واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بنیاد علمی و فرهنگی استاد معین راه اندازی شود رشت - ایرنا - معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان بر ضرورت راه اندازی بنیاد علمی و فرهنگی استاد دکتر محمد معین تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید وحید فخرموسوی عصر یکشنبه در دومین جلسه ستاد بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد درگذشت استاد محمد معین که در فرمانداری استانه اشرفیه برگزار شد، گفت: تشکیل بنیاد علمی و فرهنگی استاد معین می تواند در معرفی هرچه بهتر آثار و خدمات ارزنده علمی و فرهنگی این استاد بزرگ موثر باشد.
وی ادامه داد: به منظور راه اندازی این بنیاد علمی و فرهنگی، نیاز است تا از سوی شورای فرهنگ عمومی شهرستان آستانه اشرفیه نیز پیگیری های لازم صورت گیرد.
فخر موسوی اضافه کرد: آئین بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد درگذشت دکتر معین برگزار می شود و در همین راستا، تمامی اقشار فرهنگی ، علمی ، هنری و ... باید برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم مشارکتی موثر داشته باشند.
معاون فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه نیز در این جلسه با بیان اینکه دبیرخانه دائمی بزرگداشت استاد محمد معین در شهرداری آستانه اشرفیه راه اندازی شده، افزود: خوشبختانه با این اقدام شهرداری، بدون تردید در سال های آینده برنامه ریزی های مناسب تری در جهت برگزاری آئین های بزرگداشت استاد محمد معین به عنوان یک شخصیت بزرگ علمی و فرهنگی کشور صورت خواهد گرفت.
رضا کحالی ادامه داد: آئین بزرگداشت استاد معین امسال، بیست و نهم مردادماه در محل آرامگاه این استاد فرزانه برگزار خواهد شد
سیزدهم تیر سالروز درگذشت پدر واژه های فارسی محمد معین است؛ ادیبی توانا که با خلق فرهنگنامه ای مدون و ارزشمند به زبان و ادبیات فارسی، روحی تازه بخشید و گنجینه ای غنی از واژه ها و مفاهیم پارسی را برای مردمان این دیار کهن به یادگار گذاشت.
اثرهای دیگر این ادیب بزرگ شامل یوشت فریان و مرزبان نامه، یادنامه پورداوود، ستاره ناهید یا داستان خرداد و مرداد، برگزیده شعر فارسی (دوره طاهریان، صفاریان، سامانیان، آل بویه)، قاعده های جمع در زبان فارسی، مزدیسنا و ادب پارسی، برگزیده نثر فارسی(دوره های سامانیان و آل بویه)، مفرد و جمع، تحلیل هفت پیکر نظامی، اسم جنس، حافظ شیرین سخن و مجموعه مقالات می شود.
او همچنین به تصحیح، ویرایش و ترجمه آثار ادبی ای همچون چهار مقاله، برهان قاطع، جامع الحکمتین و جوامع الحکایات همت گماشت و با تلاش و پشتکار فراوان توانست نشان های درجه دوم علمی، درجه دوم سپاس، لژیون دونور، هنر و ادبیات از دولت فرانسه و یک نشان از ژنرال دوگل رییس جمهوری فرانسه را به دست بیاورد.
سرانجام محمد معین پس از سال ها تلاش و کوشش در راه ارتقای زبان و ادبیات فارسی در سیزدهم تیر 1350 هجری خورشیدی رخ در نقاب خاک کشید و به دیدار معبود شتافت.
آرامگاه او در شهرستان آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان است.ک/2
7287/2007
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]