تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند ، درباره مردم بگویید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799065554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخالفت صریح رهبری با ورود نوشابه های آمریکایی/جلوی اینها را باید گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ممکن است برخی بگویند اگر مثلاً رهبری با ورود نوشابه های خارجی مخالف است چرا حکم حرمت قطعی نمی دهند تا جلوی آنها گرفته شود؟

پایگاه خبری تحلیلی تراز: در یادداشت های گذشته تحت عنوان "دلیل فقهی مخالفت رهبر انقلاب با ورود برندهایی مانند مک دونالد" به بیان روایتی از امام صادق (ع) پرداختیم که حضرت فرمودند خداوند به یکی از پیامبرانش چنین وحی نمود که امتش را از سه عمل باز دارند: پوشیدن لباس دشمنان، خوردن غذای آنها و پیمودن راه و روششان که اگر چنین کنند خود نیز به سرنوشت آنها دچار می شوند. بعد هم به نقل قولی از مقام معظم رهبری در خصوص تشبّه به کفار و علت حرمت شطرنج در زمان اهل بیت و مخالفت معظم له با ورود کالاهای با فرهنگ آمریکایی اشاره شد.
توجه و دقت به چند نکته در خصوص این مطلب ضروری است:
اولاً هر کالایی فزهنگ ساز نیست. پس نمی توان این موضوع را به تمام کالاهای وارداتی تعمیم داد هرچند که هرچه واردات کمتر شود برای آینده کشور بهتر است.
ثانیاً هر کشور صادر کننده کالا هم لزوماً درصدد استعمار و تغییر فرهنگ دیگر کشورها نیست. چه بسا کشورهایی که کالاهای فراوانی به دنیا صادر می کنند ولی فقط تولید کننده هستند و هدف دیگری ندارند.
ثالثاً حساسیت روی آمریکا نه به دلیل منافع سیاسی است بلکه اتفاقا مشکل سیاسی ما با آمریکا هم به علت همین روحیه استعمارگری آنهاست که با هر وسیله ای اعم از جنگ و کالا و فیلم و سریال و غیره خواستار تغییر فرهنگ کشورهای دیگر و سپس زیر سلطه بردن آنها هستند.
در همین رابطه روایت ارزشمندی نیز از مولای متقیان علی (ع) نقل شده که حضرت فرمودند:
«این امت اسلام (شامل عربها، ترکها، فارسها و...) پیوسته در خیر و خوبی و سعادت و نجات هستند تا زمانی که لباس عجم ها (کفار) را نپوشیده اند و غذای عجم ها را نمی خورند.» (وسایل الشیعه ج24 ص783)
                                                                                                                       ***سه نکته:
* نابودی تدریجی فرهنگ بومی
در این روایت شریف نیز تاکید شده که تقلید از فرهنگ کفار زمینه ساز از بین رفتن تدریجی فرهنگ بومی و اسلامی است. شکل لباس یک عامل مهم فرهنگی به حساب می آید و یک اصل اساسی در زندگی بشری به حساب می آید که اگر حالت نامعقول به خود بگیرد اختلال نظام فکری جامعه، نتیجه آن خواهد شد. در کتاب تاریخ تمدن اسلام و غرب می نویسد: «اگر ما در جراید و مجلات مصور تغییراتی را که در مدت یک قرن در لباس اروپا روی داده، ملاحظه کنیم، البته معلوم می شود که افکار اروپاییان در این مدت زمان تا چه حدود و درجه در معرض تحول و تغییر واقع شده و در وضع و شکل آن تا چه اندازه تبدیلات روی سلیقه و مذاق عصری روی داده است برخلاف لباس عربها» (تاریخ تمدن اسلام و غرب ص 844)
** نوشابه آمریکایی هم حاکی از فرهنگ غرب است
مقام معظم رهبری در جلسات درس خارج فقه سال 89 در ذیل بررسی روایات در خصوص قمار درباره فرهنگ سازی پنهان کالاهای وارداتی فرمودند:"فرض بفرمایید الان برخی خوراکی ها، برخی نوشابه اها هست که نشانه فرهنگ آمریکایی است، جلوی این ها را باید گرفت. ممکن است فی نفسه مسأله مهمی نباشد ولی چون حاکی از یک فرهنگ است باید جلوی آن را گرفت."
 *** چرا حکم حرمت قطعی نمی دهند؟یک نکته ای که در خصوص دو روایت فوق و نقل قول از رهبر انقلاب باید به آن توجه داشت این است که در احکام شرعی دو نوع امر و نهی داریم: مولوی و ارشادی. در نواهی مولوی بر مکلف حرام است آن کار را انجام دهد ولی در نهی ارشادی چنین نیست و شرع مقدس به منظور خیرخواهی و بیان مصالح و مفاسد امور، مسلمانان را ارشاد می نماید مانند ارشادی که پزشک به بیمار می کند ولی اجرای آن بر بیمار واجب نیست و خود او اگر خواهان سلامتی است آنها را اجرا خواهد کرد. پس در این موارد اگر کسی به نهی بیان شده در روایات یا توصیه های فقها عمل نکرد ولو اینکه کار حرامی مرتکب نشده باشد ولی با آثار سوء آن عمل در آینده مواجه خواهد شد. لذا ممکن است برخی بگویند اگر مثلاً رهبری با ورود نوشابه های خارجی مخالف است چرا حکم حرمت قطعی نمی دهند تا جلوی آنها گرفته شود؟ علت این است که رهبری در اینجا حکم ارشادی بیان فرمودند و مسئولین و مردم اگر دلشان برای آینده و فرهنگ کشور می سوزد خودشان باید به این ارشادها عمل کنند.





زمانبندی انتشار: 5 مرد 1394 - 06:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن