واضح آرشیو وب فارسی:فارس: راهکار گروه جهادی فاطمیون برای حل یک مساله اجتماعی
رواج ازدواج اجباری در برخی روستاها/پای ماهواره چطور به روستاها باز میشود؟!
مسئول گروه جهادی فاطمیون گفت: متاسفانه ازدواج اجباری در برخی از روستاهای محروم رواج دارد، مثلا بدون رضایت و بعضا حتی بدون اطلاع دختر، پدر خانواده او را به عقد یکی از پسرهای فامیل در میآورند.
به گزارش خبرگزاری فارس، گروه جهادی فاطمیون مشکین شهر، از 20 بانوی جهادگر تشکیل شده است. این گروه جهادی که محور فعالیت های خود را بر آموزش و فرهنگ متمرکز کرده، در ماه مبارک رمضان به مدت 14 روز در روستاهای محروم استان آذربایجان غربی به خدمت رسانی پرداخت. خبرنگار بسیج سازندگی به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت های گروه جهادی فاطمیون با مسئول آن به گفتوگو پرداخته است.
صدیقه سید محمدی درباره فعالیت های گروه جهادی فاطمیون گفت: گروه جهادی فاطمیون متشکل از خانم های فارغ التحصیل حوزه علمیه است و خدمت رسانی به روستاهای محروم استان اردبیل را از طریق آگاهی بخشی و برگزاری کلاس های آموزشی، در دستور کار خود قرار داده است. گروه جهادی ما در روستاهای محرومی حضور پیدا می کند که مبلغ ندارند و متاسفانه بنا به دلایل مختلف طلاب کمتر به آنها سفر میکنند.
وی با بیان اینکه اعضای گروه جهادی با هدف تقویت روحیه مردم روستاهای شناسایی شده و نیز اعتقاد به برکت ماه مبارک رمضان، ایام این ماه را برای برگزاری اردوی جهادی برگزیدند، خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس های آموزش قرآن و احکام برای بانوان و برپایی کلاس های نشاط آفرین و سرگرم کننده برای کودکان روستا در راس برنامه های گروه جهادی فاطمیون قرار دارد.
مسئول گروه جهادی فاطمیون با گلایه از کم لطفی های دستگاه های اجرایی، تصریح کرد: علاقه مند بودیم که برای مردم روستا بسته های فرهنگی تهیه کنیم، اما حتی برای تهیه هزینه رفت و برگشت نیز با مشکل مواجه شدیم. انتظار بیشتری از دستگاه های اجرای برای کمک و پشتیبانی داریم، آن ها باید بدانند حمایت از گروه های جهادی که به خصوص در عرصه فرهنگ فعالیت میکنند، در بلند مدت موجب کاهش مشکلات اجتماعی و در نهایت باعث کم شدن مشکلات مدیران و مسئولان می شود، ضمن اینکه این گروه ها توقع زیادی ندارند و اساسا تامین هزینه رفت و برگشت یک گروه جهادی در میان اعتبارات دستگاه های اجرایی چیزی به حساب نمی آید.
صدیقه سید محمدی با بیان اینکه برخی از روستاهای استان با مشکلات فرهنگی و اجتماعی جدی روبرو هستند، اظهارکرد: در سفر به برخی از روستاها متوجه شدیم، برخی از مردم به دلیل اینکه نمی توانند شبکه های صدا و سیما را به صورت مونولوگ دریافت کنند، اقدام به تهیه ماهواره کرده اند، مشاهده کردیم که در برخی از منازل، چند خانواده دور هم جمع می شوند و ماهواره می بینند. اعتقادات مردم این روستاها هیچ تناسبی با برنامه های ماهواره نداشت اما واقعا آن ها نیاز به سرگرمی دارند و وقتی نمی توانند تلویزیون خودمان را ببینند، طبیعی است که برخی از آن ها به ناگزیر دست به چنین اقداماتی می زنند.
وی افزود: اگر توزیع تلویزیون دیجیتال در این روستاهای محروم توزیع شود بدون شک هیچ کدام از روستاییان، به استفاده از ماهواره ادامه نخواهند داد زیرا وقتی با مردم صحبت کردیم کاملا به این مساله واقف بودند که برنامه های ماهواره برای خانواده ها زیان بار است.
چاره اندیشی برای معضل ازدواج اجباری
مسئول گروه جهادی فاطمیون ازدواج اجباری را یکی دیگر از معضلات شایع روستاهای مذکور نامید و گفت: متاسفانه ازدواج اجباری در برخی از روستاهای محروم استان رواج دارد، مثلا بدون رضایت و بعضا حتی بدون اطلاع دختر، پدر خانواده او را به عقد یکی از پسرهای فامیل در می آورد. شیوع ازدواج های اجباری موجب بروز مشکلات عدیده در خانواده های این منطقه شده و در نتیجه کودکان روستا با شرایط سختی روبرو می شوند. متاسفانه مشاهده کردیم که برخی از مردان روستا حتی اجازه حضور زنانشان در مسجد را هم نمی دهند.
وی اضافه کرد: مشکلات روستاهای کشور را نباید صرفا در مسائل عمرانی نظیر راه، آب، لوله کشی گاز و ... خلاصه کرد، در کنار رفع این محرومیت های مهم باید مشکلات فرهنگی و اجتماعی مردم را هم دید و برای حل آن برنامه ریزی کرد. تلاش گروه جهادی فاطمیون این است که با حفظ ارتباط خود با روستاهای شناسایی شده، بتواند با ارائه خدمات مشاورهای و آموزشی دیدگاه های غلط رایج را اصلاح کند.
صدیقه سید محمدی اعتیاد مردان به دلیل شیوع بیکاری را مشکل دیگر روستاهای شناسایی شده عنوان کرد و گفت: با رایزنی های انجام شده، مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) را متقاعد کردیم تا هزینه ترک اعتیاد را برای داوطلبان ترک این بلای خانمان سوز تقبل کند و موافقت جمعی از مشاوران ترک اعتیاد را برای سفر به روستا کسب کردیم.
وی تاکید کرد: گروه های جهادی که برای خدمت رسانی به روستاها سفر می کنند، باید حتما پیوست فرهنگی اردو را تهیه کنند و آن را جدی بگیرند و به آن استمرار بخشند. خدا را شکر مردم روستاهای هدف از سفر گروه جهادی فاطمیون بسیار خوشحال و راضی بودند، مشاهده شوق روستاییان و اثرات مثبتی که در کوتاه مدت بروز کرد باعث شد تا اعضای گروه مصمم شوند در آینده ای بسیار نزدیک مجددا به این روستاها سفر کنند، همگی معتقد بودند که رضایت مردم نتیجه برکت ماه مبارک رمضان است که شامل حال طلبه های بسیجی شده است. انتهای پیام/
94/05/06 - 12:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]