تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 18 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين قلب‏ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏ها، قلبى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814444988




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هتل های ستاره دار اما بی ستاره


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بازار سفرهای تابستانی این روزها داغ تر شده است اما در این میان سهم گردشگری داخلی مردم بسیار کم است و بسیاری سفر به کشورهای همسایه را ترجیح می دهند.

به گزارش تراز ، درواقع می توان گفت، چند سالی است، سفر به ترکیه، ارمنستان و امارات در ایام نوروز، تعطیلات مناسبتی و تعطیلات تابستانی  باب شده است و بازار سفر به تایلند و مالزی و سنگاپور نیز رونق دارد، ایران با هزاران جاذبه گردشگری همواره از میلیون‌ها تومان ارز که برای سفرهای خارجی هزینه می‌شود و از کشور خارج می‌شود، بی‌نصیب می‌ماند.

این در حالی است که به روایت آمار تورهای گردشگری داخلی برای قشر متوسط و ضعیف یا آنقدر گران است که عطای سفرداخلی را به لقایش می‌بخشند و اگر هم با قرض و پس انداز قصد سفر داشته باشند ترجیح می‌دهند با‌‌ همان هزینه‌ها یا کمی بیشتر به سیر و سیاحت کشورهای همسایه بپردازند و یا امکانات نسبت به هزینه کرد‌ها آنقدر پایین است که بسیاری ترجیح می‌دهند یا سفر نروند یا چادر مسافرتی خود را برداشته و راهی شمال ایران شوند و چند روزی را در دل طبیعت استراحت کنند و به این ترتیب است که کسی سراغ تورهای گردشگری داخلی نمی‌رود.

انتقاد به گرانی هتل ها

با این تفاسیر می توان گفت رفتن به هتل برای بسیاری از خانوارهای ایرانی به یک رویا تبدیل شده است و این مساله هر سال انتقاداتی را به همراه دارد اما دریغ از اصلاح.

امسال نیز در تازه‌ترين این انتقادات مديركل سابق دفتر آمار و برنامه‌ريزي سازمان ميراث فرهنگي ضمن انتقاد از گراني قيمت هتل‌ها گفته: واقعاً راهكارهايي براي پايين‌آوردن قيمت هتل‌ها به‌طوري كه هتلداران نيز ضرر نكنند وجود دارد اما معاونت گردشگري در اين زمينه چه راهكاري دارد؟

اين انتقاد در شرايطي است كه در آخرين آماري كه از سوي مركز آمار ايران در سال 1393 منتشر شده است، از مجموع ۱۶۴ ميليون نفر شب‌اقامت در بهار سال 1393، تنها 4 درصد از مسافران در هتل‌ها اقامت داشته‌اند. بر اساس اطلاعات مركز آمار ايران در بهار سال گذشته، اقامتگاه عمومي 4 درصد، اقامتگاه سازماني 3 درصد، خانه بستگان و آشنايان 73 درصد، ويلا و آپارتمان اجاره‌اي 8 درصد، ويلا و آپارتمان شخصي 6 درصد، چادر و كمپ شخصي 4درصد و ساير اقامتگاه‌ها 2 درصد محل اقامات مسافران در فصل بهار بوده‌اند.

 ایرانی ها به کدام شهرها بیشتر سفر می کنند؟

علاوه بر اين نتايج اين طرح مركز آمار ايران در فصل تابستان سال 1393 نشان مي‌دهد در اين فصل، حدود ۵۴ درصد خانوارهاي كشور كه معادل ۱۲۱۰۸۲۷۰ خانوار هستند، حداقل يك سفر داشته‌اند، همچنين ۶۹ درصد از خانوارهايي كه در اين فصل به سفر رفته‌اند، داراي وسيله نقليه و ۷۶ درصد داراي مسكن ملكي بوده‌اند. در اين فصل، ۷۶درصد سرپرستان خانوارهاي سفر كرده شاغل، ۱۷ درصد، داراي درآمد بدون كار و 1/4 درصد بيكار بوده‌اند. ۴۸ درصد از شاغلان، مزد و حقوق بگير و ۴۷ درصد كاركن مستقل و ۵ درصد كارفرما بوده‌اند. بيشترين سفرهاي با اقامت شبانه در فصل تابستان سال 1393 با هدف ديدار دوستان و بستگان (۵۳ درصد) و سپس با هدف‌هاي گردش و تفريح (۲۴ درصد) و زيارت (۱۵ درصد) انجام پذيرفته است. سفرهاي با اهداف فوق در مجموع ۹۲ درصد از سفر‌ها را تشكيل داده است.

حدود ۸ درصد از سفر‌ها در فصل تابستان با اهدافي نظير درمان، آموزش، خريد و كسب و كار صورت گرفته است. البته بيشترين اقامتگاه اصلي مورد استفاده در سفرهاي داخلي با اقامت شبانه خانوارها در فصل تابستان منزل بستگان و آشنايان با ۶۶ درصد، ويلا و آپارتمان اجاره‌اي با ۱۱درصد و ويلا و آپارتمان شخصي با ۶ درصد بوده است.

 بيشترين مقصد سفر‌ها به استان‌هاي گيلان با ۱۵ درصد، خراسان رضوي با ۱۴ درصد، مازندران با ۱۲ درصد، تهران با ۶ درصد و اصفهان با ۵ درصد بوده است. در همين حال، مشهد، تهران، رشت، قم، ساري، قزوين، بندرانزلي، شيراز، اصفهان و چالوس با بيشترين تعداد سفر، ۱۰شهرستان مهم گردشگرپذير كشور در تابستان سال 1393 بوده‌اند.

 ستاره‌هاي هتل ها واقعی است؟

در این میان نکته مهم اینجاست که بیشتر مسافرانی که توانایی مالی دارند و هتل های گران قیمت را برای اقامت انتخاب می کنند و در عین حال سفرهای خارجی با هتل های مشابه را تجربه کرده اند از وضعیت هتل ها در ایران ناراضی هستند و معتقدند هتل ها در ایران به نسبت ستاره ها امکانات نمی دهند.

وضعیت هتل ها با ستاره کمتر هم که از پیش مشخص است!در هر هر حال،  مديركل سابق دفتر آمار و برنامه‌ريزي سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينكه بايد بررسي كارشناسانه درباره قيمت و انواع خدمات هتل‌ها صورت گيردگفته : براي استفاده از خدمات هتل‌هاي 5 ستاره بايد قبل از اينكه كسي بخواهد از آن استفاده كند قيمتش را پرداخت كند؛ متاسفانه در برخي از اين هتل‌ها، بين امكاناتي كه مي‌دهند و پولي كه مي‌گيرند، هیچ تعادلی وجود ندارد.

 اردشير اروجي با بيان اينكه برخي از اين هتل‌ها پول هتل 5 ستاره را مي‌گيرند‌ ولي وقتي شما هتل را مي‌بينيد متوجه مي‌شويد كه اين هتل به زور در حد 4 ستاره است، ادامه داده: نحوه برخورد خدمه برخی از اين هتل‌هاي اسماً 5 ستاره مناسب نيست و نوع امكانات هم نازل‌تر از يك هتل 5 ستاره است.

مديركل سابق دفتر آمار و برنامه‌ريزي سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به هتل‌هاي 3 و 4 ستاره نيز تصريح كرده: درباره اين هتل‌ها بايد بررسي صورت گيرد كه اگر واقعاً قيمت‌شان درست است ولي بالاست مبلغي را به تناسب سفرها به اين هتل‌ها كمك كنند يا از طريق تسهيلات ارزان‌قيمت يا كم‌شدن ماليات و غيره حمايتي صورت گيرد تا قيمت آنها پايين بيايد.

اروجي با بيان اينكه معاونت گردشگري بايد توضيح دهد كه براي اين كار چه راهكاري دارد، گفته: مسئولان دولتي و معاونت گردشگري به نوعي مي‌توانند اين بالا بودن قيمت را جبران كنند تا هتل‌ها هم بتوانند قيمت‌ها را پايين‌تر بياورند كه در نهايت اين پايين‌آوردن قيمت موجب مي‌شود گردشگران به هتل‌ها بروند.اتفاقی که تا کنون رخ نداده است

یک سفر ساده چقدر هزینه دارد؟

در حال حاضر با نرخ بنزین ۱۰۰۰ تومانی برای سفر با خودروی شخصی به شمال ایران هر ۱۰۰ لیتر بنزین یعنی نزدیک به ۲ باک خودرو، هزینه ۱۰۰ هزار تومانی روی دست خانواده‌ها می‌گذارد. البته اگر بنزین بیشتر برای سفر به مسافت‌های دور‌تر مصرف نشود. نرخ اتاق و ویلا در مازندران در ایام تابستان برای یک اتاق دور از دریا بدون هیچ امکاناتی تا یک ویلای جمع و جور کوچک از ۳۰ هزار تومان برای هر شب تا 3۰۰ هزار تومان متغیر است و برای ویلاهای کنار دریا که مردن‌تر و شیک‌تر باشند تا 6۰۰ هزار تومان برای هر شب هم هزینه می‌شود.  
 
در این میان خرج خوردو خوراک نیز به ماجرا اضافه می‌شود که در ایام نوروز به مدد رونق بازار از حالت معمولی در شهرهای توریستی بالا‌تر است.  
 
حالا اگر توقع خانواده پایین باشد و به یک چادر مسافرتی برای سکنی گزیدن اکتفا شود نیز هزینه بنزین و خورد خوراک تنها برای سفر به شمال ایران که از تهران چندان دور نیست، برای بسیاری از خانواده‌ها ممکن نیست. این در حالی است که خودروی شخصی موجود باشد وگرنه که باید نرخ بلیت‌ها را که در ایام نوروز بسیار گران‌تر شده‌اند نیز به خانواده تحمیل کرد. البته از نبود مکان مناسب برای چادر زدن در شهرهای توریستی کشور نیز نباید ساده گذشت.  
 
در این میان وضعیت تورهای مسافرتی از این هم بدتراست. به عنوان مثال تور سطح متوسط دو روزه رامسر برای هر نفر در نوروز 2۵۰ تا ۵۰۰هزار تومان آب می‌خورد و به این ترتیب مشخص است که خانوارهای متوسط ایرانی، مانند قشر کارمند وکارگر که از حقوق ثابت برخوردارند و نمی‌توانند با تورم رقابت کنند، قید سفر را می‌زنند و به این ترتیب است که صنعت گردشگری بی رونق می شود و هتل ها بیکار می مانند!


منبع: شفاف



زمانبندی انتشار: 5 مرد 1394 - 11:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن