واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛
بیشترین سهم در حوادث جاده ای مربوط به انسان است/ در سال 93 بیش از 16 هزار نفر در حوادث جاده ای جان باختند
معاون عملیات ترافیکی پلیس راهور گفت: تعداد کشته شدگان حوادث جاده ای در در پایان سال 93 به 16هزار و 872 نفر رسید.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار بالای حوادث رانندگی امشب 3 مرداد در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور سردار "محمدرضا مهماندار" معاون عملیات ترافیکی پلیس راهور مورد بررسی قرار گرفت.
مهماندار در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه آمار دقیق تلفات جاده ای کشور در سال گذشته چیست گفت: آمار تلفات جاده ای در سال گذشته به 16 هزار و 882 نفر رسید این در حالی است که بیشترین کشته ها را در سال 84 با 28 هزار نفر داشتیم.
معاون عملیات ترافیکی پلیس راهور با اشاره به هماهنگی دستگاه های امدادی پلیس و سایر دستگاه های مرتبط با حوزه حمل و نقل ادامه داد: بخش عمده ای از حوادث مربوط به مسائل انسانی می شود بنابراین نیاز به تغییر فرهنگ در این حوزه داریم.
وی با بیان اینکه همه محققین در این حوزه سه عامل اصلی را در وقوع تصادفات مربوط به انسان، راه و وسیله نقلیه می دانند ادامه داد: بیشترین سهم مربوط به انسان می شود.
در ادامه برنامه محمود صفار زاده معاون تحقیقات و فناوری راه و شهرسازی طی گفتگوی تلفنی گفت: رتبه ما در جهان در این رابطه خوب نیست و نمی توانیم شاخص کل را بیان کنیم لذا شاید سوم یا چهارمین کشور از آخر باشیم.
مهماندار در ادامه برنامه در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه دو شاخص عمده در دنیا برای ارزیابی وضعیت ایمنی در کشورها مورد ارزیابی قرار می گیرد گفت: یک شاخص کشته به ازای 100 هزار نفر جمعیت است و شاخص دیگر کشته به ازای 10000 وسیله نقلیه است سازمان بهداشت جهانی شاخص کشته به ازای 100 هزار نفر جمعیت را انتخاب کرده که مقیاس خیلی خوبی نیست چرا که چیزی که عامل خطر است وسیله نقلیه است.
**در حال حاضر ایران به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 6 نفر کشته دارد
معاون عملیات ترافیکی پلیس راهور ادامه داد: اگر مقیاس ما کشته به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه باشد در حال حاضر ایران به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 6 نفر کشته دارد که این آمار در اروپا 2.7 و در آسیا 10.2 نفر است.
وی اضافه کرد: اگر ما بحث شاخص جمعیت را در نظر بگیریم در حال حاضر کشور ما به ازای 100 هزار نفر جمعیت 18 نفر کشته دارد که این آمار در کشور روسیه 18.6 نفر در برزیل 19.3 نفر و در عمان29.5 نفر است.
سردار مهماندار هم چنین درباره اینکه شنیده شده پیشنهاداتی برای کاهش سرعت مجاز در جاده ها از طرف پلیس مطرح شده و آیا این پیشنهاد راهکار کاهش تلفات جاده ای است یا خیر اظهار داشت: در بعد ایمن سازی و کاهش تصافات و تلفات ناشی از آن همه مولفه ها باید با هم حرکت کنند ولی ممکن است سرعت هر یک از آنها متفاوت باشد که این موضوع ما را دچار چالش خواهد کرد.
معاون عملیات ترافیکی پلیس راهور ادامه داد: به طور مثال در بخش ایمن سازی راه و استفاده ازتکنولوژی قطعا سرعت ما می تواند خیلی بالاتر از فرهنگ سازی و کار آموزش و تغییر فرهنگ مردم در حوزه رانندگی باشد البته در سالیان اخیر سرعت ما در بخش فرهنگ سازی نیز سرعت خوبی بوده که در اینجا جا دارد از صدا و سیما قدردانی کنیم.
**عامل اصلی شدت حوادث سرعت است/ تصمیم گیری درباره کاهش سرعت مجاز در جاده ها فقط در اختیار پلیس نیست
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این که تجربه دنیا نشان داده کشورهایی که سرعت را محدود کردند تعداد تلفاتشان کاهش پیدا کرده گفت: عامل اصلی شدت حوادث سرعت است واینکه کاهش سرعت در میزان تلفات و تصادفات و شدت حوادث اثر دارد شکی نیست اما تصمیم گیری در این مورد (کاهش سرعت مجاز در جاده ها) فقط در اختیار پلیس نیست بلکه نیازمند همکاری همه سازمان ها از جمله وزارت راه و شهرسازی است.
صفارزاده نیز در بخش دیگری از این برنامه درصد تعیین کردن برای مولفه هایی که منجر به بروز سوانح رانندگی می شود را سخت عنوان کرد و گفت: مجموعه ای از عوامل در بروز سوانح رانندگی دخیل هستند لذا درصد تعیین کردن برای هر یک از عوامل از جمله جاده ها، آسفالت، نشانه گذاری و.... شاید مغلطه بازی باشد.
در پایان برنامه سردار مهماندار درباره اینکه آیا پلیس راهور برای افرادی که درصدد احراز شغل رانندگی هستند آموزش های خاصی در نظر دارد یا خیر گفت: سازمان راهداری آموزش های ویژه و مراحل خاصی برای افرادی که درصددند تا شغل رانندگی را به طور حرفه ای دنبال کنند مراحل خاصی پیش بینی کرده است.
انتهای پیام/
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]