تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842050917




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رویای خودکفایی برنج ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
رویای خودکفایی برنج ایرانی
رویای خودکفایی برنج ایرانی عطر و بوی برنج ایرانی که هوش از سر می‌برد دارد به پای گروهی دلال و واسطه می‌سوزد و از بین می‌رود و هیچ متولی نیست که با برنامه‌ریزی صحیح آن را مدیریت کند.


به گزارش فرهنگ نیوز، روزهای گرم میانه تابستان است و مردمان سخت‌کوش خطه شمالی کشور در گرمای شرجی شمال و در پهنه سبز این سرزمین به برداشت برنج مشغولند، برنجی که عطر و بوی آن روح را تازه میکند و رونق تازه‌ای را در زندگی شالیکاران جاری می‎سازد ولی به شرط آنکه رنج چند ماهه این مردمان بهره مالی درخوری داشته باشد نه اینکه حسابشان به نقطه سربه سر برسد. ناگفته‌های برنجکاران را به طنین باد می‌سپاریم و به سراغ قصه پرغصه برنج می‌رویم، برنج ايراني که در این ایام حال و روز خوبي ندارد و شواهد هم همه گواه آنند كه روزهاي بهتري در راه نخواهد بود و در این میان عدم توازن عرضه و تقاضا، تنها يكي از سنگ‌هاي پيش پاي توليد برنج ايراني است.

كشت برنج در ايران با معضلات زيادي روبه‌روست، زمين‌ها در قطعه‌هاي كوچك هستند، ماشين‌آلات كهنه و فرسوده‌اند و از همه مهم‌تر، بحران آب، مانند همه بخش‌هاي ديگر كشاورزي، كشت برنج را تهديد مي‌كند.

از همه زخم‌های کهنه و سربسته شده‌ که بگذریم به اتفاقات جوی وقت و بی‌وقت مثل جاری شدن سیل می‌رسیم، سیلی که در هفته گذشته خساراتی را به شالیزارهای شمالی از جمله استان مازندران وارد کرد و نقش کمرنگ وزارت جهاد کشاورزی در حمایت از این گروه آسیب دیده نشان از حمایتی زبانی دارد نه عملی.

در همین راستا رحمت‌الله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی در خصوص جبران خسارات ناشی از سیل و بلایای طبیعی توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: متاسفانه دولت به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده است.

وی ادامه داد: علی‌رغم رایزنی‌هایی که با دولت شده ولی هنوز خسارات ناشی از سیل سال گذشته جبران نشده است چه رسد به سیلی که هفته گذشته که آسیب فراوانی به شالیزارهای استان‌های شمالی کشور وارد کرده است.

بنابر این گزارش؛ البته از رقیبی به نام برنج وارداتی نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد ولی سوال این‌جاست که آیا این رقیب از آب گذشته می‌تواند جامه دوستی به تن کند و یار و همراه برنج تولیدی داخل شود؟ چندی پیش عباس کشاورز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرده بود: طبق برنامه‌ريزي‌هاي وزارت كشاورزي، حجم توليد برنج در ۲ استان شمالي كشور، در يك افق ۱۰ساله، از ۱.۷ميليون تن فعلي به ۲.۴ميليون تن خواهد رسيد و اين ميزان پاسخگوي ۶۵درصد نياز جمعيت آن روز ايران خواهد بود.

 حال سوال دیگری که مطرح می‌شود این است که با وجود ممنوعیت واردات برنج ، 25 درصد مابقی نیاز داخل از کجا تامین خواهد شد؟ از آبان ماه سال 93 بنا به دستور وزارت جهاد کشاورزی واردات برنج ممنوع شده است و وارد‌كنندگان برنج در 9 ماه گذشته مجبور بوده‌اند دست به سينه، چشم انتظار زماني باشند كه وزارت كشاورزي مجوز واردات مجدد را براي آنها صادر كند.

مرتضی شاه حسینی نایب رپیس انجمن واردکنندگان برنج اظهار داشت: به حکم اینکه ما یک ایرانی هستیم، حمایت از تولید داخلی الویت اولمان به حساب می‌آید و این در حالی است که گروه از دلالان و واسطه‌گران از واردات برنج به نحوی سوءاستفاده می‌کنند که تنها شالیکار متضرر شود.

وی ادامه داد: هرگاه صحبتی راجع‌به عزم ملی در تولید می‌شود، همگان اعلام می‌کنند که شعار ندهید ولی موضوع اصلی اینجاست که شعار اصلی که سال‌هاست عنوان می‌شود بحث خودکفایی برنج است که بنا به دلایلی این امر هرگز محقق نخواهد شد.

شاه حسینی تصریح کرد: دلالان و واسطه گرانی هستند که در فصل برداشت برنج با استفاده از هجمه تبلیغات واردات برنج را منفی نشان می‌هند و با این تبلیغات برنج کاران را تحت فشار قرار داده و برنج را با کمترین قیمت خریداری می‌کنند و پس از گذشت چند ماه با مطرح کردن آلوده بودن برنج‌های وارداتی، اقدام به افزایش قیمت برنج ایرانی می‌نمایند.

وی خاطرنشان کرد: گاهی کسانی هستند که خوابند ولی وای از گروه خواب زده‌ای که با هیچ فشاری بیدار نمی‌شوند و در این میان تنها گروهی خاص متضرر خواهد شد و امیدواریم که جهاد کشاورزی از این خواب بیدار شود و اقدامی کند که شایسته کشاورزی و تجارت مبتنی بر حمایت از اقتصاد مقاومتی باشد.

بر این اساس؛ این برنج وارداتی شاید مقبول سفره خیلی‌ها نباشد اما هستند خانواده‌هایی که متناسب با عایدی دریافتی خود و هزینه‌های سرسام‌آور شهرنشینی دیگر توانی برای خرید برنج ایرانی برایشان نمی‌ماند و ناچار سوغات هندوستان مهمان سفره‌هایشان می‌شود.
 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران


94/5/6 - 09:33 - 2015-7-28 09:33:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن