تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805139037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غربت هنر در سرزمین هنرمندان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: غربت هنر در سرزمین هنرمندان تهران-ایرنا- هنر نزد ایرانیان است و بس، این بیتی از شعر فردوسی بزرگترین سراینده پارسی گوی است. این بیت و سایر ابیات در این زمینه نشان می دهد که سرزمین ایران همواره مهد هنر و هنرمندان بوده اما به نظر می رسد در روزگار ما توجه به هنر با اندکی غفلت همراه بوده است.


به گزارش روز دوشنبه خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا، جایگاه هنر و هنرمندان همواره در نزد ایرانیان والا بوده و صد البته رشد و تعالی هنر و فرهنگ در این سرزمین نیز مدیون همین توجه بوده است.
وفور علاقه مندان به هنر موجب ارتقای هنر و افزایش شان هنرمندان در هر جامعه ای می شود و دقیقا این نکته در جامعه ایرانی سبب والایی و تعالی این هنر و پدیدآورندگان آن شده است.

** هنر ابزار انتقال مفاهیم
هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم والای انسانی و عاطفی محسوب می شود از این رو هنر و هنرمند رسالتی حقیقی در قبال جامعه دارند و بر مبنای همین رسالت نمی توان هر فردی را هنرمند و هر اثری را اثر هنری نامید.
هنر حامل ارزش های ملی و اجتماعی جوامع و تمدن های گوناگون بشریست و هدایتگر جوامع به سوی اهداف والایی است که ملت ها دارند.
هنر بسیاری از ناگفته های تاریخ را به شکل های گوناگونی بیان کرده و حامل ارزش های والای الهی و انسانی بوده از جمله حادثه کربلا و عاشورا بعد از گذشت 1400 سال در قالب هنرهای آئینی ارزش های خود را بر نسل ها و نیز جامعه بشری منتقل کرده و یا هنرهای تجسمی مانند نقاشی و خوشنویسی بیانگر تاریخ گذشتگان ما است.
آثار هنری هویت و شناسنامه یک سرزمین و قوم است و از این رو هرکاری که به رشد و بالندگی این هنر منجر شود یک ضرورت محسوب می شود.
آثار هنری هر ملت نقش فراوانی در انتقال ارزش های یک سرزمین دارد و به همین دلیل برای رشد و تعالی این هنر باید تلاش ها را مضاعف کرد.

** کم توجهی به هنر
یک هنرمند می گوید امروزه شاهد کم توجهی مردم عادی به هنر و آثار هنری هستیم و تنها اثر هنری که در بعضی خانه ها به چشم می خورد تابلو فرش هایی است که زینت بخش خانه ها است و تعداد کمی از مردم آثار هنری فاخر در خانه هایشان دارند. و این گویای این است که شعار هر ایرانی یک اثر هنری تحقق نیافته است.

**دلایل کم توجهی به هنر
بهرام عظیمی هنرمند کاریکاتوریست و کارگردان انیمیشن در گفت وگو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا با اشاره به توجه کم مردم به آثار هنری افزود: مردم با مشکلات و گرفتاری های اجتماعی روبرو هستند و هر شخص با هر سوادی و هر سطح درآمدی که صبح از خانه خارج می شود درگیر این مشکلات است و از طرفی مردم ما به نوعی سیاسی هستند.
وی در ادامه گفت: کوچکترین مشکلات زندگی را مربوط به مسایل سیاسی می دانیم و آدمی که صبح تا شب درگیر این موضوعات است مشخص است که به هنر اهمیت نمی دهد و به نمایشگاه نمی رود .
عظیمی گفت: در مملکتی که به سینما اهمیت نمی دهند مطمئن باشید که به دنبال هیچ هنری نیستند اگر توجه به سینما اوج گرفت و مردم استقبال کردند به هنرهای تجسمی نیز توجه می کنند.
وی با اشاره به دیگر مشکلات مردم و کم توجهی به آثار هنری افزود: اکثر مواقع نمایشگاه ها ی آثار هنری در مکانی برگزار می شود که عموم مردم به آن دسترسی ندارند تا به تماشای آنها بیایند و با آثار هنری آشنا شوند.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد انگیزه و علاقه در مردم می تواند نقش مهمی در توجه به آثار هنری داشته باشد. اگر انگیزه باشد و مشکل اقتصادی و اجتماعی وجود نداشته باشد توجه مردم به آثار هنری افزایش می یابد.

** پایین بودن قدرت خرید مردم
مهدی حسینی هنرمند نقاش در این زمینه اظهار کرد: آثار هنری سرمایه های یک کشورند. پایین بودن قدرت خرید مردم باعث شده تا کمتر به سمت هنرهای تجسمی و آثار هنری روی بیاورند از طرفی برگزاری اکسپو و حراجی ها باعث شده پولی که جذب می شود دیگر پولی باقی نماند مثلا یک نمایشگاه به زحمت 20 میلیون تومان فروش دارد ولی اکسپو و حراجی ها که به نظر مشکوک هستند فروش 22 میلیاردی دارند و پولی نمی ماند تا سایر هنرمندان و آثارشان مورد توجه قرار گیرد.

** آموزش و رسانه ها
حسینی در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از دلایل کم توجهی به آثار هنری می تواند کم توجهی آموزش و رسانه ها به هنرهای تجسمی باشد. این بخش مقداری برای عموم مردم ناشناخته مانده، این در حالی است که در دیگر کشورها مردم نه تنها هنرمندان خود، بلکه هنرمندان دیگر کشورها را هم می شناسند.
وی افزود: امیدوارم دولت با برنامه ریزی خوب بتواند قدرت خرید مردم را بالا ببرد تا هر ایرانی بتواند یک اثر هنری با ارزش در خانه خود داشته باشد.

**رسانه ها باید ارزش هنر را به مردم بشناسانند
جلیل جوکار هنرمندنگارگر در گفت و گو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا اظهار داشت: هر اثری جایگاه و ارزش خود را دارد که باید آن رابا آموزش و معرفی، توسعه وگسترش بدهیم که در این میان رسانه ها نقش خوبی در شناسایی هنر فاخر به مردم دارند.
وی افزود: اگر وضعیت معیشتی مردم خوب بشود توجه به آثار هنری جایگاه خودش را پیدا می کند ، وقتی یک جامعه دغدغه معشیتی مسکن،پوشاک، خوراک و تحصیل را که همه هزینه بر است داشته باشد به دنبال تامین این هزینه ها است، مشخص است که توجه به آثار هنری مورد غفلت واقع می شود .
جوکار بیان داشت: انشالله دولت تدبیر و امید با تدبیری که در پیش رو گرفته ارتقایی در سطح درآمدی خانوارها و در کل جامعه و رونق کار درجامعه ایجاد کند تا این رونق در فضای اقتصاد هنر هم جاری شود .
وی در ادامه گفت: رسانه ها در جامعه مسوولیت دارند تا همه رشته های هنری را به مردم معرفی کنند و فقط روی تعدادی خاص تاکید نکنند درحالی که در همه رشته های هنری هنرمندان زحمت می کشند از قلمزنی و نگارگری تا نقاشی و مجسمه سازی و همه هنرهای تجسمی، رسانه ها وظیفه فرهنگ سازی دارند تا روی همه این هنرها مانور بدهند و ارزش این هنر را به مردم بشناسانند تا جایگاه خودش را بیابد.
وی بیان داشت: در سال های گذشته ما جنگ داشته ایم اما الان هنر می تواند در جامعه ثبات و آرامش ایجاد کند و ارزش های فاخر ایجاد کند. اکنون جامعه ما نیازمند یک هنر فاخر، هنر ارزشمند، معنا گرا، زیبا و آرامش دهنده است تا جامعه به آرامش برساند.

** همه مشکلات کاهش قدرت خرید نیست
در این میان هنرمند نقاش رضوان صادق زاده مخالف این نظر کم توجهی به آثار هنری است و افزود: با وجود اینکه نسبت به قبل، قدرت خرید آثار هنری توسط مردم با کاهش مواجه شده اما سطح کیفی و فنی هنرهای تجسمی افزایش خوبی داشته و هنرمندان خوبی تربیت شده اند که لازمه موفقیت آنان حمایت مناسب از آنان است.
وی اظهار کرد: توجه به آثار هنری خوب است این را از تعداد دانشجویان هنر می توان به خوبی فهمید و برگزاری نمایشگاه های هنرهای تجسمی و آمار فروش این آثار نشان از توجه مردم به آثار هنری است.
حضور فعال هنرمندان واقعی در جامعه سطح آگاهی فرهنگی و سلیقه هنری جامعه را بالا خواهد برد و مردم را با گنجینه های هنر حقیقی آشنا خواهد کرد. اکنون هنرمندان تمام عیاری در عرصه های مختلف هنری چون موسیقی، شعر و داستان، خطاطی و نگارگری و... در گوشه و کنار این سرزمین زندگی می کنند که شاید در دنیا شناخته شده تر از کشور خودشان باشند.

** تغییر الگوهای خرید مردم
جدای از مشکل اقتصادی، در بحث آثار هنری تغییر الگوهای خرید مردم یک ضرورت محسوب می شود. بطور مثال در منازل بسیاری از شهروندان کالاهای غیر ضروری فراوانی یافت می شود که چنانچه با فرهنگسازی به سوی خرید آثار هنری سوق یابد می تواند بخشی ازمشکلات این صنعت را برطرف کند.
به نظر می رسد هنوز آثار هنری جای خود را در سبد زندگی مردم راه پیدا نکرده و در این خصوص تبلیغات موثر در رسانه های همگانی از حلقه های مفقوده این بخش است.
آثار هنری هنرمندان ایران به مراتب بهتر از آثار خارجی مشابه است و از این رو برای حمایت از هنرمندان این آثار باید به شناسایی آثار یاد شده و خالقان آن به مردم اقدام کرد. از سوی دیگر خلق آثار فاخر و کیفی نیز می تواند رونق آثار هنری را به همراه داشته باشد.
فراهنگ**9338**1569



05/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن