و منازل دارای یکی از مصادیق معماری اسلامی بودند و این موضوع از یک صبغه تاریخی، فرهنگی و اجتماعی قوی برخوردار است.
او از تغییرات بسیار زیاد در سال های اخیر درعدم توجه به معماری اسلامی بویژه در ساخت مساجد ابراز ناخرسندی کرد و گفت: متولیان امور شهرسازی و زیبایی شهر، از معماری اسلامی بی خبرند و یا ناظران و مهندسین، توجیه نیستند که چگونه ممکن است مسجدی که محل عبادت و ترویج دین و فرهنگ اسلامی است، هیچ نشانه و مصداق ظاهری از معماری و فرهنگی اسلامی در آن رعایت نشده باشد.
حجت الاسلام مرادی به ساخت مسجد جدید حضرت امام جواد(ع) و مسجد در حال ساخت حضرت امام سجاد(ع) اشاره نمود و اظهار کرد: در ساخت این دو مسجد جدید هیچ معماری اسلامی و مصادیق فرهنگ اسلامی رعایت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: مسجد باید از فاصله بسیار دور، برتری و نماد اسلامی و دینی خود را نسبت به دیگر اماکن نشان دهد و حتی نباید منازل همسایه مسجد طوری ساخته شوند که به ظاهر مسجد آسیبی برساند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بیجار به ساخت بازار و محل کسب و کار مردم در قدیم اشاره کرد و گفت: معماران و مهندسین متدین در گذشته حتی برای ساخت بازار و محل تجارت مردم به رعایت ظواهر اسلامی توجه داشتند، ولی متاسفانه امروز این موضوع حتی در ساخت مدارس و مساجد نیز در حال فراموشی و بی توجهی است.
رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان بیجار از همه مدیرانی که در امر ساخت و ساز مدارس و بویژه مساجد دخیل هستند، خواست در اسرع وقت و تا بیشتر از این هزینه های اضافی ایجاد نشود به رعایت معماری اسلامی و ظواهر فرهنگ اسلامی اقدام نمایند.
مرادی به محل تامین هزینه ساخت اغلب مساجد توسط خیرین متدین و مذهبی پرداخت و گفت: تبلیغ دین و سبک زندگی اسلامی با هر روشی که بتواند حس معنوی و دینی مردم را تقویت کند و بار اسلامی به محلات و شهرها بدهد خوب است و نباید مسجدی ساخته شود، که تفکیک آن از دیوار همسایه از روی بلندگوی پشت بام آن باشد.
وی مناره و گنبد در معماری اسلامی را نشانه دو دست و سر مومن و عابد بدرگاه خدا دانست و افزود: در مساجد جدید هیچ پیش بینی برای ساخت گنبد و مناره نشده است در حالی که اینها از الزامات ساخت مسجد است.
مرادی به منازل، بازار، اماکن تاریخی و آثار معماری گذشتگان در شهرستان بیجار اشاره نمود و خاطرنشان کرد: این شهرستان که به عنوان قم کردستان از آن یاد می شود، دارای یک صبغه فرهنگ غنی اسلامی و دینی با ساختمان های با نماد معماری اسلامی بوده که بخشی از آنها هنوز پا برجا است.
وی افزود: در سال های اخیر فاصله بسیار زیادی با این موضوع و معماری گذشته ایجاد شده است تا جایی که امروز به مساجد و مدارس جدید نیز سرایت کرده است.
امام جمعه بیجار از متولیان امور شهرسازی و زیباسازی خواست به حفظ داشته ها تاریخی، اسلامی و توسعه معماری اسلامی و ظواهر فرهنگ ناب اسلام که ازعقبه تاریخی بسیار قوی برخوردار است توجه جدی نمایند و حتی نسبت به اصلاح نقشه ساخت مسجد امام سجاد(ع) و تغییرات و اجرای معماری اسلامی لازم در فضای فیزیکی مسجد امام جواد(ع) اقدام نمایند.
حجت الاسلام مرادی تاکید کرد: در تمام دنیا تلاش بر این است با میراث معاصر و با استفاده از دانش بین المللی، محل زندگی خود را توسعه دهند و از تاریخچه و پیشینه مذهبی، دینی، اعتقادی مردم آن منطقه فاصله نگیرند تا به عنوان عقبه تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و میراثی قابل افتخار برای آیندگان باقی بماند.
امام جمعه بیجار عنوان کرد: با روندی که در پیش رو است کدام آثار، بنای فاخر معماری اسلامی، پیشینه تاریخی، مذهبی و فرهنگ اسلامی را به عنوان میراثی که نشانه تاریخ درخشان گذشته شهر و کشورمان که در دنیا بی نظیر بوده است می خواهیم به عنوان میراث گرانبها به آیندگان تحویل دهیم.
شهرستان بیجار در شرق استان کردستان واقع شده است.ک/4
7350/6108
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]