واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۵۸ب.ظ)
رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران: تخريب منابع طبيعي و پوشش گياهي علت اصلي سيلاب هاي اخير در كشور است موج - رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران علت اصلي سيلاب اخير را تخريب منابع طبيعي و محيط زيست کشور دانست و گفت: طي نيم قرن اخير 30 درصد اراضي جنگلي كشور تخريب شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي محمد شاعري، با بيان اين مطلب اظهار داشت: متاسفانه در سالهاي اخير مراتع کشور به شدت از بين رفته به طوري که بيش از 90 درصد پوشش گياهي و مراتع در شرايط ضعيف و در حال تخريب قرار دارند.
وي با بيان اينکه سالانه حداقل 50 هزار هکتار بيابان زايي داريم، افزود: طي 50 سال گذشته حدود 6 ميليون هکتار اراضي جنگلي در کشور از بين رفته است به عبارتي سالانه حدود 100 هزار هکتار جنگل از سال 1340 تاکنون در کشور تخريب شده است.
شاعري ضمن ابراز تاسف از تخريب بيش از 30 درصد جنگل هاي کشور طي نيم قرن اخير اظهار کرد: علاوه بر تخريب اراضي جنگلي کيفيت پوشش هاي گياهي نيز به شدت افت پيدا کرده است.
وي با اشاره به اينکه تنها 10 درصد از حوزه آبخيزداري کشور مديريت مي شود گفت: هم اکنون بيش از سه برابر ظرفيت مراتع کشور ، چراي دام در اين مناطق داريم که همين امر موجب نابودي مراتع شده است.
شاعري به تبديل اراضي منابع طبيعي به اراضي کشاورزي اشاره و بيان کرد: تبديل اراضي منابع طبيعي به کاربري هاي ناپايدار موجب مي شود که در اثر کوچکترين تغييرات و نواسانات آب و هوايي و افزايش نزولات آسماني شاهد حوادثي نظير سيلابها و طوفانهاي اخير در کشور باشيم.
وي با بيان اينکه سيل اخير در تهران و برخي از شهرهاي کشور يکي از رخدادهاي طبيعي به شمار مي رفت افزود: متاسفانه شاهد اين بوديم که به دليل تخريب محيط زيست بارندگي ها تبديل به روان آبها و سيلابها شد و خسارات مالي و جاني متعددي به بار آورد.
شاعري تصريح کرد: در گذشته ميزان بارندگي ها در تهران و کل کشور بسيار بيشتر از حال حاضر بوده اما ميزان سيلابها و خسارات ناشي از آن به مراتب کمتر بوده است.
وي با طرح اين پرسش که چه چيزي موجب تبديل رخدادهاي طبيعي به بلايا شده است گفت: وقوع سيل، طوفانهاي شن، خشکسالي و ... کشور را تهديد مي کند که تمامي اين وقايع به دليل تخريب سرزمين است.
شاعري با تاکيد بر اينکه بايد علاج واقعه را قبل از وقوع آن، انجام داد تصريح کرد: ايران جزو 10 کشور بلاخيز دنياست ، ما نبايد با رفتارهاي نامناسب اين رتبه را به کمتر از اين رقم تقليل دهيم.
وي با بيان اينكه پوشش هاي گياهي مانند اسفنج عمل کردهو باعث ذخيره سازي و حفظ آب در زمين مي شودو همچنين از ايجاد روان آب و سيل جلوگيري مي کند، افزود: براي نجات کشور از سيل و تخريب سرزمين و مقابله با بيان زايي و جلوگيري از کشتار مردم بيگناه، بايد حفاظت از جنگلها، مراتع، پوشش گياهي و انجام عمليات آبخيزداري در نقاط حادثه خيز در اولويت اول کشور قرار گيرد.
شاعري با اشاره به ساخت و سازهاي غير مجاز در حريم رودخانه ها بيان کرد: در اين گونه موارد مسوولان نبايد هيچگونه مماشاتي با افراد خاطي داشته باشند و طبق قانون اجازه هيچگونه ساخت و ساز به اين افراد نبايد داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]