واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
وقتی هتل رفتن برای خانواده کم درآمد آرزو میشود/هتل های 5 ستاره در حد ستاره ها خدمات می دهند؟ جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - هتل ها گران هستند، ایرانی ها هم علاقه چندانی به اقامت در هتل ندارند. دلیل ظاهرا گرانی و همسان نبودن خدمات با ستارههای هتلهاست. اما راهی برای جذاب شدن هتل ها برای مسافران داخلی وجود دارد؟
محمد حسین نجاتی: با گذشت یک ماه از تابستان و شروع حادثه آفرین تعطیلات تابستانی در هفته گذشته بازهم بحث اقامت هتل برای خانواده های کم درآمد مطرح شده است. در تازه ترین آنها مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامهریزی سازمان میراث فرهنگی ضمن انتقاد از گرانی قیمت هتلها گفت: واقعاً راهکارهایی برای پائینآوردن قیمت هتلها به طوری که به هتلداران نیز ضرر نکنند وجود دارد اما معاونت گردشگری در این زمینه چه راهکاری دارد؟ این انتقاد در شرایطی است، که هم اکنون بخش زیادی از مسافران سفرهای نوروزی و سفرهای تابستانی در چادر اقامت می کنند و کم تر به سمت اقامت در هتل می رود. در آخرین آماری که از سوی مرکز آمار ایران در سال 1393 منتشر شده است، از مجموع ۱۶۴ میلیون نفر-شب اقامت در بهار سال 1393 تنها 4 درصد از مسافران در هتل ها اقامت داشته اند. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران در بهار سال گذشته، اقامتگاه عمومی 4 درصد، اقامتگاه سازمانی 3 درصد، خانه بستگان و آشنایان 73 درصد، ویلا و آپارتمان اجاره ای 8 درصد، ویلا و آپارتمان شخصی 6 درصد، چادر و کمپ شخصی 4 درصد، و سایر اقامتگاه ها 2 درصد محل اقامات مسافران در فصل بهار بوده اند. مقصد گردشگران تابستانی بیشتر چه شهرهایی است؟
علاوه بر این نتایج این طرح مرکز آمار ایران در فصل تابستان سال 1393 نشان میدهد در این فصال، حدود ۵۴ درصد خانوارهای کشور که معادل ۱۲۱۰۸۲۷۰ خانوار هستند، حداقل یک سفر داشتهاند، همچنین ۶۹ درصد از خانوارهایی که در این فصل به سفر رفتهاند، دارای وسیله نقلیه و ۷۶ درصد دارای مسکن ملکی بودهاند.
در این فصل، ۷۶ درصد سرپرستان خانوارهای سفر کرده شاغل، ۱۷ درصد، دارای درآمد بدون کار و ۱. ۴ درصد بیکار بودهاند. ۴۸ درصد از شاغلین، مزد و حقوق بگیر و ۴۷ درصد کارکن مستقل و ۵ درصد کارفرما بودهاند.
بیشترین سفرهای با اقامت شبانه در فصل تابستان سال 1393 با هدف دیدار دوستان و بستگان (۵۳ درصد) و سپس با هدفهای گردش و تفریح (۲۴ درصد) و زیارت (۱۵ درصد) انجام پذیرفته است. سفرهای با اهداف فوق در مجموع ۹۲ درصد از سفرها را تشکیل داده است. حدود ۸ درصد از سفرها در فصل تابستان با اهدافی نظیر درمان، آموزش، خرید و کسب و کار صورت گرفته است.البته بیشترین اقامتگاه اصلی مورد استفاده در سفرهای داخلی با اقامت شبانه خانوارها در فصل تابستان منزل بستگان و آشنایان با ۶۶ درصد، ویلا و آپارتمان اجارهای با ۱۱ درصد و ویلا و آپارتمان شخصی با ۶ درصد بوده است.
بیشترین مقصد سفرها به استانهای گیلان با ۱۵ درصد، خراسان رضوی با ۱۴ درصد، مازندران با ۱۲ درصد، تهران با ۶ درصد و اصفهان با ۵ درصد بوده است.
در همین حال، مشهد، تهران، رشت، قم، ساری، قزوین، بندرانزلی، شیراز، اصفهان و چالوس با بیشترین تعداد سفر، ۱۰ شهرستان مهم گردشگرپذیر کشور در تابستان سال 1393 بودهاند.
ستاره های هتل در ایران واقعی است؟ با این حال اردشیر اروجی ،با بیان اینکه باید بررسی کارشناسانه در باره قیمت و انواع خدمات هتلها صورت گیرد، به خبرگزاری تسنیم می گوید: برای استفاده از خدمات هتلهای 5 ستاره باید که قبل از اینکه کسی بخواهد از آن استفاده کند قیمتش را پرداخت کند؛ متأسفانه در برخی از این هتلها، بین امکاناتی که میدهند و پولی که میگیرند، متعادل نیست. وی با بیان اینکه برخی از این هتلها پول هتل 5 ستاره را میگیرند ولی وقتی شما هتل را میبینید متوجه میشوید که این هتل به زور در حد 4 ستاره است، ادامه داد: نحوه برخورد خدمه این هتلهای اسماً 5 ستاره مناسب نیست و نوع امکانات هم نازلتر از یک هتل 5 ستاره است. مدیرکل سابق دفتر آمار و برنامهریزی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به هتلهای 3 و 4 ستاره نیز تصریح کرد: درباره این هتلها باید بررسی صورت گیرد که اگر واقعاً قیمتشان درست است ولی بالاست مبلغی را به تناسب سفرها به این هتلها کمک کنند یا از طریق تسهیلات ارزانقیمت یا کمشدن مالیات و غیره حمایتی صورت گیرد تا قیمت آنها پایین بیاید. اروجی با بیان اینکه معاونت گردشگری باید توضیح دهد که برای این کار چه راهکاری دارد، گفت: مسئولان دولتی و معاونت گردشگری به نوعی میتوانند این بالا بودن قیمت را جبران کنند تا هتلها هم بتوانند قیمتها را پائینتر بیاورند که در نهایت این پایینآوردن قیمت موجب میشود گردشگران به هتلها بروند؛ در حال حاضر ضریب اشتغال هتلها در طول سال به جز ایام پیک سفر مانند عید نوروز و تابستان و ایام تعطیل اصلاً مناسب نیست. وی اضافه کرد: نباید این طور باشد که در سفرها برای خانوادهها، هتلرفتن آرزو باشد؛ در حال حاضر اینگونه است که خانوادهها سفر میروند ولی در کمپها و چادرها و کنار خیابانها اقامت میکنند؛ بچهها دوست دارند در سفرها هتل را ببینند ولی با این قیمتها برای بچههای قشر متوسط به پایین، هتلرفتن آرزو میشود لذا سازمان گردشگری قیمت هتلها را بررسی کند و پایینتر بیاورد که این کار موجب میشود مشتری هتلها در طول سال نیز وجود داشته باشد. هزینه متوسط اقامت در هتلهای ایران (براساس نرخنامه اتحادیه هتلداران) ردیف نوع اتاق قیمت (ریال) 1 اتاق یک نفره 1080000 2 اتاق دو نفره 1890000 3 آپارتمان دو خوابه جهت سه نفر 3450000 4 آپارتمان دو خوابه جهت چهار نفر 4000000 5 نفراضافه 400000 هزینه خرید چادر به طور متوسط ردیف نوع چادر قیمت به تومان 1 چادر مسافرتی 10 نفره 285000 2 چادر مسافرتی 6 نفره فنری 115000 3 چادر مسافرتی خانوادگی اف آی تی 285000 4 چادر مسافرتی 8 نفره 335000 5 چادر مسافرتی اتوماتیک 8 نفره 225000 6 چادر مسافرتی اتوماتیک 315000 7 چادر مسافرتی دو نفره 245000 8 چادر مسافرتی ایرانی 125000 9 چادر مسافرتی 8 نفره 235000 47237
کلید واژه ها: سفر - سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - گردشگری -
جمعه 2 مرداد 1394 - 18:19:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]