واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۴ب.ظ)
ساخت نمونه خشتهاي بزرگ دوره قاجار موج-براي نخستين بار در کشور نمونه خشتهاي بزرگ دوره قاجار در پژوهشکده هنرهاي سنتي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري ساخته شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد سالکي هنرمند و پژوهشگر کارگاه پژوهشي سفال و لعاب پژوهشکده هنرهاي سنتي امروز دوشنبه با اعلام اين خبر تصريح کرد به دليل پيچيدگي فرمول و فرايند ساخت خشتهاي بزرگ دوره قاجار تا به حال کسي به دنبال ساخت آن نرفته بود.
او افزود: اين طرح به منظور نمونه سازي از خشتهاي مورد نظر و افزايش کيفيت آنها انجام شد.
اين پژوهشگر بزرگي ابعاد، سالم از کوره بيرون آمدن، ترک نخوردن، جذب لعاب بالا و مقاومت بالا را از ويژگيهاي نمونه خشت ساخته شده اعلام کرد.
وي افزود: در ساخت اين نمونه سعي ميکنيم خشت را در دماي پايين، 950 درجه پخت و لعاب دهيم تا کيفيت خشت بالا رود زيرا در حرارت پايين و حفظ شرايط نتيجه بهتري حاصل مي شود.
اين پژوهشگر خاطر نشان ساخت: يکي از تفاوتهاي اين خشت با خشت دوره قاجار در اين است که در گذشته سازندهها از خمير شيشه به دليل مقاومت بالا استفاده ميکردند و خشت را در دماي 1050 حرارت ميدادند.
سالکي گفت: اما در حال حاضر ما با دستيابي به فناوري جديد و استفاده از گل رس توانستهايم خشتي را بسازيم که از لحاظ وزني نيز خيلي سبکتر از نمونههاي قديمي است.
با بيان اينکه نمونه اين خشتهاي بزرگ را ميتوان در خانه رجال دوره قاجار مشاهده کرد اظهار داشت: نمونههايي از با کيفيتترين خشتهاي دوره قاجار در تالار آيينه کاخ گلستان قرار دارد.
به گفته اين پژوهشگر يکي از ويژگيهاي اين خشت اين است که نسبت به نمونههاي قبلي جذب لعاب بالاتر و طول عمر بالاتري دارد و مقاوم تر است بطوريکه 700 تا 800 سال عمر مي کند.
او اندازه اين خشت را 60 در 80 اعلام کردو افزود: همکاران با اجراي طراحي سنتي دقيق تمامي نقايص طرح اوليه خشت را نيز مرتفع کردهاند تا کار از هرجهت با کيفيت تر و بهتر شود.
سالکي با بيان اين که قصد ما مولاژ سازي نيست تصريح کرد که هدف ما در اصل ارائه يک کار با کيفيت تر است.
او با اشاره به ويژگي بصري که اين نمونه براي هويت بخشي دارد تصريح کرد از اين خشتها ميتوان در مبلمان و نماهاي شهري استفاده کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]