واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آتش شبکه های اجتماعی بر بنیان خانواده، تیتر یک جام جم تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در شماره روز چهارشنبه هفتم مرداد در توضیح تیتر یک نوشت: لطفا انگشت اتهام تان را از روی مشکلات اقتصادی، اختلاف سلیقه، تجمل گرایی، بیکاری، اعتیاد، دخالت خانواده ها و دیگر عوامل موثر در وقوع طلاق در کشورمان بردارید؛ حالا دور، دور شبکه های مجازی است. تلگرام، وایبر، واتس آپ، فیسبوک، اینستاگرام و دیگر شبکه های دوست محور از همان وقتی که به پای ثابت جمع های خانوادگی و دوستانه تبدیل شدند، حضورشان را سفت و سخت به بنیان خانواده ها تحمیل کردند.
این روزنامه با بازتاب موضوع ادبیات کودک ما حرف اول منطقه را می زند، آورد: هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده برای سومین بار از سوی شورای کتاب کودک به عنوان نامزد ایران در جایزه آسترید لیندگرن انتخاب شده است؛ جایزه ای که از آن به عنوان گران ترین جایزه ادبیات کودک در جهان یاد شده و همه ساله در سوئد برگزیده اش معرفی می شود. وی در گفت و گو با جام جم در پاسخ به این سوال که وقتی قرار باشد هر سال نامزدهایی را برای این جایزه معرفی کنیم و کسی از کشورمان این جایزه را نبرد، چه فایده ای دارد؟ گفت: باید این را در نظر گرفت که همین نامزد شدن نویسندگان و تصویرگران ایرانی هم ارزشمند است. ادبیات کودک و نوجوان ما در منطقه حرف اول را می زند و این کم نیست. از طرفی پشت پرده همین معرفی نامزدها هم تلاش زیادی صورت می گیرد. می دانید شورای کتاب کودک که هر ساله نامزدهایی را از ایران در بخش نویسندگی و تصویرگری معرفی می کند، چه هزینه هایی را متقبل می شود؟ با هزینه های گران پستی این روزها، همکاران شورا مکاتبات زیادی انجام می دهند. یک تیم 20 نفره جمع می شوند و کارهای نویسندگان کودک را می خوانند و خلاصه می کنند. به همراه آن رزومه نویسنده را ترجمه کرده و برای جایزه ارسال می کنند. پس درست نیست بگوییم چه فایده ای دارد، چون همکاران شورا تلاش زیادی می کنند، اما به نظر من بیشترین مشکلی که ادبیات کودک ما دارد، مساله زبان است. ما به زبانی صحبت نمی کنیم که در جهان خیلی برد داشته باشد. باید آثار ما ترجمه و شرایطی فراهم شود که خارجی ها آثار ما را بخوانند.
روزنامه جام جم با انتشار خبر 38 میلیارد تومان پـر!، نوشت: در شرایطی که قرار بود مبلغ 62 میلیارد تومان در فصل چهاردهم لیگ برتر فوتبال و در سال اول قرارداد تبلیغات دور زمین، عاید سازمان لیگ به منظور کمک به باشگاه های فوتبال شود، اما نه تنها این مبلغ محقق نشده بلکه پیرامون آن نیز علامت سوال های بسیاری وجود دارد. 160 میلیارد و 700 میلیون تومان، این رقمی بود که گفته شده از محل قرارداد 2 ساله سازمان لیگ با شرکت خصوصی مجری تبلیغات، به فوتبال ایران تزریق خواهد شد. براساس این قرارداد در سال اول (مربوط به فصل چهاردهم لیگ برتر فوتبال که به پایان رسیده و اکنون در آستانه آغاز لیگ پانزدهم قرار داریم) قرار بر این بود که 62 میلیارد تومان به فوتبال باشگاهی ایران تزریق شود و در سال دوم نیز مبلغ 98 میلیارد تومان. اما در حالی که سال اول این قرارداد به پایان رسیده و باشگاه ها سخت امیدوارد بوده و هستند که از محل این رقم میلیاردی، سهمی نیز به آنان رسیده و آن را به زخم بدهی های خود بزنند، اما تا به امروز و به گفته مهدی تاج رییس سازمان لیگ حرفه ای، 24 میلیارد تومان این رقم محقق شده و هیچ ضمانتی وجود ندارد که 38 میلیارد تومان باقی مانده محقق شود.
اروپا به دنبال ترمیم روابط با ایران، تیتر دیگر این روزنامه است. کشورهای اروپایی که در سال های گذشته در پیروی از سیاست های آمریکا، روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران محدود کرده و با محروم کردن خود از بازار ایران عملا به بازنده بزرگ ماجراجویی های آمریکا در عرصه بین المللی تبدیل شده بودند پس از جمع بندی مذاکرات هسته ای در حال سبقت گرفتن از یکدیگر برای ترمیم روابط با تهران هستند. در همین زمینه در حالی که هفته گذشته، هیات اقتصادی بزرگی از آلمان به ایران آمده بود، دیروز تهران میزبان فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود و امروز نیز لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به کشورمان می آید.
روزنامه جام جم با انعکاس عنوان مناظره های تلویزیونی در انتظار مسئولان پاسخگو، آورد: پخش سه برنامه مناظره در حالی در تلویزیون آغاز می شود که معدود تجربه های قبلی در این باره هم به لحاظ ساختار و هم تاثیرگذاری، نیازمند بازنگری هستند. برنامه مناظره بعد از برگزاری مناظره های انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 در شبکه یک با نقد و بررسی موضوعات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و اقتصادی شکل گرفت و تا چندی پیش ادامه داشت. بجز این برنامه در بخش های خبری نیز مناظره هایی به مخاطبان شبکه های مختلف ارایه شده است و پیشتر از همه اینها سازندگان برنامه «دیروز، امروز، فردا»، این برنامه را مناظره تلویزیونی توصیف می کردند. در حالی که سازندگان برنامه مناظره در شبکه یک، توضیح روشنی درباره تداوم نیافتن آن ارایه نمی کنند، شبکه های 2، چهار و پنج، تولید مناظره های تلویزیونی را در دستور کار قرار داده اند و این احتمال وجود دارد که شبکه سه نیز برنامه ای با همین رویکرد برای مخاطبان خود تدارک ببیند.
این روزنامه یادداشت های «فرصتی برای ترمیم گذشته از سوی فرانسه» و «شبکه های اجتماعی؛ هووی زوج های جوان» را به ترتیب به قلم حمیدرضا آصفی و محمدحسن فاطمی راد منتشر کرد.
«سواد خبری سلاحی برای کارزار رسانه ای»، «جلالی: نکونام می تواند دو سال دیگر در تیم ملی بازی کند» و «بازگشت از سرزمین ارواح» دیگر عناوین روزنامه جام جم است.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**9131
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]