واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۵۲ق.ظ)
سيلاب اخير منطقه کن و سولقان ساختوسازهاي غيرمجاز را زير ذرهبين برد موج - ساير رسانه ها؛ سيلاب اخير در منطقه کن و سولقان اگرچه تبعات منفي زيادي داشت، اما؛ موجب شد تا موضوع ساختوسازهاي غيرمجاز که پيش از اين چند بار در کانون توجه گروههاي مردم نهاد و شوراييها قرار گرفته بود، بار ديگر خبرساز شود و زير ذرهبين برود.
ايران نوشت:
سيلاب اخير در منطقه کن و سولقان اگرچه تبعات منفي زيادي داشت، اما؛ موجب شد تا موضوع ساختوسازهاي غيرمجاز که پيش از اين چند بار در کانون توجه گروههاي مردم نهاد و شوراييها قرار گرفته بود، بار ديگر خبرساز شود و زير ذرهبين برود. کسي چه ميداند، شايد شاهد طرحي نو از دل اين فاجعه باشيم.
حالا در استانداري تهران کميتهاي تشکيل شده تا ظرف 2 هفته آينده تکليف همه ساختوسازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه کن و سولقان را مشخص کند. از طرفي، براي 58 سازه غيرمجاز در حريم رودخانه کن که 11 رستوران هم جزو آنهاست، حکم تخريب صادر شده و بهزودي حکم تخريب همه آنها اجرا ميشود و مابقي نيز (که تعدادشان هم کم نيست) تا 14 روز آينده تعيين تکليف شوند.
البته بنا به گفته مرتضي طلايي، عضو شوراي شهر تهران، تعداد اين واحدهاي غيرمجاز که در 3 الي 4 طبقه برخلاف قانون ساخته شدهاند، حدود 700 واحد مسکوني برآورد شده و جالب اينجا است که مسوول صدور پروانه در منطقه کن هم چندي پيش با قرار وثيقهاي که از سوي افراد محلي ارائه شده، آزاد شده است و به نظر ميرسد حالا ديگر سازمان بازرسي و قوه قضائيه بايد به اين پرونده ورود پيدا کنند.
با اين وجود فرماندار تهران هم با ارائه آماري درباره تخريب ساختوسازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه کن ميگويد: 80 واحد تاکنون تخريب شده و 100 پرونده هم در زمينه ساختوسازهاي غيرمجاز در مراجع قضايي وجود دارد که براي 50 مورد حکم تخريب صادر شده و 50 پرونده ديگر هم در حال طي مراحل قضايي است.
فرهادي با اشاره به ميزان خسارتهاي وارده به منطقه ادامه ميدهد: بيشترين ميزان خسارت در بخش جهاد کشاورزي بوده که 430 هکتار از باغهاي منطقه بين 10 تا 100 درصد آسيب ديدهاند که مجموع خسارتهاي وارده به اين باغها 14 ميليارد و 600 ميليون تومان بوده است، البته در جريان اين سيلاب 40 واحد مسکوني تخريب شده و 13 دستگاه خودرو هم از بين رفته است.
از طرفي اسماعيل نجار، رئيس مديريت بحران کشور، هم که سه روز پيش بازديدي از اين منطقه داشته و ديروز هم براي ارائه گزارش در شوراي شهر حاضر شده بود در گفتوگو با ايران تأکيد ميکند که تعداد اين ساختوسازهاي غيرمجاز (همچون بسياري نقاط ديگر) به قدري زياد است که اگرچه در گذشته اقدامات وسيعي از سوي وزارت کشور و استانداري انجام شده و دستگاه قضا نيز براي تعدادي از اين ساختوسازها حکم تخريب صادر کرده، اما؛ باز هم تعداد زيادي از اين تخلفات در گوشه به گوشه منطقه قابل مشاهده است.
نجار ميگويد که اين تخلفات متعلق به ديروز و امروز نيست و تاکنون نيز براي تعدادي از ويلاهاي غيرمجاز که با هزينههاي هنگفتي ساخته شده بودند، حکم تخريب اجرا شده است، اما؛ باز هم حجم اين تصرفات غيرقانوني بسيار گسترده است و وزارت نيرو که متولي حريم رودخانههاست بايد در اين زمينه پيشقدم شود.
وي با تأکيد بر اين که هنوز خسارت دقيق وارده در سيل کن و سولقان برآورد نشده، اما، به هيچکدام از اين ساختوسازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه، خسارتي تعلق نميگيرد، ميگويد: هم اکنون در حال برآورد خسارتهاي وارده به تأسيسات و اماکن دولتي و شخصي هستيم. اگرچه؛ نجار از ميزان خسارت وارده اظهار بياطلاعي ميکند، اما؛ عيسي فرهادي، فرماندار تهران، با توجه به ارائه گزارش دستگاهها، ميزان خسارت را 34 ميليارد تومان اعلام ميکند.
بر اساس مصوبه مجلس هم اکنون يک بخش از حريم رودخانه کن و سولقان بر عهده شهرداري تهران است و بخش ديگر آنکه به سمت امامزاده داوود ميرود بر عهده فرمانداري تهران است.
بر اين اساس، شهرداري تهران دستبهکار شده و توانسته در حريم منطقه 5 و حاشيه رودخانه کن، تعدادي از اين ساختوسازهاي غيرمجاز که 52 رستوران جزو آنها است را شناسايي کند.
به گفته مهدي حق بدري، بر اساس مصوبه شوراي عالي شهرسازي، ۱۳۰۰ پلاک در حريم منطقه پنج کدگذاري شده و علاوه بر اين، پرونده اين ۵۲ رستوران غيرمجاز هم به کميسيون ماده ۱۰۰ ارسال شده است که براي 27 واحد، حکم تخريب صادر شده است.
البته آنطور که وي توضيح ميدهد؛ به علت اعتراض 17 نفر از رستوراندارها به ديوان عدالت اداري، اکنون عمليات تخريب متوقف شده است و در صورتي که شوراي تأمين مجوز اجرا بدهد، کار قلعوقمع از سر گرفته ميشود.
کريمي، معاون عمراني استانداري تهران، نيز در حالي اذعان ميکند: هيچ ارتباطي بين سيل اخير و ساختوسازهاي غيرمجاز در منطقه وجود ندارد که رئيس کميسيون نظارت و حقوقي شوراي شهر تهران معتقد است، مهمترين علل تشديد بارندگي و در نهايت به وجود آمدن سيل در منطقه، ساختوسازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه و کارگاه آزادراه تهران-شمال بوده است؛ چراکه اين ساختوسازها موجب شده تا آب رودخانه به شدت بالا بيايد و همين موضوع مشکلات زيادي را براي اهالي ايجاد کرده است.
با اين حال کريمي با اشاره به تشکيل کميتهاي براي بررسي ساختوسازهاي مجاز و غيرمجاز در منطقه تأکيد ميکند که اين کميته تا دو هفته ديگر گزارش بررسيهاي خود را اعلام ميکند، البته وجود ساختوسازهاي غيرمجاز در منطقه محرز است، اما؛ هنوز معلوم نيست که اين تخلفات در ناحيه شهرداري منطقه اتفاق افتاده يا در حريم فرمانداري و بخشداري! اگرچه ما پيش از بروز سيل هم کار تفکيک واحدهاي مجاز و غيرمجاز را در دستور کار قرار داده بوديم و حالا به منطقه کن رسيدهايم.
تندگويان، عضو شوراي شهر هم در اين زمينه با انتقاد از برخورد مقطعي با ساختوسازهاي غيرمجاز در منطقه کن و سولقان ميگويد: پرونده اين ساختوسازهاي غيرمجاز در کميسيون ماده 100 مطرح بوده و حتي براي تعدادي از آنها حکم تخريب هم صادر شده، اما؛ متأسفانه مالکان در مقابل اجراي حکم با همه قوا مقاومت ميکنند و بيشتر اين پروندهها مثل پرونده پاساژ علاءالدين به ديوان عدالت اداري فرستاده شده و در نهايت رأي کميسيون شکسته ميشود که در اين صورت کار از دست شورا و شهرداري خارج است و دستگاه قضا بايد مداخله کند.
اگرچه؛ قانون به صراحت ميگويد «ساختوساز در حريم رودخانهها تخلف است»، اما؛ مهدي چمران رئيس شوراي شهر تأکيد ميکند: بايد با همکاري مجلس قانوني تدوين شود تا بر اساس آن ساختوساز در حريم رودخانهها جرم تلقي شود نه تخلف تا ضوابط قانوني سختگيرانهاي براي آنها وضع شود.
البته به گفته سالاري ديگر عضو شورا ميتوان در قالب لايحهاي، اين موضوع توسط کميسيون شهرسازي و معماري شورا يا از طريق شوراي عالي استانها تهيه و به مجلس پيشنهاد شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]