واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار: بحران بی آبی در شهرستان نیکشهر جدی است زاهدان- ایرنا- فرماندار نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: بحران بی آبی در این شهرستان جدی است و باید برای حل آن چاره اندیشی کرد.
به گزارش ایرنا صاحب گل صالحی روز شنبه در نشست شورای حفاظت منابع آب نیکشهر اظهار داشت: کمبود نزولات جوی و نبود سفره های آب زیرزمینی مطمئن این شهرستان را با چالش جدی بی آبی رو ب رو کرده است بطوریکه آب برخی از قنوات و چاههای کشاورزی و بیش از 30 حلقه چاه آب آشامیدنی روستاها بشدت افت کرده و یا بکلی خشک شده اند.
وی بیان کرد: بدلیل بالا بودن سنگ کف در این شهرستان آب حاصل از بارندگی ها در کمتر از یک هفته بسرعت از دسترس خارج می شود و سود چندانی بجز تخریب زمین های کشاورزی و واحدهای مسکونی حاشیه رودخانه های فصلی ندارد.
وی نصب کنتور هوشمند، اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار و صرفه جویی در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی در شهرستان نیکشهر را خواستار شد.
رییس منابع آب شهرستان نیکشهر نیز گفت: از مجموع 507 حلقه چاه و 313 زهکش برای آبیاری زمین های کشاورزی این شهرستان 397 حلقه چاه و 101 زهکش دارای پروانه هستند.
فیض محمد بلوچی با بیان اینکه تنها 85 حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان برقدار هستند، بیان کرد: 123 حلقه چاه و زهکش فعال پروانه دار فاقد برق و از سوخت فسیلی استفاده می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر نیز بیان کرد: قرار است در بیش از سه هزار هکتار زمین کشاورزی این شهرستان طرح سامانه آبیاری تحت فشار بدون دریافت هیچگونه هزینه ای اجرا شود که تاکنون پرونده 150 هکتار برای اجرای این طرح آماده شده است.
حبیب رئیسی افزود: بیش از 90 درصد از مجموع 9 هزار هکتار زمین کشاورزی زراعی و باغی شهرستان نیکشهر از طریق 368 رشته قنات آبیاری می شود.
وی ادامه داد: قنوات به عنوان مطمئن ترین منابع آبی این شهرستان نیاز به اختصاص اعتبارات ویژه برای لایروبی، کف شکنی و بهسازی دارند.
مدیر آب و فاضلاب روستایی نیکشهر نیز اظهار داشت: از 395 روستای این شهرستان تنها 97 روستا دارای شبکه آب لوله کشی هستند که بیش از 40 درصد آن نیز فرسوده است و نیاز به بهسازی دارند.
مهران دانش افزود: 54 روستا با پنج دستگاه تانکر آبرسانی سیار می شوند.
رییس آب و فاضلاب شهری نیکشهر نیز گفت: 10 حلقه چاه نیمه عمیق آب آشامیدنی مورد نیاز شش هزار و 200 مشترک در شهرهای نیکشهر، بنت و اسپکه را تامین می کند.
عبدالغفور عزیزی افزود: آب شهر نیکشهر از سد خیرآباد تامین می شود اما به دلیل اجرا نشدن سیستم انتقال آب با مشکل جدی و جیره بندی آب در مرکز این شهرستان رو به رو هستیم.
وی خواستار اختصاص اعتبار لازم برای انتقال آب به بالادست چاههای آب آشامیدنی شهر نیکشهر در رودخانه کشیک شد و افزود: مردم شهرهای بنت و اسپکه نیز با مشکل جدی کمبود و افت آب رو به رو هستند.
در این نشست مقرر شد مدیریت جهاد کشاورزی جلساتی با موضوع بهره وری آب، اجرای آبیاری تحت فشار، عدم کشت محصولاتی مانند برنج و هندوانه و تغییر الگوی کشت برگزار کند.
همچنین اداره برق نیکشهر موظف شد اقدامات لازم را برای برقی کردن 123 حلقه چاه و زهکش پروانه دار انجام دهد.
3043 / 6081
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]