تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850117673




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهت اطلاع بورس بازان ناراحت و غمگین!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جهت اطلاع بورس بازان ناراحت و غمگین!




شاخص کل بورس ایران برای هفتمین روز پیاپی پس از اعلام توافق هسته ای وین، با افت همراه شد و امروز با بیش از 500 واحد کاهش، به رقم 66440 واحد رسید که منجر به افزایش نگرانی صدها هزار بورس باز ایرانی شد. اما، آیا این، همه ماجرا هست؟ در گفتار زیر، از دیدگاه روان شناسی بورس، مطالبی را ارائه می‌کنیم.








 
 
 
 
برترین ها: شاخص کل، برای هفتمین روز پیاپی کاهش یافت. برخلاف انتظاراتی که از توافق هسته ای تاریخی بین ایران و 5+1 در وین اتریش می‌رفت، شاخص کل بر خلاف بازارهای دیگر، روند نزولی سه ساله خود را ادامه داد و مجدداً در فاز نزولی و رکودی قرار گرفت. در این بازار، بسیاری از سهم‌هایی که انتظار رشد از آن ها می‌رفت، در صف‌های فروش میلیونی قرار می‌گیرند و بسیاری از بورس بازان، ضرر می‌کنند. اما، این فقط یک روی سکه هست. اگر شما، هیچ اطلاعاتی درباره بورس هم ندارید، پیشنهاد می‌کنیم، چند پاراگراف زیر را مطالعه کنید. شاید، این نزول، برای خیلی‌ها، یک فرصت عالی هست. چرا؟ خوب پاسخ به این پرسش خیلی مهمه اما با گفتاری که در زیر اشاره می‌کنیم، جواب روشن می‌شود..


 
جهت اطلاع بورس بازان ناراحت و غمگین!


(وارن بافت، بورس باز مشهور و انتخاب مجله تایم به عنوان یک بورس باز خوش بین، و کتاب مشهور داروس)


این‌ها، روان شناسی بازار را به عنوان عامل موفقیت معرفی می‌کنند.

روان شناسی در هر چیزی، بسیار مهم است. مهم نیست که شما دکترای مدیریت دارید یا متخصص پتروشیمی یا پزشک عمومی، اگر شم و قدرت تحلیل شرایطی که انسان دران وجود دارد را داشته باشید، در هر بازاری، هر مکانی و هر زمانی، می‌توانید با درک شرایط و تحلیل روانی اوضاع، رفتار خوبی را در دستور کار قرار دهید. برای همین، علم روان شناسی، علمی است تجربی. یعنی عین فیزیک نیست که شتاب جاذبه کره زمین را در شرایط پایدار، از ازل تا ابد، 9.8 متر بر مجذور ثانیه بداند و همیشه این قاعده برقرار باشد. روانشناسی، علم میان رشته ای هم هست مانند رشته مدیریت. روانشناسان زبردست، هنرمند هستند و می‌توانند تحلیل تلفیقی از شرایط و اوضاعی که بیمار یا جامعه دران قرار گرفته است را در اختیار داشته و نسبت به تحلیل و تفسیر و نسخه پیچی، اقدام کنند.

در قضیه بورس نیز، اوضاع بر همین منال است. روانشناسی بازار سرمایه، اصل مهمی در بازار هست که افراد زیادی از آن غافل هستند. حتی بعضاً مشاهده می‌شود که بورس بازهای حرفه ای هم، به روان شناسی بازار بی توجه هستند. روان شناسی بازار، موضوعی هست که با تجربه بدست می‌آید و با مروری بر تاریخچه قیمت‌ها، صنایع، روند و شاخص‌های جهانی. بنابراین اگر روزی قصد داشتید که وارد بازار سرمایه کشور بشوید، به شما توصیه می‌کنیم که روان شناسی بازار هم بخوانید و از آن آگاه باشید. کتابی مانند زندگی نامه وارن بافت یا کتاب "چگونه در بورس 2 میلیون دلار بدست آوردم" می‌تواند مبانی روانشاسی بورس را به شما آموزش دهد.

و اما جریان این روزهای بورس کشور...

پیش از ورود به بحث، ویدئو زیر را که درباره اهمیت روان شناسی در بازار سرمایه می‌باشد و مطالب جالبی دارد، ملاحظه کنید.



قبلاً، دکتر حسن عبده تبریزی، دبیر کل سابق بورس، پیشنهادات خوبی را برای تازه واردان و فعالان بازار سرمایه ارائه کرده بود که بد نیست دوباره آن صحبت‌ها را در 4 دقیقه با هم گوش کنیم.



وضعیت بازار، بر خلاف پتانسیل‌های بنیادی فراوان، سیگنال‌های مثبت برای ورود به سهام و رکورد در بازارهای موازی طلا و سکه و ارز و زمین، وضعیت نزولی هست. همه به قول بورس بازها، فروشنده شده‌اند و تحلیل و تعمق، به فروش و رفتار هیجانی، رنگ باخته است. بورس ایران، در 40 سال اخیر، همواره چین شرایطی را کم و بیش در اختیار داشته است. چیز عجیبی نیست. اما برای تازه واردان و افرادی که شناختی از بورس ندارند، اوضاع عجیب و وحشت آور است.

بازار هیجانی میتونه در هر دو جهت عرضه و تقاضا باشد. یعنی ایجاد صف‌های خرید یا فروش هیجانی شکل می‌گیرد. مثل امروز.

به دو نمونه مختلف اشاره می‌کنیم که هر دو به یک سهم مربوط می‌شود.

در زمستان سال 88 سهم صدرا (صنایع دریایی ایران) بعد از افت قیمت از 300 تومن تا حدود 145 تومن پایین آمد، ولی باز هم دارای صف فروش بود، خوب این یک نمونه از صف فروش هیجانی هست. اما در مقابل همین سهم در کمتر از 4 ماه، روی قیمت 407 تومن 100 میلیون سهم صف خرید داشت. سهمی که حدود 3 برابر شده بود. این هم یک نمونه از صف خرید هیجانی.

پس، اصول روانشناسی بازار به ما می‌گوید که در این جور موارد، باید بر خلاف تفکر غالب بر سهم یا بازار عمل کرد. در غیر این صورت بازنده خواهید بود. حالا همین مثال رو به کلیت بازار تعمیم می‌دهیم.

می‌شود، وضعیت بازار در تیر ماه 3 سال پیش را که بیشتر سهام بازار صف فروش داشتند و شاخص تا زیر 23000 واحد هم رسید، بررسی کرد. برای مثال همین ولصنم (لیزینگ صنعت و معدن) قبل از افزایش سرمایه روی قیمت 96 تومن صف فروش داشت که به طور کامل هیجانی بود.

برای مثال شبریز حدود 400 تومن بود و شبندر حدود 110 تومن، یا ذوب در حدود 130 تومن قیمت داشت. خب قیمت‌های حال حاضرم که مشخصه. پس روانشناسی بازار و بازار خونی اینجا به در میخوره. اینکه شما با تجزیه و تحلیل درست بتونین در اوج بازار منفی از فرصت‌های طلایی بازار بهره ببرید
 
در فاصله آذر تا دی‌ماه سال 85 سهام رویی روی پیک قیمت خودشون قرار داشتند

بامای 8000 تومنی

فرآور 7500 تومنی

کروی 1200 تومنی
و ...
اونجا هم بازار هیجانی وجود داشت، اما خرید هیجانی

باما از 500 رسیده بود به 8000 تومن

فرآور از 850 رسیده بود به
7500
کروی از 350 رسیده بود به 1200

و البته اون سال همگی بیشتر سود خودشون رو تقسیم کردند

کروی 85 تومن و فرآور 500 تومن
 
اما تا فروردین 87

باما با افزایش سرمایه رسید به 217 تومن

فرآور با افزایش سرمایه رسید به 98 تومن

کروی هم اگر اشتباه نکنم حدود 120 تومن

و دوباره این سیکل تکرار شد

یعنی فروش هیجانی روی قیمت‌های بالا که کف قیمتی بودند، به هر جهت در این گونه بازارها دو حالت برای یک سرمایه گذار به وجود میاد. اگر درست عمل کند سود چند صد درصدی نصیبش میشه، ولی اگر اشتباه عمل کنه دیگه جای برگشتی براش نمی‌ماند، در خوشبینانه ترین حالت گین چند صد درصدی رو از دست میده، و در بدترین حالت ضرر بسیار سنگینی متحمل می‌شود.

حتی اگر در بورس فعالیتی ندارید، روند بازار رو در روزنامه‌ها و پرتال‌ها، جسته و گریخته بررسی کنید. شاید سال آینده همین موقع متوجه بشوید که تا چه اندازه، روان شناسی بازار، در بازارهای هیجانی، از اهمیت برخوردار است و راز سودهای چند صد درصدی سهامداران حرفه ای در فاصله‌های زمانی 1 ساله تا 2 ساله را در یابید.

به نظر می‌رسد، بسیاری از فروشندگانی که امروز در صف‌های فروش میلیونی، سهام خود را به بهای نازل، فروختند، در آینده ای شاید نه چندان دور، در صف‌های خرید میلیونی، دوباره خریدار سهامی بشوند که روزی آن‌ها را مفت به خریداران عاقل و حرفه ای و باهوش، فروختند..... این تجربه تاریخی بورس است. ارزش، فقط فاکتور سود آتی هست..... این، روان شناسی بورس هست..

برای شروع، هیچ وقت دیر نیست... .







تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن