واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: هپاتیت های ویروسی یکی از مهمترین معضلات بهداشتی جهان است تهران - ایرنا - استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هپاتیت های ویروسی اکنون یکی از مهمترین معضلات بهداشتی جهان، بویژه در کشورهای در حال توسعه است که موارد مزمن این بیماری ها، مشکلات و تبعات بسیاری را بر جامعه تحمیل می کند.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شهناز سالی در تعریف بیماری هپاتیت افزود: هپاتیت به معنای التهاب کبد است که عوامل مختلفی اعم از داروها، بیماری های ارثی و عفونت ها در ایجاد آن دخالت دارند.
وی خاطرنشان کرد: هپاتیت های ویروسی اکنون یکی از مهمترین معضلات بهداشتی جهان، بویژه در کشورهای در حال توسعه است که موارد مزمن این بیماری ها مشکلات و تبعات بسیاری را بر جامعه تحمیل کرده است.
سالی درمورد هپاتیت «بی» گفت: حدود 300 تا 400 میلیون نفر در دنیا به ویروس هپاتیت «بی» آلوده هستند. واکسیناسیون علیه هپاتیت «بی» توانسته بروز این بیماری را در دنیا کاهش داده و الگوی اپیدمیولوژیک آن را تغییر دهد، اما هنوز در مناطقی از دنیا جزو بیماری های هایپرآندمیک(با شیوع بالا) بوده و کنترل آن سهم زیادی از سرانه سلامت کشورها را به خود اختصاص می دهد.
وی افزود: در ایران نیز طرح واکسیناسیون ملی هپاتیت «بی» از متولدین سال 72، یکی از موثرترین اقدامات انجام شده در کنترل این بیماری و کاهش بروز آن محسوب شده و خوشبختانه کشور را در وضعیت گذار از شیوع متوسط (5 -3 درصد) به سهم زیر دو درصد قرار داده است.
استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده بمنظور شناسایی ناقلین هپاتیت خاطر نشان کرد: انجام مراقبت های بهداشتی لازم بمنظور ممانعت از ابتلای دیگران، واکسیناسیون افراد در معرض ابتلا، انجام آزمایشات مادران باردار، پیشگیری از موارد تماس با سوزن آلوده و درمان های جدید ضد ویروس هپاتیت از مواردی است که می تواند همزمان با افزایش سطح آگاهی، تغییر نگرش و اصلاح رفتارهای ناصحیح به مهار این بیماری در کشور منجر شود.
وی همچنین استفاده از سرنگ مشترک آلوده در اعتیاد تزریقی، خالکوبی و حجامت، را شایع ترین راه انتقال ویروس هپاتیت «سی» برشمرد.
استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درمورد هپاتیت «سی» نیز گفت: در دنیا حداقل 170 تا 200 میلیون نفر آلوده به این ویروس هستند، قبل از کنترل خون های اهدایی از نظر آنتی بادی هپاتیت «سی» شایع ترین راه انتقال این ویروس ترانسفیوژن(تزریق خون) بوده است و از سال 1374 بدنبال کنترل خون های اهدایی، انتقال ویروس از این طریق بسیار کاهش یافته اما استفاده از سرنگ مشترک آلوده در اعتیاد تزریقی، خالکوبی و حجامت شایع ترین راه انتقال این ویروس هستند.
سالی افزود: به علت در دسترس نبودن واکسن و ایمونوگلبولین اختصاصی ضد ویروس هپاتیت «سی»، تنها راه پیشگیری این بیماری اکنون رعایت اصول بهداشتی و عدم استفاده از وسایل برنده تیز آلوده و مشترک است.
وی ادامه داد: در صورت انتقال ویروس هپاتیت «سی» در بیش از 70 درصد موارد، فرد دچار هپاتیت مزمن خواهد شد. از عوارض درازمدت عفونت هپاتیت، سیروز و «اچ سی سی» - HCC - (سرطان سلول کبدی) است که در صورت پیشرفت بیماری مزمن کبد به سمت سیروز در 30 درصد موارد طی 10 سال به نارسایی جبران نشده کبد منجر خواهد شد.
سالی گفت: در زمینه درمان هپاتیت مزمن «سی» در سال های اخیر، پیشرفت های زیادی صورت گرفته و به رغم اینکه بیش از 14 سال، درمان استاندارد هپاتیت مزمن «سی» بر اساس داروهای اینترفرون و ریباویرین بوده، در سال های اخیر از داروهای خوراکی استفاده می شود و امیدواریم در آینده نه چندان دور، این داروها در دسترس پزشکان متخصص هپاتیت کشور برای تجویز به بیماران قرار گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با افزایش سطح آگاهی پزشکان، کادر درمان و بیماران در راستای کنترل و درمان بیماری های ویروسی هپاتیت، گام های بلندی برداشته شود.
27 ژوییه روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است.
اجتمام(1) ** 9185 ** 1071
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]