تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837827272
مصائب نخبه بودن در ايران!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
مصائب نخبه بودن در ايران!
«حمايتي در كشور وجود ندارد» «آنقدر حمايتها كم است كه ما نميدانيم چه كنيم» «اصلا اگر حمايت نميكردند خيلي بهتر بود» «ما هيچ افق پيشرفتي در كشور نميبينيم» اينها بخشي از گلايههاي استعدادها يا به اصطلاح مغزهاي كشور است.
روزنامه قانون: «تنها 25 سال دارد. دانشجوي دكتراي برق است. آنهم در معتبرترين دانشگاه ايران، دانشگاه صنعتي شريف. از كارشناسي تا دكتري را در همين رشته و دانشگاه گذرانده. رتبهاش در كنكور كارشناسي، 9 بود. رتبههاي زير 10 به صورت پيشفرض در رده استعدادهاي برتر دستهبندي ميشوند. دعوتنامههاي زيادي از دانشگاههاي مطرح آمريكا داشت. اما ايران و شريف را انتخاب كرد. ولي وقتي كارشناسياش تمام شد و به سوداي پيدا كردن شغل وارد بازار كار شد، حساب دستش آمد. هيچ جايي در بازار كار براي نخبگان وجود ندارد! اين را وقتي فهميد كه حتي سپاه هم كه پروژههاي عظيم عمراني را زير دست دارد، حاضر به استخدام او نشد. تنها كاري كه ميشد كرد، ادامه تحصيل بود. فكري شده كه اگر دكترياش تمام شود، براي گذران زندگي چه كند؟!» اين داستان براي شما آشنا نيست؟ حال و روز خيلي از مغزهاي ايران همين است. مغزهايي كه سالهاست درباره آنهامينويسيم و حرف زدن درباره فرارشان از كشور، شده مثنوي هفتاد من كاغذ.
رفتن به اميد پيشرفت
«حمايتي در كشور وجود ندارد» «آنقدر حمايتها كم است كه ما نميدانيم چه كنيم» «اصلا اگر حمايت نميكردند خيلي بهتر بود» «ما هيچ افق پيشرفتي در كشور نميبينيم» اينها بخشي از گلايههاي استعدادها يا به اصطلاح مغزهاي كشور است. گلايهاي كه اگر به عمقش فرو بروي جز نااميدي براي كشور، چيز ديگري ندارد. در اطراف هر ايراني حداقل يك نخبه دانشگاهي وجود داشته كه بهخاطر نبود امكانات در ايران نمانده و به خارج از كشور رفته.
اغلب فارغالتحصيلان دانشگاههاي برتر يا رتبههاي نخست كنكورهاي سراسري، ترجيح ميدهند براي ادامه تحصيل به خارج از كشور بروند. دنيايي پر از فرصتهاي عالي براي پيشرفت. اما اين امكان براي آن دستهاي مهيا ميشود كه دخلشان بيشتر از خرجشان است. بعضي ديگر هم كه بورسيه ميشوند و مجبور ميشوند لقاي ديدن خانوادهشان را به عطاي درس خواندن در دانشگاههاي برتر ببخشند.
بحث فرار مغزها سالهاست در كشور مطرح ميشود. آنقدر هم كاري دربارهاش نشده كه پوسيده و نخنما شده است. اين داستان را گره بزنيد به بيكاري و آمار نجومي فارغالتحصيلان دانشگاهي بيكار. حتي نخبهها هم از ويروس بيكاري در امان نبودند. بسياري از آنهايي كه در دانشگاه شريف درس ميخوانند، نهايت افقي كه دارند عضويت در هيات علمي دانشگاه است كه اين سالها آنقدر شرايطش سخت شده كه رسيدن به آن هم، گذشتن از هفتخوان رستم ميطلبد. براي همين است كه بسياري از دانشجويان به جاي دنبال كار رفتن، به ادامه تحصيل روي ميآورند. اما اين كار تنها درماني موقتي است.
وقتي تا انتهاي مقاطع تحصيلي ميروند آنوقت است كه دنيا برايشان تيره و تارتر ميشود و درد اين اتفاق تلختر. محمد كه اين روزها در هول و ولاي درس خواندن در شريف و نبود كار زندگي ميكند، مدام از اطرافيانش ميشنود كه بايد از ايران خارج شود. اما نه خانوادهاش راضي به اين كار ميشوند و نه خودش دل رفتن دارد. اما اين دل سوختنها برايش نه نان شده نه آب. بعد از اين همه سال نخبگي از هيچ كجا، درخواستي براي كار نداشت. حتي هيچكجا به اينكه كجا درس خوانده هم توجهي نكرده. حالا او مانده و حوضش و هيچ افقي در وراي پايان دوره دكترايش وجود ندارد. كسي قطعا اگر در كشورهاي مطرح و صنعتي دنيا بود، قطعا روي سر، حلوا حلوا ميشد!
نخبههاي تنها، نخبههاي خسته!
23 سال دارد و دانشجوي مهندسي برق- الكترونيك دانشگاه آزاد قزوين است. گرچه شايد در نگاه اول، كسي را كه در اين دانشگاه درس ميخواند، به عنوان نخبه كشوري دانست. اما وقتي بدانيد كساني در اين دانشگاه درس ميخوانند كه حتي در رقابت با دانشجويان مطرح دانشگاه شريف و تهران هم رتبه بالاتري گرفتهاند و حتي در مسابقات خارجي هم جزو سه رتبه برتر هستند، حتما اسمشان را مغز ميگذاريد.
رضا قواميپور و دارودستهاش چندتا از همين بچهها هستند. بچههايي كه سعي كردهاند از امكانات دور و برشان براي طرح ايدههايي استفاده كنند كه حتي كمپانيهاي خارجي هم آرزوي داشتن آنها را در سر ميپرورانند: «طرحي با عنوان هواپيماي بدون سرنشين خورشيدي داشتيم كه براي اولين بار در مسابقات دانشگاه شريف شركتش داديم. البته بدون سيستم خورشيدي. در اين مسابقات مقام دوم را كسب كرديم. دانشجويان زيادي از دانشگاههاي ايران در اين مسابقات شركت كرده بودند. بعد از آن رفتيم و اين طرح را در اداره ثبت اختراعات ثبت كرديم.
از طريق يكي از دوستان در مسابقات دانشگاه شريف متوجه شديم كه مسابقاتي در سوئيس برگزار ميشود. براي همين در اين مسابقات كه با عنوان مسابقات ثبت اختراعات است، ثبتنام كرديم.» اينها را قواميپور ميگويد اما ادامه ميدهد كه چون هزينه شركت در مسابقه زياد بوده، نياز به حامي مالي داشتند: «ما هم سراغ بانك كشاورزي رفتيم. آنها هم در ازاي تبليغ اين بانك در خارج از مرزها، هزينه سفر و شركت ما در مسابقه را متقبل شدند. تقريبا 36 ميليون تومان.» اما اينكه چطور سراغ اين بانك رفتهاند برميگردد به توصيه يكي از دوستانشان كه قبلا بانك كشاورزي را به عنوان حامي مالي داشته، اين اتفاق افتاده. به گفته رضا، رئيس بانك آدم بسيار فرهيختهاي است كه دلش ميخواهد از اين طرحها حمايت كند.
ميگويند وقتي جشنواره داخلي داريم چرا جشنواره خارجي؟!
اما اين همه داستان رضا نيست. او و دوستانش براي شركت در ديگر مسابقات مطرح جهان اقدام ميكنند اما اينبار هيچ حامي مالياي پيدا نميشود. حتي نهادهاي حمايت از نخبگان هم هيچ كاري برايشان نميكنند. رضا و دوستانش به اندازه كافي نخبه هستند كه ديگر براي حمايتشان انقلتي وجود نداشته باشد. مقام اول در مسابقات ربوكاپ آزاد ايران، مقام اول در مسابقات ربوكاپ روباتهاي خانگي، مقام اول در مسابقات ميكروماهوارههاي ملي و چند مسابقه ديگر. به اندازه كافي كارنامه پري دارند! اما دريغ از كمكي. آنها به چند جا مراجعه كردهاند؛ بنياد ملي نخبگان كه خودشان مسابقات ملي خوارزمي را برگزار ميكنند كمكي نميكنند.
حرفشان هم اين است: «وقتي مسابقات داخلي داريم چرا بايد در مسابقات خارجي شركت كنيد كه اينهمه هزينه شود؟!» اين جمله را معاونت علم و فناوري رياست جمهوري هم به رضا و دوستانش گفته بود. خيلي بعيد است كه مسئولان كشور ندانند شركت در مسابقات جهاني چه وجهههاي مثبتي براي كشور دارد. اينكه در هر مسابقه هزار موقعيت تجاري و امكان ارتباط علمي با كشورهاي ديگر موجود است، اينكه ميشود ايدهها را تجاريسازي كرد و حسابي از قبلش پول به دست آورد و هزار نكته مثبت ديگر.
نمونه سادهاش رضا و گروهش؛ بعد از شركت در مسابقات سوئيس، هواپيماي قطر كه از غولهاي هواپيمايي جهان به حساب ميآيد طرحشان را پسنديده و ميخواهد به توليد برساند. ولي مشكل اين است كه از بچهها خواسته اين طرح را در خاك كشور قطر اجرايي كنند. گرچه فعلا در حال مذاكره هستند، اما اين طرح ميتوانست در خدمت هواپيمايي كشور خودمان باشد.
هرچه كه هست، بچهها براي رسيدن به جشنواره آلمان هنوز با بيپولي دست و پنجه نرم ميكنند و منتظرند دستي از غيب برسد و كمكشان كند. دستي كه شايد اميدي شود براي آينده درخشانشان. از اين دست داستانها در كشور كم نيست. آنقدر زياد است كه ميشود از روي آن چندين كتاب نوشت. اين را بايد مسئولاني بدانند كه اجازه ميدهند با خروج مغزها از ايران، تمدن 7هزار سالهمان به باد فنا برود.
امکاناتی که کشورهای بزرگ برای جذب نخبه در نظر می گیرند
چین
در سالهای اخیر حمایتهای قابلتوجهی از نخبگان شده است بهطوري كه این کشور تبدیل به یکی از قطبهای نخبهپرور دنیا شده و درآمد قابلتوجهی از اقتصاد چین ناشی از جذب نخبگان و ورود آنها به صنعت این کشور است. بعضي از اين حمايتها از اين قرارند: دستمزدهای بسیار تاملبرانگیز، تشویقهای مالی، تهیه مسکن، اختصاص بودجه های مناسب تحقیقاتی، حذف موانع همکاری بین اساتید- دانشجویان و مراکز صنعتی، تسهیل ورود پروژهها به بخش های صنعتی و استفاده از امکانات دولتی، اعطای کرسیهای دانشگاهی، فراهم کردن بستر مناسب تحقیق و پژوهش، کاهش نرخ مالیات و ...
سوئد
شناسایی استعدادهای برتر، تخصیص بودجه به جذب پژوهشگران، ایجاد انگیزه و تشویق محققان، ارائه حقوقی بالاتر از دریافتیهای معمول، امکان ادامه تحصیل در شرایط مطلوب، پرداخت حقوق ثابت ماهانه به نخبگان، خرید دستگاههای موردنیاز و... جزو سیاستهای جذب نخبگان در دولت سوئد است. از گذشته مبالغ هنگفتی در اين كشور در بخشهای مختلف پژوهشی و علوم صرف میشده و به همین دلیل به عنوان یکی از کشورهای نخبهپرور در عرصه جهانی مطرح بوده است. یکی دیگر از سیاستهايي كه در نهادهاي مختلف سوئد وجود دارد، تخصیص بودجه به دانشجویان مستعد و کوشاست.
کانادا
بخشهای مختلفی در کشور کانادا وجود دارد که از نخبهها در رشتههای مختلف حمایت میکنند. اما در تمامی این بخشها یک جمله ثابت دیده میشود: «نخبگان در صورت محقق شدن نیازهایشان، تبدیل به سرمایههای ملی میشوند.» اغلب نخبگان کانادا جزو مهاجراني هستند كه به اين كشور ميآيند. کشورهایی مانند آمریکا و کانادا کمبود استعدادهای برتر خود را با پذیرش و استقبال از نخبگان سایر کشورها جبران میکنند. کانادا نیز تسهیلاتی همانند آمریکا در اختیار نخبگان قرار میدهد.
آمريكا
پولهای هنگفتی در آمريكا براي جذب نخبگان و حمایت از استعدادهای برتر صرف میشود. حمایت از پروژههای دانشگاهی یا استعدادهای برتر زمانی شانس بیشتری پیدا میکنند که شامل همکاری بین چندین دپارتمان باشد. حمایتهای مالی دولت آمریکا از بخشهای علمی مانند: پزشکی، آیتی، مهندسی پزشکی، نانو و ... چشمگیر است. این حمایتها تا جایی پیش میرود که گاهی برای یک پروژه پزشکی، مجتمعهای بزرگ پزشکی ساخته ميشود كه بودجه زيادي ميطلبد. اين كمكهاي مالي تا جايي است كه دانشجو با فراغت بال از تامين هزينههاي زندگي، به تحقيقش بپردازد.
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
آزادی تمام معلمانی که در تجمع صنفی بازداشت شده بودند
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۲۸ وزیر آموزش و پرورش از آزادی تمام معلمانی که در جریان تحصن صنفی فرهنگیان در تهران بازداشت شده بودند خبر داد علیاصغر فانی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش ایسنا منطقه فارس گفت تمام معلمانی که در جریان تجمع صنفی در تهران بازداشت شده بودند با پیگاحتمال زنده بودن 4 سرنشین بالگرد بسیار کم است
در پی ناپدید شدن یک فروند بالگرد در دریای خلیج فارس احتمال زنده بودن 4 سرنشین بالگرد بسیار کم است مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات گفت ساعت 10 22 دقیقه شب گذشته یک فروند بالگرد در 15 مایلی سکوی ابوذر ناپدید شد و تا به حال از سرنشینان آن اطلاعاتی یافته نشده است مرتضی مرتضویواکنش عجیب بهزیستی به مرگ کودک کاتونخواب زیر چرخ نیسان: آنها کودک کار نبودند در خیابان بازی می کردند!
واکنش عجیب بهزیستی به مرگ کودک کاتونخواب زیر چرخ نیسان آنها کودک کار نبودند در خیابان بازی می کردند جامعه > آسیبها - خبرگزاری ایلنا نوشت مسئول روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت کودک کشته شده در حادثه تصادف نیسان کارتن خواب و یا کودک کار نبوده است غزوجی که ۲۶ سال رابطه جنسی را بلد نبودند
زوجی که ۲۶ سال رابطه جنسی را بلد نبودندتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۰۸ رئیس یک مرکز تحقیقات سلامت خانواده از ماجرای عجیب زوجی که پس از ۲۶ سال زندگی مشترک هنوز رابطه جنسی را بلد نبودند و برای رفع مشکل مراجعه کرده بودند پرده برداشت نسرین طهرانی در گفتوگو با خبابا مامانم تو زندونن / روایت فرزندان زندانیان از نبودن پدر و مادر
بابا مامانم تو زندونن روایت فرزندان زندانیان از نبودن پدر و مادر جامعه > قضایی - ایرنا نوشت وقتی پسر 10 ساله ای که پدرش در زندان بود و مادرش به همین دلیل از پدرش جدا شد روی سن در آیین گلریزان انجمن حمایت درحال حرف زدن بود کودکی 4 ساله پرید روی سن و با خوشحالی کوربودن دختر 3 ساله برای خرید حشیش/ خودروی جدید لکسوس با ضربان قلب راننده میدرخشد!/ میگ میگ واقعی را ببینید
در باشگاه شبانه بخوانید ربودن دختر 3 ساله برای خرید حشیش خودروی جدید لکسوس با ضربان قلب راننده میدرخشد میگ میگ واقعی را ببینید در باشگاه شبانه امشب ماجرای پسر افغانی را بخوانید که زمانی که در ربودن دختر سه ساله ایرانی ناکام مانده ودستگیر شده بود مدعی شد با فروش این کودک ب10 روش کاربردي براي شاد بودن
زندگی بدون هدف شادی را از انسان می گیرد بعضي ها انگار به صورت ذاتي شاد و سرزنده هستند و بعضي ديگر نيز به نظر مي رسد که به قول معروف نافشان را با غم و دلمردگي بريده اند افراد غمگين تصور مي کنند که شاد بودن بايد در ژنشان باشد و مسئله شاد زندگي کردن مهارتي نيست که آن راشانس زنده بودن 4 سرنشین زیر یک درصد است
در پی ناپدید شدن یک فروند بالگرد در دریای خلیج فارس شانس زنده بودن 4 سرنشین زیر یک درصد است مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات گفت ساعت 10 22 دقیقه شب گذشته یک فروند بالگرد در 15 مایلی سکوی ابوذر ناپدید شد و تا به حال از سرنشینان آن اطلاعاتی یافته نشده است مرتضی مرتضوی مدیرماشینهای صفرخانم دکتر تصادفی بودند |اخبار ایران و جهان
ماشینهای صفرخانم دکتر تصادفی بودند کد خبر ۵۱۸۸۲۷ تاریخ انتشار ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۴ - 22 July 2015 خانم دکتر قلابی با همدستی ۲مرد و با استفاده از نقشهای کاملا حسابشده دست به فریب خریداران ماشین میزد متهمان به بهانه فروش ماشينهاي در حد صفر طعمههايشان را پاي معامله ميكشاندندگزارش فارس از مطالبه رهبری از دستگاه قضا برای ترویج فرهنگ صلح و سازش جامع و مانع بودن قانون، دسترسی و اعتماد م
گزارش فارس از مطالبه رهبری از دستگاه قضا برای ترویج فرهنگ صلح و سازشجامع و مانع بودن قانون دسترسی و اعتماد مردم به شوراهای حل اختلاف عامل ترویج فرهنگ صلح و سازش هستندنمایندگان مجلس و حقوقدانان مواردی نظیر جامع و مانع بودن قانون فضای مناسب و دسترسی مناسب مردم به شوراهای حل اختلادردسرهای باهوش بودن
دردسرهای باهوش بودن بیشتر مردم هوش و نبوغ را تحسین کرده و تصور میکنند افراد باهوش زندگیشان را بدون هیچ نقصی پیش میبرند و در تمام کارهایشان مهارت دارند هرکس دوست دارد به طریقی کارایی ذهن و مغزش را بالا ببرد و در زمره افراد باهوش قرار گیرد اما این یک روی سکه است محققان با بررنخبه های اقتصادی ایران در دانشگاه های مطرح اروپایی چه می کنند؟
نخبه های اقتصادی ایران در دانشگاه های مطرح اروپایی چه می کنند تاریخ انتشار يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۲۲ اقتصادنیوز نوشت سه اقتصاددان ایرانی برای تدریس علم اقتصاد به دانشگاههای شیکاگو واشنگتن و مریلند پیوستند استاد اقتصاد ایرانی در دانشگاه مریلندحسین عباسی که او را با کتوسعهاقتصادی رابطه مستقیمی با شادبودن دارد |اخبار ایران و جهان
توسعهاقتصادی رابطه مستقیمی با شادبودن دارد در جامعه ایرانی سطوح انتظارات و توقعات اجتماعی و اقتصادی دچار آشفتگی شده است درواقع فقدان شایستهسالاری موجب شده است بسیاری از افراد سطوح اجتماعی و اقتصادی خود را نشناسند کد خبر ۵۱۷۰۴۰ تاریخ انتشار ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۶ - 14 July 201رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ به فارس خبر داد ترافیک عادی و روان در خروجیهای تهران/ خلوت بودن م
رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ به فارس خبر دادترافیک عادی و روان در خروجیهای تهران خلوت بودن معابر سطح شهر تهرانرئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ از ترافیک روان در مبادی خروجی تهران خبر داد و گفت اکثر معابر سطح شهر تهران نیز خلوت هستند سرهنگ مراد مرادیقتل عام خانواده به خاطر رسیدن به ثروت پدر/ متهم: میخواستم ولخرجی کنم، خانوادهام مخالف بودند
قتل عام خانواده به خاطر رسیدن به ثروت پدر متهم میخواستم ولخرجی کنم خانوادهام مخالف بودند یک دانشجوی 20 ساله برای به ارث بردن دارایی پدرش خانواده خود را به قتل رساند به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان آقای الن هروبی در اکتبر سال گذشته &nbsتردد غیرقانونی مک لارن در ایران! (عکس)
تردد غیرقانونی مک لارن در ایران عکس این خودروی مک لارن که قیمت آن در کشورمان حدود ۷ میلیارد تومان برآورد میشود بدون داشتن پلاک آزادانه در شهر تبریز مشغول تردد است یکشنبه 04 مرداد 1394 ساعت 14 50آیا مروت با دوستان همیشه نشانه اخلاقی بودن است؟
آیا مروت با دوستان همیشه نشانه اخلاقی بودن است واعظان و عالمان اخلاق بارها گوشزد کرده اند که از داوری در باب دیگران پرهیز باید کرد این در کل توصیه به جایی است اصولا تا ضرورت پیدا نکند بهتر است از داوری چه مثبت و چه منفی در باب دیگران پرهیز کرد مجله روشن- یاسر میردامادی و-
سبک زندگی
پربازدیدترینها