واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ترویج فرهنگ پهلوانی مستلزم همکاری بیشتر دستگاههای دولتی است یاسوج - ایرنا - رییس هیات پهلوانی و زورخانه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: ترویج روزافزون فرهنگ پهلوانی بین قشرهای مختلف مردم این استان مستلزم همکاری و تعامل هر چه بیشتر دستگاه های اجرایی و به ویژه نهادهای فرهنگی استان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم شاه قطبی روز سه شنبه در نشست با جمعی از خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نامگذاری شش تا 12 مرداد هر سال به نام هفته ترویج فرهنگ پهلوانی، افزود: تهیه و توزیع یک هزار حلقه سی.دی بین تماشاگران حاضر در زورخانه های استان و تشکیل ستاد استانی ترویج فرهنگ پهلوانی از اقدامات مهم در راستای تحقق این امر مهم است.
وی بیان کرد: به دلیل کمبود اعتبار امکان انجام تبلیغات میدانی و رسانه ای در زمینه ترویج فرهنگ پهلوانی در کهگیلویه و بویراحمد برای هیات پهلوانی و زورخانه ای این استان چندان مقدور نیست.
شاه قطبی اظهار کرد: مهمترین برنامه های این ستاد در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی امسال شامل گشایش نمایشگاه های فرهنگی، هنری و عکس در یاسوج و مراکز شهرستان ها، دیدار اعضای ستاد با امام جمعه یاسوج و استاندار و نماینده ولی فقیه در این استان، غبار روبی و عطرافشانی قبور شهدا، رونمایی از عکس اولین شهید ورزش پهلوانی استان، سرکشی از خانواده شهدای شاخص ورزشکار، شرکت در مراسم نماز جمعه، دیدار با پیشکسوتان، داوران و مربیان تمام رشته ها و افتتاح زورخانه گچساران است.
وی عنوان کرد: اقداماتی از سوی هیات پهلوانی و زورخانه ای کهگیلویه و بویراحمد به منظور ارتقای روزافزون این رشته ورزشی انجام شده که از مهمترین آنها می توان به رتبه بندی ورزشکاران، برگزاری دوره مرشدی با حضور 10 نفر، شرکت در مسابقات کشوری و تجهیز زورخانه های یاسوج و دهدشت اشاره کرد.
شاه قطبی تکمیل دوره های آموزشی مرشدی، برگزاری نخستین دوره مربیگری و داوری، برگزاری مسابقات استانی، فعال کردن زورخانه ها و شرکت در رقابت های کشوری را از مهمترین برنامه های در دست اقدام هیات پهلوانی و زورخانه ای کهگیلویه و بویراحمد برشمرد.
وی ابراز داشت: بیمه کردن و ساماندهی ورزشکاران پهلوانی و زورخانه ای کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار این هیات است.
دبیر ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی کهگیلویه و بویراحمد افزود: این استان دارای پنج زورخانه در شهرهای یاسوج، سی سخت، گچساران، دهدشت و بهمئی است و در هر کدام از زورخانه های استان نیز به طور میانگین بین 70 تا 80 ورزشکار حضور یافته و فعالیت می کنند.
شاه قطبی گفت: ورزش پهلوانی و زورخانه ای به عنوان یک رشته ورزشی ملی و اصیل ایرانی هنوز به طور مطلوب و بهینه بین مردم و مسوولان اجرایی این استان ترویج نیافته و دچار نوعی مظلومیت و مهجوریت است.
وی بیان کرد: رشته ورزشی پهلوانی و زورخانه ای در کهگیلویه و بویراحمد حامی مالی نداشته و این ورزش مورد حمایت هیچ کدام از دستگاه های اجرایی استان نیست.
شاه قطبی اظهار کرد: با وجود ناچیز بودن میزان کمک های فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای و اداره کل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد به هیات پهلوانی و زورخانه ای این استان هیچ شهریه ای از ورزشکاران استان دریافت نمی شود.
وی عنوان کرد: در حد توان امکانات و تجهیزات ورزشی مورد نیاز در زورخانه های کهگیلویه و بویراحمد از سوی هیات پهلوانی و زورخانه ای استان تدارک دیده شده و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
شاه قطبی ابراز داشت: ورزش پهلوانی و زورخانه ای در کهگیلویه و بویراحمد از سال 64 در دهدشت آغاز شد و از سال 79 در یاسوج، 91 در بهمئی و 92 نیز در سی سخت شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: نوعدوستی، تواضع، شجاعت، متانت، سخاوت، گذشت و ایثار از جمله ویژگی های مهم یک پهلوان است و تنومند بودن تنها ملاک پهلوانی محسوب نمی شود.
7535/6162
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]